I dag som mange andre dager møtte jeg fordommer fordi jeg gjør det jeg gjør, jeg blir ofte minnet på at jeg “bare” er en blogger. Jeg tror ikke at det på noen som helst måte er ondsinnede ord, men rett og slett uvitenhet som gjør at enkelte “rakker” ned på bloggere som meg selv, og det rett i fjeset mitt. ” Det er så slitsomt med mandager, men det vet vel ikke du noe om som er blogger “, ” du har jo ikke så hektisk hverdag som meg ” osv, osv.

Det har seg slik at jeg har hatt en “skikkelig jobb” som mange velger å kalle det. I mange år jobbet jeg dag og natt for forskjellige produksjons-selskaper og TV selskaper, med bloggen som hobby. Det var først for snart seks år siden jeg valgte å gjøre bloggen min til et levebrød

Så kjære alle uvitende, som tror at jeg sitter på ræva mi, mens det er DU som virkelig jobber. Her er en oppsummering av hva jeg egentlig gjør.

 

  1. Som blogger har jeg aldri ferie, mens du har 5 uker ferie med familien hvert år, har jeg alltid med meg jobben på tur, jeg er jo så “heldig” å kunne ta ferie akkurat når det passer meg. Det er så klart fantastisk å reise på tur med familien, men jeg har aldri fri. Bloggen den må fortsatt oppdateres 2 til 3 ganger daglig, det samme med instagram og snapchat.
  2. Jeg er så “heldig” at jeg kan være hjemme med barna mine, mens jeg jobber! Ja jeg er heldig, fordi jeg har en fleksibel hverdag som jeg kan styre selv. Men, mens du har 1 år permisjon fra jobb, får ikke jeg en krone fra NAV, jeg må jobbe for å være med å forsørge en familie. Stopper jeg å blogge, “mister” jeg jobben min og inntekten min, jeg kan ikke ta en “mammapermisjon” pause fra bloggen.
  3. Når du kommer hjem fra jobb, så kan du være med barna for så å slappe av på sofaen og lade opp til neste arbeidsdag. Jeg er så “heldig” fordi jeg kan styre hverdagen min selv, så når barna mine legger seg så jobber jeg til over midnatt for så og stå opp i grytidlig med unger, min favoritt ting.
  4. Jeg er så “heldig” at alle blander seg i jobben min og gir meg offentlige regler som jeg må følge, mens du kan gå på jobb hver dag, og om du ikke driter skikkelig på draget, så kan du beholde jobben din, selv om du er skikkelig dårlig i det du gjør.  Arbeidsgiveren din har nemlig ikke lov til å sparke deg på usakelig grunnlag.
  5. Selv om jeg er stolt av jobben min, blir jeg hver eneste dag dømt for hva jeg gjør, for som blogger er jeg vel uskolert og dum? Du setter meg i en bås på bakgrunn at jeg lever ut hobbyen min.

Jeg har virkelig verdens beste jobb!! Jeg ER heldig, og ja, jeg opplever fantastiske ting, men det har jeg jobbet hardt for å få til. Jeg redder ikke liv, men jeg jobber søren meg beinhardt og er stolt av alt jeg har fått til. Det at jeg er blogger betyr ikke at jeg er dum, at jeg ikke kan andre ting. Beinhard jobbing 365 dager i året. Kanskje du kan tenke på det neste gang du dømmer meg igjen?  Mens du sitter og tenker på at du gruer deg til å dra på jobb, at du vurderer å skifte jobb eller hater jobben din, så er jeg heldig og elsker alt ved min. Btw, en venn tipset meg om denne artikkelen om du vil lese mer!

Photo ©Thomas Qvale

Translate »
Read previous post:
Slik dekker du 17 mai bordet

Hva med å overraske årets 17 mai gjester med et candy bord

Close