Er det digitale livet mer viktig enn vårt virkelige liv? De aller fleste av oss er hooket på sosiale medier, og det ser ikke ut som trenden skal forsvinne med det første. Og kan det digitale livet ødelegge vennskap og forhold eller er det greit å være bestevenner på Facebook??

Jeg skal spise lunsj med en god venninne og gleder meg til å catche opp og få den siste gossip oppdateringen. På veien til Delicatessen snapper jeg til henne at jeg er forsinket, bare 2 minutter, dagens outfit er allerede lagt ut i stilleben på bloggen. Vi setter oss ned bestiller mat, telefonene blir lagt på bordet der vi sitter. Tekstmeldinger tikker inn, vi sitter begge to på telefonen, snakker litt her og der, men er ikke helt til stede, vi vil jo ikke være frekke og ikke svare på sms. Vi snakker om at maten snart må komme, vi har ikke tid noen av oss til en lang lunsj, men det er så koselig at vi endelig tar oss tid til å sees. Vi er sultne begge to, og når maten endelig kommer på bordet tar vi oss god tid til å ta et bilde av bordet, #cameraeatsfirst blir postet på instagram. Vi spiser opp, rekker å skavle litt mellom snapchats som viser verden at vi er sammen og at vi har det drit hyggelig. Så sier vi hadet bra og sees snart.

I løpet av de neste uken tikker tekstmeldinger inn, vi utveksler meldinger på facebook og livet deles på mystories på snapchat, vi liker bildene til hverandre og skriver hjerter. Jeg vet hva venninnen min har gjort i løpet av dagen, eller uken som har vært uten at vi har snakket med hverandre på telefon eller sett hverandre på flere uker. . Eller vi har “sett” hverandre da, via direktemeldinger på telefonen og videosnutter på snapchat. Behovet for å møte venner er ikke like stort, vi “treffes” jo på alle sosiale medier. Er det flere enn meg som savner litt hvordan det var før? Jeg husker de lange telefon samtalene med venninnene mine for å bli oppdatert på hverdagen, på hvordan uken hadde vært. Det er ikke lenge siden vi kunne treffes en jentegjeng og telefonen lå på bordet, men kun for at de hjemme skulle få tak i oss, ikke for at vi skulle fortelle verden hva vi drev med. Og jeg savner tiden da vi var tilstede for hverandre og ikke for alle andre

Er det digitale livet mer viktig enn vårt virkelige liv? For vi er vel de aller fleste av oss hooket på sosiale medier, og det ser ikke ut som trenden skal forsvinne med det første. Og kan det digitale livet ødelegge vennskap og forhold eller er det greit å være bestevenner på Facebook??

 

Translate »
Read previous post:
Syv tips til perfekt selvbruning

Slik får du den perfekte sommergløden.

Close