Det er ingen tvil om at Instagram bugner over av fristelser – med alt fra fast food til luksuriøse L’adurée-desserter og selvfølgelig – whole food. Whole foods er rett naturlig mat som er bearbeidet så lite som mulig, og oppskriftene fokuserer på naturlige ingredienser. Vi har funnet dama som deler de beste oppskriftene på mat som både er sunt og godt. 

Danica står bak Instagramen @MadeBy_Danica, og daglig deler hun oppskrifter som kan hjelpe til å kutte ned sukkerinntaket og øke frukt- og grønnsaksinntaket. Bildene hennes er som å komme til food heaven. Ingrediensene hennes er nemlig helt naturlige og hun styrer unna raffinert sukker, og det er jo ingen hemmelighet at de fleste har godt av å kutte ned på akkurat det.

– Jeg begynte å oppsøke et sunnere kosthold fordi mannen min og jeg ofte var trøtte, hadde dårlig fordøyelse, allergier og sukkersug. Da jeg så nøyere på dietten vår, som jeg egentlig hadde ansett som relativt sunn, manglet den mye frukt og grønnsaker. Derfor startet jeg å lese meg opp på skadene et kosthold med mye sukker kan gjøre på fordøyelsen, og fant ut at jeg måtte lage mer mat fra bunnen av. Vi begge følte oss bedre etter kostholdsendringen og derfor startet jeg bloggen min, så jeg kunne dele gode og sunne oppskrifter med andre!

På bloggen MadeByDanica finner du mange av oppskriftene bak rettene på Instagram, og her er det masse inspirasjon å hente til hverdagen.

– Clean eating er for meg å fokusere på ingredienser som ikke er bearbeidet. Det skal ikke mye til for å ta sunnere valg i hverdagen, bare litt mer planlegging – har du dårlig tid kan du sette av litt tid når du kan og forberede oppkuttet frukt, koke quinoa, lage hummus, guacamole eller supper som kan vare noen dager eller fryses ned og raskt tilberedes når du har dårlig tid. Jeg bare prøver å få i meg så mye frukt og grønnsaker som mulig, og fyller fryseren med små poser med oppkuttet frukt og grønt så det er lett tilgjengelig.

Oppskriften hennes på rabarbra scones blir definitivt en hit i sommer, både hos store og små :)

Rabarbra Scones

Scones med rabarbra whole foods

250 g havre

2 spiseskjeer ekstra havre (blendes ikke)

1 teskje bakepulver

1 teskje natron

En klype havsalt

50g/4  kokosolje

1 teskje eddik

1 spiseskje lønnesirup

200g kokt og most rabarbra

Slik gjør du;

Vask og kutt opp frisk rabarbra og kok med litt vann til de er myke, før du moser det. Kok deretter litt til så rabarbaraen er tykk uten særlig vann.

Miks havren i en blender/food prosessor til det er melete. Tilsett bakepulver, natron, salt og kokosolje og miks til blandingen er smuldrete. Tilsett deretter den kokte og moste rabarbaraen, eddik og lønnesirup.

Miks til det er blitt en deig. Er blandingen for vannete kan du legge til de siste spiseskjeene med havre. Spre mel på kjøkkenbenken og kna deigen ett par ganger og spre den deretter ut til den høyden du ønsker på sconesene. Bruk en kniv for å skjære ut seks eller åtte trekanter, avhengig av hvor stor du ønsker den.

Stek på 180 grader i 12-15 minutter, til de er gyldne. Perfekte til frokost, lunsj eller som snacks.

Foto/Made By Danica

Translate »
Read previous post:
drømmehjemmet

what a home.. Jeg er helt imponerende over hjemmet til stylist Cille Grut.  Måten hun bruker farger og materialer for...

Close