stripes (6 of 12)

Det kan skje deg! De fire ordene var det første som slo meg når jeg leste saken om skrekk kjelleren som politiet fant sist uke hos en nordmann. Mannen hadde plottet inn 70 forskjellige adresser på GPS’en sin på adresser han hadde oppsøkt flere ganger. Mange av punktene var merket med navnet på barna som bor der. Bilder og navn på barna hadde han funnet på sosiale medier. Jeg fikk frysninger på ryggen når jeg leste reportasjen, jeg får frysninger når jeg skriver dette også, for det kan skje deg eller meg. For noen uker siden begynte jeg i takt med at snapchat kontoen/storyen min ble større at det gang på gang ble tatt printscreen når jeg hadde bilder av barna der – på snapchat ser du ikke hvem som har tatt printscreen av bildet ditt når du har mange følgere. Det kan ha vært så enkelt som at en følger syns at barna mine hadde på seg fine klær og ville finne det i en butikk, MEN det kan også være at det er et sykt menneske som sitter på snapchat og tar printscreen av skjermen av helt andre grunner.

Barna mine er utrolig lite eksponert for internet, de omtales aldri med navn, og det høres til en sjeldenhet at de blir postet på instagram eller blogg. Men med en gang jeg leste artikkelen snakket jeg med mannen min ; du må få lukket konto på instagram, ungene våres synes der! Vi må ha bedre kontroll!! På Snapchat ser du ikke barna mine lenger om du ikke er en god venn som får en direkte melding, jeg beklager til alle dere andre fine lesere, men jeg oppfordrer dere andre til å gjøre akkurat det samme

Vi vet nemlig aldri! Vi vet ikke hva bildene av våre barn vil bli brukt til!!! Og jeg skal innrømme, jeg har ikke engang tenkt tanken tidligere at slikt kan skje. Jeg har heller tenkt at mine barn ikke trenger å bli eksponert, at barna mine selv skal få lov til å bestemme – at det ikke skal være masse bilder av de på nettet når de blir eldre.

Kjære foreldre, det er på tide å ta ansvar! Neste gang kan det dukke opp en mann på din adresse, han kan ha flaks, kanskje barnet ditt dukker opp foran huset deres, han kan navnet på barnet og barnet kommer bort. Du ser kanskje ikke barnet ditt igjen! Kjære bloggere som blogger om ditt barn, du som deler bilder av dine fantastiske fine barn. Jeg håper dere leste artikkelen og tenkte som meg ; For det kan skje deg, det kan skje alle! Jeg syns vi skal gjøre alt vi kan for å forhindre at dette skjer vår familie og våre barn – og at du tenker deg om neste gang du poster bilder av din unge på din blogg  – for av hundretusen fantastiske lesere holder det faktisk at en er en overgriper

Facebook | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest | Instagram @polliani

Translate »
Read previous post:
detaljer som synes

Dag 2 i Stockholm. Jeg hadde ikke pakket kofferten full, og valgte i stedetfor å skifte jakke og sko til...

Close