Flate sko, høye hæler, støvler, ballerinaer, sandaler, tresko, plattformsko, kilehæl, strappy heels, blonder-ups, peep-toe, sneakers, jeg elsker sko, begjærer og craver de. Jeg føler hjertet mitt løpe når jeg kikker på sko i utstillingsvinduet i butikken, følelsen fra at jeg vurderer å kjøpe de til gleden når jeg bruker dem for aller første gang. Her er rett og slett en shopoholikers skobekjennelse.

Jeg vet at jeg “må ha” sko på samme måte som jeg vet at jeg trenger å spise og puste. Det er akkurat som en del av meg ville visne om jeg måtte bære de samme par sko resten av livet mitt. Og noen spurte meg om hva jeg ville tatt med meg ut av huset om det sto i brann, tenker jeg først på barna, så på skoene og så på telefonen min. Jeg ville sørge for at det som var av verdi kom trygt ut av huset, men først etter skoene mine.

Jeg er nok langt fra den eneste kvinnen som føler det på denne måten. Eller er jeg? I gjennomsnitt eier en kvinne 20 par sko til enhver tid. Mange eier mer. Jeg ligger nok langt over gjennomsnittet, noe kjøper jeg, noe blir jeg giftet, men mest av alt så samler jeg, som en gammel dame samler på pyntegjenstander.

Sex and the City gjorde at kvinner turte å komme ut av skapet og fortelle om sin passion for sko, og lidenskapen er dyp og DYR. Skostørrelse svinger sjelden med vekt eller alder, og lager ingen sår i selvfølelsen hvis et par sko ikke passer godt, i motsetning til en kjole eller et par jeans. Jeg kan ikke huske å ha et dårlig shoemoment ever. Jeans derimot hater jeg å prøve på i prøverommet. Tvert imot, kan et par sko bedre selvfølelsen til det bedre. Og da kommer vi til spørsmålet om hvorfor vi kvinner elsker høye hæler så mye.

Høye hæler forlenger kroppen, endrer kurven, shapen vår og endrer holdningen.Vi er plutselig høyere, tynnere og mer velformede. De fleste kvinner vil fortelle deg at de elsker sine sko på grunn av følelsen de gir henne. Sånn er det for meg også!

Det kuleste med sko er at man kan leke med sko på en måte man ikke gjør med mange andre deler av garderoben sin. Det kan løfte et ellers så plain antrekk om du har et par fargerike pumps

Før jeg fikk barn kunne jeg lett gå ut og kjøpe meg et par designersko, blakke meg og spise havregrøt resten av måneden, bare for de perfekte skoene. Skoene ble med sikkerhet ikke brukt hver dag, men sto pent på en hylle for min egen beskuelse – for de dyreste og fineste skoene er i bunn og grunn ikke de skoene som blir brukt hver dag. Det er de for fine til, men verdt å spise havregrøt for, jo så absolutt.

Nå har billigere kjedebutikker kommet med fantastiske sko, til glede for lommeboken, og til stor skrekk for garderoben min som fylles opp. Det ser ut som om skobesettelsen min er evigvarende, og drømmen om neste par er rett rundt hjørnet.

Translate »
Read previous post:
trendalert PJ robe

Du tenker kanskje mest på Hugh Hefner når du tenker silke pysjamaser, men det er også sesongens hotteste trend.

Close