Hår gror dessverre ikke mer enn 1-2 cm i måneden, noe som kan virke som en liten evighet om du gjerne vil gro det korte håret ditt langt igjen. Men, det finnes forskjellige metoder og kjerringråd som kan få prosessen til å gå en anelse raskere. Få lengre hår med disse 10 tipsene!

LES OGSÅ: Hvordan få volum i håret

1. Start med hovedbunden

Det er ingen hemmelighet, at sterkt hår starter med en sunn hodebunn. Ifølge en nylig undersøkelse, så kan en daglig hodebunnsmassasje gi tykkere hårstrå. Bruk derfor 5 minutter om dagen på å massere din hodebunn- eller enda bedre, få kjæresten til å gjøre det!

2. Forskyv klippen med bruk av gode produkter

Det er mange som mener at du bør klippe håret ditt hver 6.-8. uke hvis du vil at håret ditt skal vokses langt. Men, bruker du gode hårprodukter og pleier håret med både conditioner og hårkur, og unngår å skade håret med stylingredskaper så kan du vente med å klippe deg. Hør med frisøren din hva hun/han anbefaler deg for din hårtype.

3. Sov på silke

Når du sover på en glatt overflate så unngår du friksjon som kan få hårstråene dine til å knekke. For et sunnere hår ( og ansikt ) så bør du skifte ut bomullstrekkene mot silketrekk.

4. Unngå for mye varme

I den ideelle verden bør håret alltid lufttørkes, men det har vi jo sjeldent tid til å vente på. Så for å unngå for mye skade, bør du enten holde deg til å føne eller bruke stylingredskaper på samme dag. Du bør med andre ord ikke både tørke, OG glatte OG krølle håret hver dag.

LES OGSÅ: Mine Beautyhacks til hud som gløder

5. Gi håret ditt en timeout

Du skader håret ditt,  både når du vasker og styler det. Derfor bør du ikke gjøre det altfor ofte. Klarer du deg med to hårvask i uken vil håret ditt elske deg. Sliter du med fett hår kan tørr shampoo være redningen.

6. Hold hestehalen din lav

En lav og løs hestehale er ideel, da en høy og stram hestehale trekker i håret og dermed gjør at hårstrå knekker. Er du den som ofte setter det våte håret ditt i en hestehale? Det er større sjanse for at håret ditt knekker og får slitasje.

7. Bruk en bedre hårbørste

En børste med villsvinhår  (boar brush) er virkelig investeringen verdt! Når du børster håret stimulerer den blodtilstrømningen til hodebunnen som tilføfrer de nødvendigste næringstoffene til hårrøttene som igjen gjør håret sterkere og mer glansfullt.

8. Bli mørkere i håret

Når du lysner håret ditt utsetter du håret ditt for skade og det vil knekke fortere. Drømmer du om lange lokker er det fint med en pause fra blekingen.

 

9. Rens med eddik

Hvis du renser håret ditt med eplecideredikk fra tid til annen, vil det fjerne stylingrester som andre hårprodukter har vanskeligheter med å fjerne så håret ditt vil fremstå mer glansfult.

10. Spis vitaminer

Det finnes produkter på markedet som inneholder vitaminer håret trenger for å kunne vokse seg langt og sterkt. Hør på din helsekost eller apotek for ekspertise.

Translate »
Read previous post:
tasty wednesday: lun salat

Jeg tør å påstå at dette er verdens beste salat. Oppskriften er flittig brukt hjemme hos oss!

Close