Hvordan legge øyenskygge som passer din øyefasong

Ved å lære seg de viktigste knepene ved bruk av lyse og mørke øyenskygger, kan du selv bestemme om du for eksempel ønsker å forstørre små øyne, sminke tettsittende øyne lenger fra hverandre eller gi løft til hengende og triste øyne. Sjekk ut hvordan du kan legge øyenskygge som passer din øyefasong.

Tettsittende øyne: Dersom øynene dine sitter tettere enn en øyelengde i avstand, bør du lysne området mellom øynene. Legg en lys øyenskygge innerst i øyekroken og utover mot midten av øyelokket. Dette gir et inntrykk av større avstand mellom øynene. Bruk gjerne en mørkere øyenskygge i globallinjen og i ytterkanten av øyelokket. Husk å duse den ned slik at du får en jevn overgang. Unngå å legge kajal helt inn til øyenkroken da det vil gi et inntrykk av at øynene står tettere sammen

Dyptsittende øyne: Har du mindre øyne som sitter dypere inn i hodet har du mest sannsynlig også mindre fremtredende øyelokk. Ved å legge en lysere farge på delen av øyelokket som beveger seg, og en mørkere skygge akkurat over globallinjen, skaper man en illusjon av et øyelokk og større øye. Blend opp og utover.  Du kan også bruke eyeliner eller kajal langs øvre og nedre vippekant, men den bør være syltynn.

Hengende øyne: For å balansere tunge øyelokk, er det viktig å jobbe med ytterkanten av øyet ditt for å åpne blikket. Ikke følg den naturlige formen på hele øyet hvis du vil oppnå en myk og mer åpen form.Trekk oppmerksomheten til det øverste øyelokket. Unngå lyse skimrende skygger på tunge lokk, da dette bare vil fremheve dem ytterligere.

Mandelformede øyne: Gratulerer! Du er ansett å ha den perfekte øyefasongen, og alle teknikker vil fungere!

Triste øyne/nedover-pekende: Her bør fokuset på skyggen være opp og utover. Du kan legge eyeliner over den øvre vippekanten, men ikke følg vippekanten som peker nedover. Legg skygge tett langs den øvre vippekanten og i det ytre hjørnet av øyet.  Bruk en vippetang og mascara for å “løfte” fasongen oppover.

Utstående øyne: Legg skygge rundt hele øyet, gjerne sammen med en mørk kajal. Bruk en mørk kajal på våtkanten -både oppe og nede. Det forminsker og markerer øyet, og gir ofte en illusjon av et mer mandelformet øye. Fra globallinjen og opp mot brynet, kan du gjerne bruke en skygge som inneholder en anelse skimmer for å gi løft til øyet. Påfør derimot ikke lyse og skimrende farger på lokket, da vil øynene se enda større ut.

Sjekk også ut den fineste julebord-makeuplooken her.

 

 

LagreLagre

Se min kjole

I have a confession to make. Jeg er ikke spesielt glad i å pynte meg til fest! Store øredobber, en dress og høye heler, JA! Men, det å pynte seg med kjole DET syns jeg er skikkelig vanskelig. I denne månedens Costume DK og Costume Norge ser du meg i det som er tidenes beste kjøp når det kommer til kjole.

Tilbake til dette med kjole. Jeg syns det er vanskelig å finne den perfekte. Rett og slett fordi jeg syns det er tullete å kjøpe et plagg jeg skal bruke til et par anledninger for så å henge den i skapet resten av året. Du hadde kanskje ikke trodd at jeg var så fornuftig? I tillegg har jeg en tatovering på hele høyre arm jeg syns er finest når jeg ikke er pyntet og fin.  Kjolekriteriet mitt er derfor som et ondt år. Men, så fant jeg drømmekjolen, det beste er at jeg kan bruke den året rundt – stylet med en jeans under og dressjakke over så gjør den seg til jobb også. 

Min drømmekjole skal:

 • Ha lange armer
 • Ikke være fotsid
 • Ikke være snuppekort
 • Gjerne komfortabel så jeg kan danse i den
 • Ikke være svart ( de kjolen har jeg nok av og de brukes sjelden )
 • kunne brukes til annet enn fest

Julegavene til luksusdyret

adlinks

Hva kjøper man til den som har alt? Her er julegavene til luksusdyret, den som liker eksklusive plagg med en prislapp de fleste av oss ikke tør å drømme om engang. Men, hey kanskje det er din jul, og noen av disse flotte tingene ligger under juletreet. Og ja før dere arresterer meg – det kommer tips til deilige gaver under 500 lappen på fredag. Just saying!

 

Sjekk ut By Bjørkheim sine beste interiørtips for 2018

Åse Ørjasæter er 39 år og jobber som kreativ leder og designer for By Bjørkheim. By Bjørkheim er en norsk merkevare med røtter fra Bali. Hun driver merket sammen med sin mann Sondre Bjørkheim. Surfing og jobb har bragt paret til Bali utallige ganger, og den eksotiske øya har etterhvert blitt deres andre hjem. Sjekk ut By Bjørkheim sine beste interiørtips for 2018.

Etter å ha blitt godt kjent med både øya og den Balinesiske kulturen, oppsto drømmen deres om å skape en egen merkevare. En merkevare som blander den særegne håndverkstradisjonen på Bali, med den rene og enkle skandinaviske stilen. De ønsket å lage møbler som både designmessig og kvalitetsmessig har en lang holdbarhet med fokus på ærlige og naturlige materialer som heltre, stein, marmor og metall.


Etter mye reseach og fabrikkbesøk satte de i gang å designe egne møbler i samarbeid med en lokal produsent. Først til eget bruk, for testing og tilbakemeldinger, og senere til andre. Sondre er snekker og Åse produktutvikler. Bali har en lang tradisjon i å produsere møbler og har en rekke spennende råvarer å velge i mellom. Og ikke minst, Bali har et fantastisk folkeslag som merkevaren ønsket å gi noe tilbake til.

Hvordan vil du beskrive bybjørkheims interiør-pieces?
-Vi lager møbler som både designmessig og kvalitetsmessig har en lang holdbarhet, med fokus på ærlige og naturlige materialer som heltre, stein, marmor og metall. Vi har et eget verksted hjemme der kundene kan være med å sette sitt preg på møblene ved å velge mellom ulike finisher, bordemner og understell. 

By Bjørkheim har nå en kolleksjon bestående av spisebord, salongbord, krakker, lamper og steinservanter.

Har du mye julepynt hjemme?
-Nei. Vi er ofte på Bali i hele førjulstiden, og drar rett videre til en fjellgård på Dagali der vi feirer jul og nyttår. Den er til gjengjeld skikkelig julepyntet så vi får dosen vår da;)

Hvilke interiørtrender og materialer tror du kommer til å bli populært til nyåret?
-Ekte og naturlige materialer som heltre, marmor, stein, bambus og rotting.
-Lune og varme tekstiler som velur, ull, lin m.m
-Mer farger i hjemmet. 
-Uformelt og personlig

Hva er dine beste interiørtips for 2018? -Få inn farger og varme i hjemmet! Det trenger vi i kalde nord. Farger på puter, pledd, tepper og bilder. Lys. Vi trenger mye lys når det er mørkere ute. Både i 2018 og senere! Skap en lun stemning med stearinlys, gulvlamper og bordlamper. 

-Materialer og tekstiler som gir rommet “varme” som heltre (gjerne nøttebrunt), kork, grønn marmor, mykt velur, ull etc. Ikke følg trendene slavisk, men bruk de heller som inspirasjon. Et personlig hjem er bedre.

-Grønne planter. Mange planter!! Junglefever🌵🌴🌿


Hva er dine topp 3 interiørbutikker?
By Bjørkheim – www.bybjorkheim.com(sier Åse med glimt i øyet), Oslo Deco – www.oslodeco.no og Bolina (Futura)

Fotografier av Line Dybwad-Olsen og Instagram @bybjorkheim

Journalist: Anna Johansen

Jeg tester microneedling

Annonse

Jeg innrømmer det, jeg er en pyse, spesielt når det kommer til nåler. Derfor har jeg nok vært litt småtreg med å kaste meg på hudpleietrenden “microneedling”. Men, etter å ha hørt at dette er den beste måten for å fornye huden skal jeg i en periode teste Swiss Clinic Skin Renewal. Er det dette produktet som skal til for at jeg skal kunne si hej då fine linjer, rynker og pigmentflekker?

PS! Lengre ned i innlegget gir jeg deg et supert tilbud om du også vil teste Swiss Clinic Skin Renewal.

Det å rulle over huden med et redskap fullt av små nåler står ikke høyest på listen min, og første dagen er jeg muligens litt for forsiktig når jeg ruller Skin Roller i ansiktet. Men, jeg tenker at jeg har lagt merke til at hele kjendis norge har klart å rulle rundt, så da skal vel jeg også klare det. I fem dager skal jeg teste Skin Renewal, så skal jeg ta fem dager pause før jeg igjen ruller i fem dager, og da skal jeg i følge ekspertene begynne å se resultater. De neste dagene er jeg ikke like slapp på hånden, jeg syns faktisk det hele kjennes veldig forfriskende.

Hva overbeviste meg til å prøve Skin Roller? Denne artikkelen!

Jeg trodde jeg både skulle kjenne og se at jeg hadde stukket huden med 540 mikronåler laget av kirurgisk stål, men det eneste jeg kjenner er en deilig massasje, litt som peeling – og det jeg ser etter jeg dratt rolleren over huden i ulike retninger, er en lett rødhet i huden som kan minne om noe jeg får etter noen timer ute på vinteren.  Med andre ord jeg føler jeg straks mer våken på morgenen, rett og slett fordi rolleren stimulerer produksjonen av nytt bindevev og hudceller, som skal slette ut ujevnheter og gir deg en friskere hud. Dette kan jeg leve med!

Etter at jeg har behandlet huden min med Skin Roller absorberer huden opptil 300% mer og det er på tide å påføre Rejuvenating Serum, et serum spesial tilpasset for hud som er behandlet med Skin Roller. Jeg syns serumet kjennes beroligende på huden og det skal gi fukt som gjenskaper hudens naturlige fuktighetsbalanse og forynger huden og stimulerer hudens naturlige kollagen produksjon.

PS. For å rengjøre rolleren anbefales det at man bruker en antibakteriell spray, slik at rolleren alltid er ren før bruk. Den følger ikke med, men den kan kjøpes separat her.

Jeg er skeptisk av natur, og syns alt som er nytt er fryktelig, Men etter mye stress og mas og lite søvn de siste seks årene ( ikke spør, men ja jeg har fått to barn som ikke sover mye eller spesielt godt) så når jeg hører om produkter som sier de kan fornye huden får jeg lyst til å skrike jabadabadooo!!! Jeg gleder meg til å teste Siss Clinic Skin Renewal fremover, er det noen med erfaringer som har lyst til å dele?

TILBUD! Har du lyst til å gi deg selv en julegave eller glede noen andre selges nå Swiss Clinic Skin Renewal i en luksuriøs gift-box og du får 30% på kjøpet. Handler du for 500 kr i shoppen får du 30% avslag på kjøpet også.

 

5 fine måter å dekorere hjemmet med bilder

 

Det å bevare minner gjennom bilder har blitt mye enklere ettersom smart telefon og digitalt kamera gjort ett inntog i våre liv. Men det er lett for bildene er glemt med mindre du har fremkalt de i en god gammeldags fotobutikk. Selv da er det lett for at ting bare blir liggende i en skuff

Men selv fremkalte bilder kan bli glemt hvis de ikke blir tatt vare på riktig, og det er mange gode alternativer å velge mellom i tillegg til det klassiske albumet, som ofte bare blir liggende å samle støv

Her er 5 fine måter å dekorere hjemmet med bilder, det beste er at du kan gjøre det meste helt selv

 1. Fremkall bildene og sett de i forskjellige størrelser på veggen. Bland med annen kunst så blir veggen mer spennende, denne veggen er fra gangen hjemme hos oss

2. Fest bildene dine i flere vaiere i forskjellige lengder. Fåes kjøpt på feks granit. Foto: Urban Outfitters

3. Lag en fotoposter, det finnes flere selskaper sånn som Inkifi som du enkelt kan bestille postere fra dine favorittbilder på instagram

4. Kjøp dekorasjonstape, med den kan du enkelt sette opp, ta ned og bytte om på bildene du vil ha på veggen, så ofte du vil, uten å skade veggen. Foto: Dettagli

5. Få bildene printet ut på plater i forskjellige størrelser og lag en bildevegg uten rammer. På den måten lager du en helhet på veggen hjemme. Foto: Ogu

 

Gi bort en gave som gir ekstra mening

En respons-analyse fra DNB sier at vi nordmenn i snitt bruker 11.097 kroner hver på julehandelen. Hver. Det er faktisk helt sinnsykt å tenke på. Trenger vi virkelig flere ting? Kanskje vi som egentlig har alt vi trenger, kan gi litt til de som ikke har? I år kan du gi bort en gave som gir ekstra mening. Her er et utvalg av våres favoritter.

 

Gi en symbolsk gave. Med kirkens nødhjelp kan du gi en imaginær gave. Gi en fattig bonde med grønne fingre verktøyene hun trenger til å jobbe seg selv ut av fattigdom, eller gi en geit til en trengende familie som igjen kan gi dem melk, ost, naturgjødsel – og liv til enda flere geiter.

Plans fargeleggingsbok. Tegningene i bøkene er i følge Plan laget av barn fra vanskeligstilte land. Inntekten av de alternative julegavene går blant annet til skolemateriell, utdanning, vaksiner og rent vann gjennom utviklingsarbeid i 50 land. Sjekk ut boken her.

The little market. Du trenger ikke lenger gi en imaginær gave for å bidra. The little market er en non-profit organisasjon laget av kvinner for å styrke kvinner. Her kan du finne meningsfulle gaver du kan gi bort, som er håndlaget av tusenvis av unike kunstnere fra hele verden.

Foto: Valorie Darling. I texas har The little market et samarbeid med Gaia, som skaper arbeidsplasser for kvinnelige flyktninger fra Congo, Burma, and Syria. Her lager de blant annet tassels, vesker og andre accessories. 

Fair & Square ble startet for å endre tekstilbransjen. De ønsker å vise at det er mulig å produsere klær på en rettferdig måte, noe de lykkes med ved å produsere varene selv. Et av de største problemene i tekstilbransjen er når kleskjeder ikke eier fabrikkene selv, men heller bestiller plaggene fra leverandører. Slik fraskriver mange seg ansvaret for de dårlige arbeidsforholdene i produksjonen. Fair&Square produserer varene i egne fabrikker og har på denne måten full kontroll over arbeidstid og lønnen som blir utbetalt. Pysjene de selger er superdigge, og er laget av økologisk bomull(flanell).

Ensomt juletre. På Nordic choice hotell kan legge igjen gaver til barn i ditt nærområde som kanskje ikke får noen. På nettsiden sin utlyser de følgende. “Hjelp oss å samle inn julegave til de i ditt nærområde som trenger julens magi mest. Gi barn en bedre jul – legg en julegave under juletreet på hotellet som er nærmest deg!”. Husk å skrive kjønn og alder på pakken, så det blir relevant for barnet som mottar.  Les mer her. 

I dette bruk og kast samfunnet vi lever i kan det være lurt å tenke seg om en ekstra gang før en handler. Kanskje vi i år kan handle smart, sørge for at andre får det bedre ved å glede andre med en gave som gir litt ekstra mening. 

 

 

LagreLagreLagreLagre

LagreLagreLagreLagre

LagreLagre

outfit: grønt er skjønt

“Mamma, det ser ut som du jobber på Kiwi!” Jeg kom rett fra en visning under Oslo Runway til skolen for å plukke opp Little Peanut ( som ikke er så liten lenger ), jeg kikket ned på klærne mine og smilte til guttungen “eller, nei du ligner på Shrek”

Rosa og rødt har dominert fargebildet de siste sesongene, men i vinter kan du matche juletreet, grønt er nemlig en av sesongens store fargetrender og jeg elsker det. Men, fargen er ikke alltid like enkel å style. Og selv om jeg digger å style ting ton-i-ton, er det like fint med en grønn ting feks en veske, et par sko eller en genser. Du trenger jo ikke å se ut som Shrek du også hehe.

Selv stylet jeg ton-i-ton med en hvit t-skjorte for å bryte opp og for en mer laidback look med et par ballerinasko med snøring.

Det sies at grønt kommer til å ta over etter både rosa og rødt og har vært spottet på en rekke catwalks og kjendiser den siste tiden. Sjekk ut mine grønne favoritter under!

 

5 gode tips til deg som skal reise med håndbagasje

Planlegger du en weekendtur snart, eller kanskje du skal reise bort i julen? For en dame med mange eiendeler kan det å pakke være noe en vegrer seg for, og hvis man i tillegg reiser med håndbagasje kan det føles ut som en enda større challenge. Her er 5 gode tips til deg som skal reise med håndbagasje.

 

 1. Planlegg outfits og skriv en liste. Nei, det høres ikke fristende ut, men det funker! Da slipper du å pakke med deg unødvendigheter, og vet nøyaktig hva du skal ha på deg hver dag.
 2. Forhåndspakk toalettsaker. Samle flytende sminke og hudpleie i en gjennomsiktig pose og legg alle “tørrvarer” i en annen. Da har du det klart til sikkerhetskontrollen og slipper å dra opp alt og begynne sorteringen der.
 3. Husk at du kun kan ta med 100 ml i hvert skjønnhetsprodukt, og kun fylle en gjennomsiktig pose. Dette gjelder ikke produkter som er halvfulle og kan romme f.eks 200 ml. Disse vil bli kastet i sikkerhetskontrollen uansett om det bare er 10ml igjen, og er like kjipt hver gang. Jeg lurer på hvor mange tørrsjampoer Gardermoen kaster hver dag.
 4. Kjøp reisestørrelser i ting, eller fyll små begerglass og lignende med dine vanlige produkter. Det er unødvendig å pakke med seg et helt serum når du kun trenger 4 dråper på en liten tur. Det finnes også produkter som kommer i fast form som vanligvis er flytende. Declaré har blant annet en ansiktsrens som kommer i tørrform, og Sabé Masson har alkoholfrie dufter på stick, og teller heller ikke som liquids.
 5. Pakk smart! Rull klærne dine istedenfor å brette de. Pakk sokker inne i sko. Legg flate og rektangulære gjenstander over de vanskelige kantene i bunnen av kofferten, og plasser tyngre gjenstander, som sko og toalettsaker (unntatt væsker som bør være lett tilgjengelige for sikkerhetskontrollen), i bunnen og ytterkantene.
 6. Sjekk med flyselskapet ditt både vekt og størrelse på håndbagasje-kofferten. Dette kan variere mellom flyselskapene. Det er kjipt å ha pakket smart og lett, og ende opp med å betale dyre summer for å sende den som innsjekket bagasje. Husk at de aller fleste flyselskaper tillater en ekstra veske i tillegg til håndbagasjen.
 7. Reis alltid i det tyngste og største du har med deg. Bon voyage!

 

 

LagreLagre

LagreLagre

tips: gaver som behandler deg godt

Annonse

Klarer du å unngå å få panikk for julegavene eller er du en person som stresser rundt fra butikk til butikk for å finne julegaven som passer de nærmeste? Jeg har foreløpig tatt det ganske rolig, vi har en bursdagsgutt i hus i dag, (tenke seg til at han er blitt 6 år allerede), og det er noe med det å bli ferdig med bursdager før vi starter på julen. Men til uken, da skal jeg sette i gang. Personlig er jeg utrolig glad i gaver som behandler meg litt godt, kremer, parfymer og hudpleie er alltid utrolig deilig å få under treet.

PS! Lengre ned i innlegget kan du vinne Nuxe gaveesker til deg og en venn.

Etter at jeg ble ambassadør for Nuxe for snart to år siden har jeg prøvd ut alt av produkter i deres sortiment og det er ingen hemmelighet at jeg elsker de. Vennene mine har også blitt nysgjerrige på produktene, de som kjenner meg vet hvor begeistret jeg er og jeg skryter mye av hvordan huden min har bedret seg, selv etter at jeg har blitt eldre. Venninnene mine skal få en deilig gaveeske fra Nuxe under juletreet og får muligheten til å prøve ut forskjellige produkter. De kommer til å elske det!

I gaveeskene har Nuxe samlet sine favorittprodukter til en bra pris.

Nuxe Mitt Drømmesett består av bestselgere fra Nuxe. Julegaven inneholder Rêve de Miel hånd- og neglekrem, en reparerende, nærende og beskyttende krem for hånd og negler, min favoritt leppekrem Rêve de Miel les mer her! en ekstra rik og nærende leppebalm som beroliger, forsegler og heler tørre og sprukne lepper. Gavesettet inneholder også Huile Prodigieuse tørrolje som er min store favoritt. Jeg lagde en video med insider-triks for en stund tilbake, sjekk den ut under. Visste du at Huile Prodigieuse tørrolje kan brukes på kropp, ansikt, i hårspissene og på neglene for ekstra glød?  Hele esken koster nå 249,- du kan kjøpe den hos Apotek1 i butikk eller her!

Nuxe Prodigieux Harmony er den andre gaveesken fra Nuxe og er gaveesken til den du ønsker å skjemme bort litt ekstra. Jeg var så heldig å få en Nuxe Prodigieux parfyme i gave når jeg var i Paris for et par sesonger tilbake og det har vært min favorittduft siden. Den selges dessverre ikke i Norge, MEN i årets julegave eske får du den sammen med andre deilige produkter. Med andre ord, det er bare å hamstre om du liker duften like godt som meg.

I denne esken finner du også Huile Prodigieuse tørrolje og Prodigieux dusjolje som  renser skånsomt, gir et gyllent skimmer og deilig duft av appelsinblomst, magnolia og vanilje. Hele gave esken 499,- men er på tilbud hos Apotek1 til 349,- du kan kjøpe den hos Apotek1 eller på nett her!

Jeg gir en heldig følger og en venn muligheten til å vinne begge gaveeskene. Sjekk ut instagram for konkurranseregler!

 

Translate »