4 fantastiske produkter for en sensitiv hud

Sensitivitet kan oppstå i alle hudtyper,  og det er viktig å ta hensyn til tilstanden slik at man ikke forverrer problemet. Det kan derimot være vanskelig å finne egnede produkter i et marked hvor alle insisterer på å være “naturlige” og passende for alle hudtyper. Her er 4 fantastiske produkter for en sensitiv hud.

Man kan dessverre aldri garantere at du vil tåle et produkt, men det finnes produkter  som er tryggere å velge enn andre. Det mest typiske en sensitiv hud reagerer på er syntetisk parfyme og for aktive virkestoffer. Parfyme er ofte tilsatt i produkter for en økt følelse av velvære, men det er heller ingen selvfølge at det er dette du reagerer på. Chanel sin hudpleie for eksempel, lukter helt nydelig og svært få reagerer på disse produktene. Clinique sine produkter er hundre prosent parfymefrie, men flere av produktene inneholder sterke alkoholer som flere igjen reagerer på. Er du hypersensitiv og usikker på om du tåler et produkt, spør om en prøve! De aller fleste parfymerier er veldig greie når det kommer til prøver.

-Declaré Anti Irritation Serum er laget spesielt for en sensitiv hud men er også gull hvis man plutselig får et utslett eller har reagert på noe. Dette produktet gjør ikke bare huden mindre sensitiv der og da, men jobber med å gjøre huden mindre sensitiv og mer robust over tid.

-Nuxe Rêve de miel, dry/sensitive skin er en kombinert dag og nattkrem som demper irritasjon, rødhet og ujevnheter. En skikkelig reparerende fuktbombe med mangosmør og furuhonning.

-Ansiktsrensene til Bare Minerals er helt fantastiske og er laget av rene mineraler. ‘Clay Chameleon Transforming Purifying Cleanser’  er favoritten, og er en avansert ansiktsvask av brasiliansk rødleire og mineralholdig havsalt. Den er beriket med papaya- og bambusekstrakt som fjerner urenheter og renser huden slik at den føles ren, frisk og smidig.

-Youngblood Loose Mineral Powder er et produkt vi ikke klarer å slutte og skryte av. Latterlig mye bedre enn BareMineral sitt hvis man ønsker et pudder med litt mer dekk og som samtidig smelter inn i huden. Produktet sitter hele dagen lang. Her er også mineralene knust på forhånd så du slipper å knuse/jobbe pudderet i lokket før påføring. Sliter du med å finne en bra foundation som virker skånsom og pleiende på huden, er dette pudderet hundre prosent verdt å prøve.

 

Ikke sponset/reklame

Tasty Wednesday: Tostadas med ceviche av salma

Det er Tasty Wednesday! Denne gangen har vi laget Tostadas med ceviche av Salma, med tomatsalsa, mango og guacamolekrem. Her snakker vi masse digge smaker som spiller godt på lag. Sjekk ut oppskriften under!

Du trenger til 3-4 personer:

8 maistortillas, helst de store så du kan skjære ut flere tostadas per tortilla.
2 dl matolje

Ceviche:

250 g salmalaks
1 ½ lime (juice)
2 ss olivenolje
½ finhakket rød chili uten frø
1 fedd hvitløk finhakket
½ ss finhakket fersk ingefær

Salsa:

250 gram røde eller gule cherrytomater
1 fedd hvitløk
1 liten bunt koriander
3 gule chili evnt. 1 rød chilli
1 ss hvitvinseddik
1 ss hvitvinseddik
Er du glad i løk kan dette også smake godt i salsaen(finhakket).

Guacamolekrem:

2 avokado
1 fedd hvitløk
1 jalapeno uten frø
2 lime
1/2 dl olivenolje

  1. Kutt salmalaksen i 1 cm-tykke biter og bland med lime, olivenolje, finhakket chili, hvitløk og ingefær. La marinere mens du tilbereder salsaen, tostadas og guacamolekremen.
  2. Salsa: Kutt tomater i 1cm biter, (finhakk løk), hvitløk og koriander og sammen. Ta ut frøene på chilien og kutt den i så små terninger du klarer. Bland i chili og smak til med hvitvinseddik og salt.
  3. Avocadokrem: Grovkutt avokado, hvitløk og jalapeno og bland med limejuice og olivenolje. Kjør på en blender til en helt glatt krem. Smak til med salt og pepper.
  4. Skjær små runde lefser av en stor Tortilla. Et vanlig drikkeglass fungerer fint til utskjæringen av disse ved å presse kanten av glasset igjennom tortillaen.
  5. Når du har fått ønsket antall små runde lefser stekes de i olje i pannen til de er crispy. La hvile på et bakepapir.
  6. Skjær opp mangoen i passende biter.
  7. Legg avocadokrem i bunnen av tostadaen, deretter laksecevichen, tomatsalsa og topp med mango. Enjoy!

 

får du i deg nok vann?

Får du i deg nok vann? Jeg er en av de som er fryktelig dårlig til å få i meg nok vann, iallfall når jeg er på farten eller på kontoret. Hjemme har jeg alltid en kanne på bordet med vann. Så for å få i meg nok drikke på kontoret fyller jeg en drikkeflaske med det jeg ønsker at vannet smaker. ( jeg fant ut at det var ti ganger billigere enn å kjøpe smakstilsatt vann rett over gaten til kontoret)

Deilige farger på vannet smaker godt og smaker fantastisk og super lett å lage og ha med seg. Jeg tenker at jeg skal bli myyyye bedre på å gjøre dette. Det ser mye mer innbydende ut også ikke sant? PS! Min venninne Camilla Pihl har tidligere tipset om å fryse ned fersk frukt  og putte terningene i vannet for å gi smak til vannet, kanskje noe å prøve på?

Dagens mål for meg, drikk mer vann – i skrivende stund har jeg en vannflaske ved siden av mac’en og det er allerede fylt opp to ganger.

 

smil det er mandag

Photo by Marie-Paola Bertrand-Hillion/ABACAPRESS.COM

Jeg starter mandagen med et stort smil etter å ha møtt så mange av dere på salget lørdag. Jeg blir alltid like glad for å møte hver og en av dere som har fulgt meg så lenge. Det blir veldig snart et nytt salg så jeg kommer til å oppdatere dere så fort jeg vet dato

Jeg kom meg på kontoret litt senere enn planlagt i dag, Little Peanut har vinterferie fra skolen, et begrep jeg ikke har vært kjent med siden jeg selv gikk på skolen. Og det var en skuffet gutt som fikk vite at vi ikke skulle på ferie noe sted, ferie begrepet er jo assosiert med sol og bad – men, det ble isteden AKS og skøyter ( høres ikke så ille ut det altså). 

Jeg skulle gjerne vært i varmere strøk selv merker jeg, men akkurat nå planlegger jeg nok en reise neste uke, da det er Paris Fashion Week. Denne uken skal jeg rett og slett bruke til å hente meg igjen på jobb, og trening  det er lenge siden løpeskoene mine har sett meg ;)

Alt i alt, håper du får en god start på en ny uke!

Er de motebransjens fremtid?

NRKs nye storsatsing ‘THIS IS IT’ følger syv unge klesdesignere med store drømmer og et indre forventningspress. Blant disse finner vi nykommerstjerna Elnaz Gargari, som i fjor høst ble den første norske til å vinne Designers Nest under Copenhagen Fashionweek. Vi tok en prat med dama om den nye dokumentarserien, og hennes spennende prosjekter.

Hvem: Elnaz Gargari, 24 år.

Bakgrunn: Født i Finland, men tilbrakt mesteparten av sitt liv i Norge og Iran. Hennes kreative design er ofte inspirert av den persiske verden og politiske synspunkter.

Aktuell med: Nrk serien THIS IS IT og sin Limited Edition collab med det danske merket Beck Söndergaard .

Silkeskjerf fra Limited Edition kolleksjonen: Elnaz Gargari x Beck Söndergaard

Hei Elnaz! Inspillingen av serien er forbi, og det er snart premiere. Hva kan det norske folk forvente seg? –This is it er en dokumentar der vi alle er veldig ærlige og åpne om våre tanker, om det vi gjør nå, og det vi vil gjøre i tiden fremover. Det er mye opp og ned, triste og morsomme øyeblikk. Vi har valgt en tøff bransje som gir en ganske udefinert fremtid. Det føles ikke alltid like enkelt. Serien gir et veldig reelt innblikk i hvordan studentlivet faktisk er, men også den usikre veien ut i arbeidslivet. Serien er svært viktig for meg og jeg håper den kan virke inspirerende for andre unge mennesker som interesserer seg for klesdesign.

Det er ingen hemmelighet at avgangsstudentene på kles og kostymedesign på khio har en ganske tøff tilværelse mot bacheloren. Hvordan har det vært å ha et tv-team med på slep under denne prossessen?  -Jeg må le litt! For bachelortiden var på ingen måte en enkel periode! Det er den tiden du skal gi alt! Satse hundre prosent og vise hva du kan! Det er en periode du utfordrer deg selv til det ytterste, men også en veldig sårbar periode. Nrk teamet har vært med hele veien minus de individuelle veiledningstimene. De fikk vi heldigvis ha helt i fred. Under eksamen filmet de oss sy opp ting vi hadde sydd feil, og fikk komme nært på prosessens mange frustrasjoner. Med et filmteam tilstede følte man selvfølgelig et ekstra press når man visste at hele Norge kom til å få se det hvis jeg fucket det til. Men kanskje det også pushet oss litt ekstra til å gjøre det enda bedre?

//PORTRAITS OF ABSENCE// photo: @johannessunde

Et innlegg delt av Elnaz Gargari (@elnazgargari)

Den norske motebransjen vokser seg stadig større og flere norske designere utmerker seg internasjonalt. Utenlandsk presse har begynt å snuse skikkelig på den norske moteuken og vi er i en spennende fase full av nytenking, nysatsinger og selvtillit. Studentene fra serien har valgt et studie det er uhyre vanskelig å komme inn på, men de får på ingen måte en gratis billett inn i motebransjens fremtid. 

Overgangen fra studenttilværelsen til arbeidslivet er nok blitt tøffere nå enn noensinne. Hvordan har tida vært? –Jeg tar jo en master nå på KHIO, så jeg har hatt en veldig jevn overgang, der jeg fortsatt er student , men også gjør prosjekter utenfor. Det blir automatisk enormt mye å gjøre, men det er også slik jeg liker det. Jeg har full tro på at norsk mote er i endring og i en veldig viktig periode nå. Bransjen vokser og får mer oppmerksomhet, en bølge som trigger oss nykommerne, men som også gjør det tøffere å bli lagt merke til.

Gratulerer som første nordmann til å vinne Designers Nest i københavn noensinne! Hvordan opplevdes det og hvilke muligheter har det gitt deg i ettertid? -Tusen takk! Det var en fantastisk følelse. Det var mange interessante kolleksjoner der, mange talenter. Da jeg så meg rundt, tenkte jeg at alle disse her har samme drøm som meg. De vil også gjøre sitt ytterste for å lykkes i motebransjen. Du innser at du ikke har mulighet til å slutte eller ta pause, men at du konstant må jobbe for å få det til. Bli bedre og utvikle deg selv. Det var en fantastisk opplevelse og nå har jo Norge vunnet to ganger på rad, nå som Axel Enqvist fra KHIO vant denne sesonges Designers Nest. Trodde jeg aldri skulle bli så glad over noen andres accomplishment!  Å vinne Designer Nest ga meg selvtillit og mestringsfølelse.

Dagen etter Elnaz vant Designers Nest møtte hun Anna Sødergaard i Danmark. Hun var facinert av hennes illustrasjoner, og spurte om hun kunne tenkt seg å gjøre en collaboration med Beck Söndergaard. Elnaz ble videre invitert på et brainstorming møte, og fikk sjansen til å møte de flese ansatte. De ble enige om å designe en tote bag og et silkeskjerf, og hun fikk gjøre akkurat som hun ville uten godkjenning fra brandet.

-Dette betydde veldig mye for meg, at de har troa og respekt for det jeg gjør. Dette prosjektet har vært et av de morsomste prosjektene jeg har gjort, hele prossesen var utrolig interessant og lærerik. Lærte masse av Anna selv. Hun er en inspirasjon, generelt når jeg ser kvinner når så langt, blir det en inspirasjon for meg. Jeg fikk møte mange fra bransjen via denne collaben, og det ble motiverende å se hvor hyggelige og godhjertede folk faktisk er.

-Skjerfet jeg designet, er en illustrasjon av en eksplodert klokke; den tiden jeg holdt på med skjerfet var den tiden jeg hadde mange deadlines med korte mellom rom. Det er en eksplodert klokke av alle mine tidligere illustrasjoner, en collage på en måte. Vakre elementer med masse glade farger, for selv om det er stress, så liker jeg egentlig å ha mange ting på gang.

Totebaggen, er inspirert av den følelsen jeg hadde under designers nest, det med at det er så mange kreative der ute. Et hode som eksploderer av kreativitet. Kolleskjonen er veldig fargerik. Selv om jeg går i mye i svart til daglig, er jeg veldig glad i farger og liker å se farger rundt meg!

I tillegg til collaben med Beck Söndergaard har høsten vært en intens periode for den tjuetre år gamle jenta.Høsten var en veldig intens periode, masse prosjekter, men gøy var det jo. For å trekke ut noen har jeg vært med på Space by Adidas, designet antrekk for Linda i P3 gull, utstilling under uncontamineted Oslo. Planen er å forsette med slike prosjekter som kan bli gjort ved siden av studiet.

Vi gleder oss til å følge serien som har premiere 2. April, og tror vi kommer til å få se Elnaz og andre fra serien i den norske motebransjens fremtid. 

Headerfoto: med tillatelse fra NRK. Journalist: Anna Johansen

mitt aller beste stylingtips

Et av spørsmålene jeg får aller mest både her inne og i sosiale medier er om jeg kan dele noen stylingtips. Så i en rekke med nye faste innlegg tenkte jeg å gi et BRA stylingtips i uken. Denne uken tar jeg for meg mitt aller beste tips, nemlig å style antrekket ditt med et belte.

Det er et av de enkleste triksene i boken. Med et belte i midjen ser antrekket ditt straks mye mer forseggjort ut, du kan fake en midje om du er som meg og ikke har timeglass fasong, og antrekket blir mer feminint. Under Oslo Runway valgte jeg å style et plisseskjørt med en strikket genser og et skikkelig statementbelte i midjen. 

Flaks for meg at beltetrenden er på topp akkurat nå! Overalt i butikkene finner du belter, og tynne og tykke er like aktuelt. Beltet er like fint i midjen over en genser og over en blazer. Jeg kjenner meg rett og slett mer kvinnelig på denne måten. Også blir antrekket mer eyecatching syns du ikke?

Hva syns du om innlegg som dette? Jeg trenger litt veiledning her :)

Foto: Emil Jarengrim

vi har garderobesalg!

 

Førstkommende lørdag 17 februar holder vi endelig garderobesalg igjen! Vi er en fin liten bukett damer som har ryddet i garderobene sine og selger pent brukte skatter. Både Annabel Rosendahl, Darja Barannik, Marianne Theodorsen, Elen Kristvik, samt agentureier Ann-Kristin Thorvaldsen selger både klær, sko og vesker til gode priser.

Jeg selger masse fint denne gangen også og har ryddet i både vesker og ytterplagg. Den grønne Gucci vesken selges på lørdag også.

Merker som Isabel Marant, By Malene Birger, Ganni, Stine Goya, Marni, Designers Remix, Baum und Pferdgarten, Gucci, Balenciaga m.m

Vi tar VIPPS og kontant. les mer om eventet her og meld deg på! 

Vi sees i Oscarsgate 81 (4.etg). Jeg gleder meg til å se dere

Om manflu og våkennetter

I skrivende stund trykker jeg på tastaturet mens øynene renner, ikke fordi jeg har sett (nok en) episode med Oprah, men jeg er rett og slett rammet av verdens verste forkjølelse. Det startet for tre uker siden da jeg lo av min mann som hadde “manflu”. Du vet en sånn forkjølelse bare mannen får, når han blir liggende rett ut og rett og slett fortelle hvert andre minutt hvor mye han fryser, at han er så dårlig osv. Joda, det tok ikke mange dagene før jeg fikk akkurat den samme “manfluen”.

Jeg har vært på farten i ukene etterpå og det virker som om kroppen har ikke klart å hente seg denne gangen, den har fått kjøre seg. De siste årene har jeg jobbet masse, og vært mye våken på nettene. Minstejenta er over tre år gammel og sover fortsatt ikke nettene igjennom. Hun har nattskrekk, skriker og gauler opptil flere ganger i løpet av natten – og hun har allergier som gjør at hun titt og stadig har vondt i magen (vi holder på med utredning altså). Sum summarum, resultatet er blitt at hun får sove på soverommet vårt – ikke i sengen, men på en madrass ved siden av, når hun kommer inn midt på natten i ørska så har det blitt nødløsningen. Jeg sover ikke mye bedre, for jeg våkner opp til hva som helst, hver minste lyd vekker meg.

Jeg går på autopilot om dagen. Er det flere enn meg som har det slik? Det høres jo helt merkelig ut når jeg skriver dette, men er det slik at jeg har sovet dårlig i SEKS år??? Det er jammenmeg godt at disse ungene våre er fantastiske. 

Så jeg tror simpelthen disse øynene som renner er et resultat i sykdom som sitter så godt i fordi jeg er tom for batterier. Tips mottas med takk, for hun her er døsliten rett og slett. og i denne bransjen her er det jo bare å fake it until you make it – i Stockholm så var jeg på jobb med feber og influensa, denne uken var jeg på shoot i Gøteborg også syk. I kofferten vitaminer, probiotika og en god porsjon smil. 

 

hjemmekontor

Etter at jeg valgte å slutte i jobben min i TV for over seks år siden for å satse på det jeg elsker aller mest, har jeg hatt hjemmekontor. Det har vært utfordrende og deilig på samme tid. Så for å bli mer strukturert og kjenne på det å slippe å jobbe til alle døgnets tider, fant jeg ut at jeg måtte flytte ut av hjemmekontoret.

I høst flyttet jeg inn på kontor med Annabel, Tine Andrea og Elen og jeg angrer ikke et sekund. Jeg gleder meg skikkelig til å komme på kontoret hver dag. Det kjennes som om at jeg har kollegaer på skikkelig. Joda, vi hadde til og med et lite julebord før jul, og fredagspils har vi også klart å klemme inn etter jul.

Nå de siste dagene etter FW har jeg hatt hjemmekontor for første gang på årevis, jeg klarte å glemme macen hjemme, så på vei til kontoret som ligger på andre kanten av byen fant jeg ut at jeg tok en hjemmedag. Og den hjemmedagen kjennes så godt når jeg ikke gjør det hver eneste dag. Og nå har jeg så mye spennende prosjekter at jeg nesten sprekker. Men, firsts things first. As we speak pakker jeg til en reise til Paris neste uke, jeg tar dere med i kofferten og gleder meg til dager med bar asfalt og litt varmere luft

joggeskoene alle vil ha

© thestylestalker

De er klumpete, elsket og hatet, men troner høyest over statementsko alle it-jenter og gutter bare må ha denne sesongen. Designere har lagt sin elsk på 90-tallet og joggeskoene alle vil ha gir noen ekstra cm over bakken. Er dette en trend du vil kaste deg på?

Skoen er ikke for alle, det er helt sikkert, men personlig syns jeg den er skikkelig styggkul. Du kan bruke de til jeans, ankelkorte bukser eller skjørt. Og jeg er en av de som angrer bittert over at jeg ikke fikk kjøpt meg et par fra Balenciaga i aller første drop. De er nemlig nå heeeelt umulige å få tak i.

Danske Sophia Roe er på kort tid blitt yndling blant streetstyle fotografene. Acne Studios har lagt sin elsk på 90-talls trenden og har designet sin versjon av statementskoen. Sophia styler joggeskoen med et denimskjørt og skinnjakke med belte i livet.

Nederlandske Lizzy Vdligt er kjent for den vågale stylingen sin og under Copenhagen Fashion Week sist uke stylet hun et fargerikt antrekk med de hotteste skoene akkurat nå fra Balenciaga.

All photos and rights © Szymon Brzóska | thestylestalker.com
instagram: @thestylestalkercom 

 

 

Translate »