Sjekk ut Elisabeths fantastiske renoveringsprosjekt fra 1969

Elisabeth Ønseth er utdannet interiørdesigner og har nå startet Studio Ønseth etter mange år freelance. En dag takket hun ja til kanskje den største jobben av de alle, hun kjøpte seg et arkitekttegnet  hus fra 70-tallet. Elisabeth og hennes samboer tok fullrenoveringsprosjektet på strak arm, og jobber den dag i dag enda med å transformere renoveringsprosjlektet til et hjem. Sjekk ut Elisabeths fantastiske renoveringsprosjekt fra 1969.

Hei Elisabeth! Så hyggelig at vi fikk bli med inn til deg! Vil du fortelle litt om huset og hvordan dere endte opp med akkurat dette kjøpet? -Så hyggelig at jeg får være med! Jeg har alltid likt hus med spesiell arkitektur, store vinduer og store flater. Så da vi fant dette huset, måtte vi bare slå til. Det er mye jobb med å renovere et helt hus, men så er det så gøy å kunne få det akkurat slik man vil. Vi har slått ned vegger og satt opp nye bæringer for å få de planløsningene vi ville ha. Vi bygget også et helt nytt bad der det ikke var bad fra før. Nå gjenstår andre etasje og fasaden!

De unike kjøkkenfrontene i bambus er norsk design, og Elisabeths favorittelement i huset. 

Elisabeth har valgt å kombinere to stoler i forskjellige former, som igjen skaper mer spenning og variasjon til rommet. Spisebordet er fra Arper og taklampen fra Sverre Uhnger.

Hvordan vil du beskrive stilen i huset?-Vi har en ganske ren og minimalistisk stil, veldig skandinavisk. Vi har en blanding av design og vintage. Jeg personlig er veldig glad i å finne bruktskatter, som igjen er bra for miljøet. I huset har vi i tillegg tatt i brukt nøytrale farger, og vi liker jordfarger/rustfarger godt.

Hvis du skal trekke frem ett interiørelement i huset som du liker aller mest, hvilket er det og hvorfor? -Jeg er veldig glad i kjøkkenfrontene vi har skaffet oss fra Ask og Eng. Da vi fikk huset var vi kjappe med å kontakte dem. Ikke bare er de utrolig fine, men de er av bambus, et bærekraftig materiale, noe vi setter høyt. I tillegg er det også viktig å fremme gode norske designere!

Huset har en åpen planløsning med få skillevegger. Stuebord og sofa fra Bolia og veggmaling fra Jotun i fargen “Hipster brown”. 

 Rommene består av en blanding av design, brukt og Ikea. Fargen på etasjens lyse vegger heter “washed linen” og er fra Jotun. Det unike gulvteppet var et bruktfunn fra Finn.no, og det runde hjørnebordet er fra Holedesign. Vegghyllen er fra ikea men malt i samme farge som veggen.

Hva fikk deg til å gå interiørveien? -Fra jeg var liten har jeg alltid hatt en greie for innredning. Jeg ommøblerte rommet mitt et par ganger i uken og malte det så mye jeg fikk lov. Jeg har også alltid likt å bruke hendene, så det stod aldri på å lage ting selv. Noe jeg fortsatt liker å gjøre. Skulle jeg valgt skole på nytt ville jeg nok blitt møbeldesigner.

Hva gjør yrket ditt mest spennende? -Det er å kunne komme med masse ideer, og bruke seg selv 100%. Leke seg med former, farger og teksturer. Møte nye spennende prosjekter og utfordre seg selv til å tenke nytt. Ingen dag er lik!

De store vinduene slipper inn masse dagslys i stuen, og får rommet til å virke enda større og åpent. Vegglampen og det triangulære stuebordet skaper en fin dynamikk og tyngde til det ellers åpne rommet.

LES OGSÅ: 5 INSTAFAVORITTER DU BØR FØLGE FOR INTERIØRINSPO

Hva er det verste du ser folk gjøre interiørmessig? Er det noen big mistakes? -Her tenker jeg det er opp til hver enkelt hvordan man selv liker å ha det. Er vel ikke noe fasit så lenge man trives! Men rådet mitt er kanskje det å ikke forhaste seg, ikke kjøp bare for å kjøpe. Bruk gjerne litt god tid på å finne det du liker eller spare til det du virkelig vil ha. Men med litt humor, så kan jeg innrømme at jeg ikke er så glad i masse oppstilte puter med ett hakk i “kaninører”.

Hva er på toppen av ønskelisten din? -En Togo sofa stør høyt på ønskelisten akkurat nå!

Sjekk ut flere bilder av boligen, stylingprosjekter og masse interiørinspirasjon på Elisabeths Instagram @styled_by_elisabeth

Foto: Joakim Karlsen

 

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

Årets mest trendy vårjakker

Det er sommertemperaturer flere steder i landet, og vi kan endelig rydde vekk de tykke vinterjakkene frem til neste sesong. Vi har langt og lenge vært på jakt etter en den perfekte statementjakken til denne sesongen, og nå er den funnet. Her er årets mest trendy vårjakker du kan ta i bruk allerede nå.

DENIMJAKKEN

Denimjakken er tilbake igjen for fullt, og det er nok mange som sikler på Tom Wood sine ss18 denimjakker om dagen. Den tøffe, slitesterke denimjakken er tidløs og lett å få tak i til en billig penge i de fleste brukt og vintagebutikker. Secondhandjakken kan være minst like fin i sommer, som en 5000 kroners Marantjakke. Denne sesongen har mange vært kreative med hvordan denimjakken styles og kneppes. Du kan gå bruke den til alle antrekk, også over kjoler, eller gå all in med en Canadian Tuxedo. Sjekk ut hvordan den kan styles under.

 

Such a poser 📸 @tylerjoe for @harpersbazaarus @elleusa

Et innlegg delt av JANKA POLLIANI (@polliani)

 

 BLAZEREN

Er å se overalt nå. Blazeren er en sikker vinner denne sesongen, og vi ELSKER denne trenden. Den kan dresses opp og ned og gir et lite løft til et ellers kjedelig antrekk. Redder enhver kleskrise! Endelig behøver man heller ikke tre lag med ull under for å kunne bruke den ute!

Head & shoulders🕴🏻

Et innlegg delt av Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

 

Stripe a pose 👀

Et innlegg delt av Sophia Roe (@sophiaroe)

 

90’S VINDJAKKE

Sett på catwalken til Marant, Prada og Valentino. Billigvarianter av denne jakken kan du finne på Zara, Topshop og Urban Outfitters. Tenk at en av årets mest trendy jakker også er perfekt for det norske sommerværet!

LES OGSÅ: MINE ALLER BESTE STYLINGTIPS

 

STATEMENTJAKKEN

Wrapwear, skinn, blomster, blazers og prints. Vi har plukket ut 10 statementjakker til deg som ønsker det lille ekstra.

Innlegget er ikke sponset med inneholder APPRL-links

 

 

LagreLagreLagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagreLagreLagre

LagreLagreLagreLagre

LagreLagreLagreLagre

LagreLagreLagreLagre

LagreLagreLagreLagre

LagreLagreLagreLagre

LagreLagreLagreLagre

LagreLagre

Janka og Martes Podcast er LIVE

©Truls Qvale

Herregud så gøy! Janka og Martes Podcast er LIVE! Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ALDRI har vært så nervøs for noe i hele mitt liv som dette. Men, i går gikk vi altså live og etter tilbakemeldingene kom så er jeg super glad.

I podcasten deler jeg og Marte med humor fra våre helt forskjellige liv. 28 år gamle Marte jobber som programleder på Morgenshowet til NRJ. Hun er alltid der det skjer, med glimt i øyet og Oslos største smil. Marte er nysingel, men ready to mingle og i podcasten får vi høre om både katastrofale og fantastiske dater, alt helt ufiltrert.

Hør på podcasten her!

Jeg blir 40 år i år og panikken er et faktum. Jeg reiser verden rundt på moteuker og har en busy hverdag. Det er ikke alltid lett å sjonglere den hektiske livsstilen med hverdagen. Jeg er etablert, gift og mor til to små barn og møter på samme utfordringer som alle andre småbarnsforeldre.

Jeg håper du vil lytte på episode 1 av Janka og Martes Podcast, du finner den her!

5 vårfavoritter med Monica Flatland

Beautyblogger Monica Flatland stråler alltid og har en fantastisk glød mange er misunnelige på. Den tjuetre år gamle vestlendingen har vært i kosmetikkbransjen i flere år, og tester veldig gjerne det nyeste innen skjønnhetsprodukter. Med sine vakre bilder og inspirasjonsposter har hun klart å bygge seg opp en imponerende følgerskare på nærmere 50k på Instagram. Her er 5 vårfavoritter med Monica Flatland.

P: -Hei Monica! Vil du fortelle oss om dine 5 beautyfavoritter denne våren?

M: -Hei POLLIANI, selvfølgelig vil jeg dele mine vårfavoritter med dere!

1. Arizona Proenza Schouler. 

-Først og fremst er jeg alltid på utkikk etter en ny duft, og når Proenza Schouler tideligere i vår lanserte nyheten Arizona var det kjærlighet ved første blikk (eller skal man si første spray?).Duften er varm, sensuell og feminin, uten å være den typisk sukkersøte duften. Den perfekte sommerduften!

2. Dior Capture Youth Glow Booster

-Glød, glød og glød! Noe av det jeg elsker med våren er at man endelig begynner å få litt farge og glød igjen, og for å hjelpe til med denne prosessen har jeg serumet Glow Booster fra Dior. Det inneholder både C-vitamin og AHA, som vil både lysne og jevne hudtonen. I tillegg inneholder det antioksidanter som vil styrke, pleie og beskytte huden. Jeg som har en sensitiv hud er alltid litt skeptisk til aktive produkter, men dette serumet har gjort underverker på huden min! Så vil du gå våren og sommeren i møte med fresh og glødende hud, da er dette produktet for deg. Det kan brukes som et vanlig serum, blandet i lag med dag / natt-krem, eller som en kur på en måned.

LES OGSÅ: 4 GLØDFREMKALLENDE NYHETER

3. Lancome Teint Miracle

-Nå som våren endelig er her, liker jeg å gå for en litt lettere foundation som gir masse glød. Her er Lancome sin Teint Miracle helt perfekt for meg. Den er lett på huden samtidig som den har en god dekk, og den gir masse fuktighet og glød. Påfør den gjerne med en beautyblender for et lett og naturlig resultat.

4. Shiseido Synchro Skin Illuminator

Min nye favoritt i sminkemappa! En kremet highlighter som gir en lekker og naturlig glød. Jeg har alltid vært stor fan av highlighter, men det siste året har jeg gått mer og mer bort fra pudder og over til krem. På tørr hud er det helt fantastisk! Denne kan brukes på flere måter, men jeg bruker den for å markere og lysne områder, typ kinnbein og neserygg.

5. Dior Vernis Captain 750

Farger, farger og mer farger! Man kan si hva man vil, men fargerike negler gjør noe med hele humøret. Denne våren og sommeren kommer du til å se meg med sterke farger og gjerne neonyanser på neglene. Korall, oransj, gult og blått er stikkord her. Jeg har allerede kjøpt en blå-grønn fra Chanel, og sikler på en annen nyhet fra Dior. Denne knalloransje lakken «Captain 750» fra Dior har vært en favoritt i flere år, og ser helt fantastisk ut til solbrun hud.

LES OGSÅ: NEGLTRENDER SOMMER 2018

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagreLagreLagre

5 instafavoritter du bør følge for interiør-inspo

Trenger du litt vårinspirasjon til hjemmet? Etter Instagram-oppdateringen er feeden litt blandet, og mye av inspirasjonen man vanligvis fikk med seg har blitt visket ut. Her er våre 5 Instafavoritter du bør følge for interiør-inspo. Husk å skru på varsler på profilene slik at de alltid blir synlige i freden din!

@stylist_silje_aune_eriksen

Silje Aune Eriksen er en Oslobasert interiørstylist som gjør mange saker for de største interiørmagasinene i Norge. Her finner du en god blanding av interiørtrender, vakre hjem og spennende stylingvalg.

@carmenrebuelta

Carmen Rebuelta er interiørstylist og har gjort reportasjer for gigantmagasinet Architectual Digest og flere andre spanske interiørmagasiner. Her er det enormt mye inspirasjon å hente til hjemmet!

@entrancemakleri

Drives av et svensk eiendomsmeglerfirma, som deler de helt unike boligene de selger. Vi snakker skikkelig instagramverdige hjem!! Alle eiendomsmeglere og boligstylere, take a good look here…..

@aude.jolijour

Denne franske inspirasjonsbloggen viser et mer unikt og ekstravagant uttrykk. Perfekt for deg som ser etter de helt spesielle detaljene som skiller boligen din fra alle andres.

@bybjorkheim

Deilig inspirasjon fra Bali, møbler og rom-inspo. Sjekk ut intervjuet vi gjorde med merket i fjor, her. 

LES OGSÅ:MED EN LIMPISTOL OG LITT TÅLMODIGHET KAN MAN KOMME LANGT! 

Headerimage: ©CARMEN REBUELTA INTERIORISTA

en kjapp update

Rett og slett en kjapp update fra Polliani på sidelinjen her. Jeg innser nemlig at det har vært særdeles lite action og personlige innlegg her den siste tiden, og det har sine naturlige årsaker, tidsklemma. MEN, denne uken skjer det noe sinnsykt om jeg får lov å si det selv, som jeg tror dere kommer til å elske.

For innimellom turer til London og andre spennende prosjekter som jeg først kan fortelle dere om noen måneder lanserer jeg en SVÆR og personlig ting denne uken. Så as we speak jobber jeg på spreng for å få det ferdig. Jeg holder på å SPREKKE! Så vær litt tålmodig med meg denne uken

Janka

Ukas snakkiser

Plutselig ble det sommervær i Oslo denne uken, og mange har nok møtt et par ekstra venninner for å kunne sitte i solveggen på en café og nyte. Det har vært en spennende uke med spesielt én stor og interessant happening. Sjekk ut ukas snakkiser her.

THIS IS IT

This is it serien er endelig ute på NRK, og det har vært spennende å følge deres reise. Sjekk ut intervjuet vårt med Elnaz Gargari fra serien her. Vi gleder oss allerede til sesong 2!

Kan mote bringe flere rettigheter til kvinner i Saudi-Arabia? 

Saudi-Arabia lanserte sin aller første Fashion week denne uken. Dette er kanskje et eksempel på å være mer enn fashionably late? Det har gått veldig, veldig tregt når det kommer til kvinners rettigheter i dette rike oljelandet i midtøsten, men i det siste kan man si at de har satt opp giret noe. Araberne har nå satt inn flere intiativ for å åpne kulturbildet mer, og har blant annet fjernet loven for å ikke kunne gå på kino og opera.  I fjor var det endelig bestemt at kvinner skal få ta billappen, i januar i år fikk kvinner lov til å være tilskuere på fotballkamper, og nå på torsdag stod de første modellene på catwalken på Saudi-Arabias første Fashion Week noensinne. Et women-only event. Du tenker kanskje, men hva slags behov har disse arabiske damene for en moteuke når de uansett er tvunget til å gå kledd i sin lange, dekkende og sorte abaya i offentligheten? Arabiske kvinner har nemlig lov til å kle seg som de vil på privaten, og i følge den libanesiske designeren Naja Saade, elsker de å kle seg som europeere. Hvem vet, kanskje dette er begynnelsen på et mindre konservativt Saudi-Arabia.

Kristy Sparow/Arab Fashion Council

Marc Jacobs frir til kjæresten på Chipotle(?!) 

Cuteness overload!! Vi hadde kanskje sett for oss Marc Jacobs sitt frieri på en fancy strand i Mexico, men denne karen overrasket alle(inkludert sin kjære) på den meksikanske takeaway restauranten Chipotle istedet. Litt deilig å se et så enkelt og lite overdådig frieri for en gang skyld.

Acne Studios samarbeid med 11 år gamle Tage Johansson

Det er ingen mer kreative og nyskapende sjeler enn 11 år gamle kids som enda ikke har blitt jordet av samfunnets rammer. For å feire Acnes vår/sommer sneakers, har sønnen til Jonny Johansson’s(acnes kreative hode) fått leke seg med et par mega chunky sneakers. Sjekk ut filmen under.

God søndag! Håper alle har tid til å ta seg en tur ut, og ta seg en liten pause fra mobiltelefoner og jobb denne søndagen.

Et lite fredagstips

Nei, dette er ikke et sponset innlegg, men et tips til alle dere matglade leserne! Ukens beste oppdagelse og anbefaling, er nemlig krydderurterne fra Mester Grønn. Ferske urter spriter opp ethvert måltid, og gir så god smak! Disse krydderurtene er virkelig SÅ holdbare, og kan ikke sammenlignes med de spinkle urtene på matbutikken. Se hvorfor under.

Hver vår kommer blomsterforretningen med sine robuste urteplanter, som står hos oss ut hele sommeren. Den er en staude, som betyr at den kommer igjen og igjen og igjen. Urteplantene fra matbutikkene er masseproduksjon og ferskvare. De ser så grønne og lekre ut dagen man pakker ut varene fra butikken, men innen uken er de som regel brukt opp eller kollapset av dehydrering(de må nesten stå i vann og trekke døgnet rundt for at dette ikke skal skje). Du kan si at butikkjøpte urter er en «matvare på rot», ikke en plante som skal vokse og utvikle seg videre hjemme hos deg. Urteplantene fra MG derimot står i rikelig med næringsrik jord, har tjukke sterke stilker, og vokser seg større og større utover vår/sommeren. Er du heldig og har balkong hjemme kan du potte de i hagekasser, for de trives også utmerket ute! I tillegg vil de komme igjen neste år igjen(med mindre det har vært en virkelig kald vinter). Supert hvis man har glemt å så sine egne urter og er av den utålmodige typen.

Du kan velge mellom oregano, timian, rosmarin, sitronmelisse, mynte, kruspersille og salvie. Rosmarin og Timian er fantastisk på poteter, kjøtt og i sauser, og hvor digg er det ikke å ha ferske mynteblader til en eventuell mojito i sommer? Løp og kjøp før det blir tomt i butikkene! Du får faktisk 3 stk for 150 kroner. Det er en ganske god investering hvis man sammenligner det med antall urter man ville kjøpt på butikken frem til sensommeren.

Ps. Er du dårlig til å vanne plantene dine finnes det i de fleste blomsterforretninger slike selvvanningspotter/innlegg man kan ha rundt plantene på innsiden av de fine pottene man allerede har. Slik tåler de å bli mer glemt uten å tørke helt ut til neste gang. Det er ikke alltid første prioritet å vanne planter i en hektisk hverdag…

LES OGSÅ: Pannestekt torsk oppskrift

Krydret kaffelatte med kokosmelk

Morgendrikken din behøver ikke bestå av et trist skvip koffein. Ved å tilføye ulike ingredienser til kaffen kan den både bli rikere på smak, og mer næringsrik. Sjekk ut vår oppskrift på en krydret kaffelatte med kokosmelk.

  1. Lag kaffe slik du pleier: enten det er presskaffe, kok, instant eller maskinprodusert. Bruk gjerne økologisk kaffe, den er mer bærekraftig og inneholder heller aldri sprøytemidler. Er du en te-drikker om morgenen, fungerer også grønn te, matcha te og chai fint til denne oppskriften.
  2. Tilføy sunt fett istedenfor kumelk i kaffen. Dette bidrar til å stabilisere blodsukkernivået i kroppen og gir masse energi om morgenen! Det sunne fettet hjelper også kroppen din til å lettere absorbere og ta i bruk næringsstoffer. Vi anbefaler en skvulp av Rema 1000 sin full-fat kokosmelk. Denne kan også piskes til en deilig krem på toppen (også skikkelig god på kakao!) og en liten teskje kokosolje.
  3.  For sødme: Er du av typen som nyter kaffen rund og søt, kan du prøve et naturlig søtningsmiddel som honning, stevia vaniljedråper eller Cocosa (kokossukker) for et sunnere alternativ.
  4. Tilføy krydder: Kanel, kardemomme, ingefær, muskatnøtt og nellik gir latten din en helt ny smak. Ingefær er bra for helsen da roten inneholder en lang rekke vitaminer og antioksidanter som bla bekjemper tarmkreft, diabetes og hjerte/kar sykdommer. Kanel inneholder masse antioksidanter! Husk å sile eller la krydderet trekke i en tett teholder.

Denne oppskriften er også skikkelig digg som en is-latte. Miks alt i en blender for en mer kremete konsistens og add noen isbiter. Deilig nå som solen titter frem!

God onsdag!

LES OGSÅ: 5 sunne kaffe latte oppskirfter

 

Fokus

Det er på dager som disse jeg ELSKER jobben min. Det er snart 7 år siden jeg valgte å slutte i jobben min i TV for å satse på hobbyen min. Ikke ante jeg da hvor fantastisk dette skulle bli. Jeg er skikkelig takknemlig hver eneste dag. Men, det er ikke lett å holde tungen rett i munnen om dagen. 

Når det er mye som skjer som nå, er det vanskelig å holde fokus på det jeg egentlig driver med. Det er lett å la seg bli distrahert av omgivelser, og mailer som handler om andre prosjekter. Men, fy søren så gøy det er. Jeg startet mandagen med shoot på et prosjekt jeg gleder meg til å dele med dere alle sammen. I et par dager fremover så har jeg massevis av møter, før turen går over dammen til London igjen på torsdag. Er det rart det er vanskelig å holde fokus?

Liker du brillene på bildet? Sjekk ut sesongens brilletrender her!

Men, det er noen apper som gjør at arbeidsflyten min faktisk er bedre og som gjør at jeg husker alt jeg skal gjøre til enhver tid. Mine beste tips finner du under.

Go Digital / Det å få en bra arbeidsflyt avhenger av mange ting. Det kan være at det å gå digitalt kan hjelpe deg, jeg har ikke sjans til å holde orden på papir og har flyttet alt digitalt. Et godt tips er å bruke en online planlegger, en online tasklist, og ha en online kalender som jeg kan synkronisere med mobil og med agenter. Få regninger tilsendt på mail eller lag efakturaavtaler som sendes rett til din nettbanken. Du kan også finne programmer for å ta notater eller lagre bilder . Sørg også for å sikkerhetskopiere alt arbeidet du gjør, ha en ekstra harddisk som backup om noe skulle kræsje.  En digital endring kan være det du trenger for å bli mer organisert!

Les også 3 apper som forandrer alt her

Lag lister / Jeg har gullfisk-hukommelse og glemmer alt om jeg ikke skriver det ned. Jeg skriver en helt del digitalt, men har også en egen kalender for blogg som henger på veggen hjemme. Vi har også en familiekalender så vi vet når den enkelte skal ut og reise ( nå minte jeg meg selv på å oppdatere denne ) Lister kan også være fantastisk for å planlegge måltider og handling av mat i butikker eller for å huske langsiktige mål. Vil du gå ned i vekt? Skriv en påminnelse på kjøleskapsdøren, det kan være du tenker deg om 2 ganger før du spiser sjokoladen som ligger der.  

Sjekk også ut Evernote, en fantastisk app til å lage digitale lister

Planlegg / Pleier du å planlegge uken din i forveien?  Med en oversikt over oppgaver og avtaler du har i løpet av uken før den starter vil du være forberedt. Husk å føre det inn i en digital kalender og sett påminnelse på telefonen. Jeg setter alltid alarm inn kvelden i forveien slik at det ikke dukker opp overraskelser midt i stell av barn eller i frokosten med familien. Da vet jeg kvelden i forveien om det er noe jeg må pakke, gjøre klart. 

Translate »