12 luftige sommerkjoler til de varmeste dagene

Det er den varmeste sommeren i Norge noensinne, og vifter har vært utsolgt over hele Oslo by. De som ikke er så heldige at de kan ligge lettkledde på stranden hele dagen, kan i varmen møte på utfordringer i klesveien. Sommerkjolen er noe alle kler uansett fasong, og også det kjøligste vi kan kle oss i. Vi har samlet 12 luftige sommerkjoler til de varmeste dagene.

 

Sommerkjolene passer perfekt til de spontane sommerdagene hvor en middag plutselig blir til en drink, og så til en fest. Den kan så enkelt dresses opp med en rød leppestift, smykker og et par heler!

Ute etter kjole til bryllup i sommer? Sjekk ut intervjuet vårt med Fjong her.

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

Slik lager du en mindre kjip salat

Vi har skikkelig salat-dilla om dagen, og det smaker spesielt godt nå i varmen! Uheldigvis er mange salater kjipe, mest fordi ikke alle vet hvordan man lager en skikkelig god salat. Vi har samlet våre do’s and dont’s innen salatlaging, med basics som veldig enkelt vil oppgradere en kjedelig salat. Slik lager du en mindre kjip salat.

The base:

Den første og mest vanlige feilen mange gjør, er å bruke isbergsalat som base. Med mindre du vil at salaten din skal se kjip ut, og smake vann, så dropp denne. Isbergsalaten er riktignok crispy, men kjedelig i både smak og farge.

Kutt heller opp ulike typer grønt, som spinat, grønnkål, ruccula, basilikumblader,mynte, koriander, you name it. Men! Kutt det i små biter. Jo mer du får på gaffelen, jo mer smaker salaten.

Proteiner/substans:

Tilføy noe man kan tygge i som kylling/skalldyr, brokkoli, rotgrønnsaker avokado, ost, bær/frukt, tomater og til slutt gjerne noe crunchy som nøtter, frø eller chips. Nå i varmen har vi fått skikkelig hangup på couscous, mango og vannmelon! Chevre og honningglaserte valnøtter i salaten slår heller aldri feil.

Dressing:

En god dressing er nødvendig for å gi salaten mer smak. Det trenger ikke være thousand Island…. Google oppskrifter til du finner en favoritt! Har du dårlig tid kommer du også langt med en dæsj olivenolje, salt og pepper. Vær sparsommelig med dressingen! En stor skje holder ofte i massevis! Sjekk ut vår digge blåmuggostdressing her.

Sjekk ut 4 av våre favorittsalater her:

Solskinnsalat, Grillet hjertesalat,LagreLagreThaisalat, Rødbetsalat med ovnsbakt søtpotet og Chevre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagreLagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

Beautytalk med Silvany Bricen

Silvany Bricen jobber som beautyeditor i Norges største motemagasin Costume, og venter fortiden en liten gutt som vil se dagens lys når som helst nå. Hun har jobbet som skjønnhetsjournalist i over syv år nå, og oppdager stadig nye favoritter innen skjønnhet og hudpleie. Denne dama er kjent for å gi ærlig feedback, noe vi ofte savner i den sponsede skjønnhetsbransjen. Vi tok en prat med Silvany om skjønnhetsrutiner, favorittprodukter og hemmeligheten bak en frisk og glowy hud.

Når startet du som beautyeditor og hvilken bakgrunn har du fra skjønnhetsbransjen?

-Min karriere som skjønnhetsjournalist startet i 2011 Stella, da magasinet ble lansert. Før det hadde jeg jobbet redaksjonelt med litt skjønnhet, mote og kultur for diverse magasiner i Allergruppen. Jeg var så heldig få muligheten til å rendyrke et felt jeg alltid har interessert meg for, gjennom et magasin som hadde som mål å går litt mer i dybden innenfor dette, og andre temaer. 

Hvordan oppstod interessen for beauty? 

-Gjennom musikkanaler som MTV og Sky Channel åpnet det seg en verden med popartister som jeg beundret. Selv begynte jeg sent med sminke. Mitt utseende passet ikke helt inn i min ungdoms sminketrender. Lyseblå eyeliner og kremhvite leppestifter gikk ikke helt med mine farger, dessuten syntes jeg det var best å gå uten sminke.

Hva var ditt første beautyprodukt? 

-Oi, jeg tror det var en sukkersøt lipgloss med roll on applikator. Jeg elsket glansen den tilførte leppene mine.

Du har så fantastisk glød!! Hva er ditt aller beste skjønnhetstips?

-Tusen takk, så hyggelig å høre! Mitt beste skjønnhetstips for å få en hud som gløder er jo selvfølgelig nok søvn, et næringsrikt kosthold og mange glade dager. Dette er jo veldig lett å si, men når det kommer til hudpleie tror jeg kanskje det at jeg sjelden drikker alkohol og dropper sjokksolingen har en innvirkning på huden min. Ellers sverger jeg til salongbehandlinger som sluser inn fuktighet og C-vitaminer. 

Vil du fortelle litt om dine hudpleierutiner?

-For å gi det kortversjonen, er det rens og antioksidanter og fuktighet som er essensen i mine rutiner. Jeg kan ikke legge meg uten å rense huden grundig, og massere inn et serum med enten fuktighet eller antioksidanter. Dette samme regimet gjelder om morgenen. I tillegg tester også ut mange produkter gjennom jobben, og forsøker å tilpasse produkter etter årstid og behov. Hudens tilstand og behov endrer seg etter årstidene, og det er viktig for meg å bruke noe den faktisk kan ha behov for, og som passer inn med de andre produktene jeg bruker.

Hvem inspirerer deg? 

-Ekte mennesker. Det kan være alt fra søsteren min, til gode venninner, eller interessante intervjuobjekter jeg ikke kjenner mye til. Jeg kan også bli inspirert av mennesker som har en egenskap eller driver med noe jeg tenner på der og da. Jeg har aldri hatt noen stilikoner eller slikt. Det er mer den indre ”driven” hos noen som appellerer til meg.

Hva pakker du i strandvesken?

-Potetgull, helst med salt and vinegar, en ansiktsspray fra Kora Organics, solkrem fra Coola eller Rudolph Sun, Porter magasin, ekstra bikini, solbriller, leppebalm fra Burt’s Bees, våtservietter og en hårmaske fra Davnies.

Hvilke produkter må du ha med deg på ferie?

-Det blir ingen ferie på meg i sommer siden jeg blir mamma til en liten gutt! Men turer på fjorden med båten skal det bli, og da er det ingefærøl, reker og solkrem som gjelder. Men om jeg skulle dratt på ferie ville jeg tatt med meg altfor mange produkter. Pleier alltid vært optimist og tro jeg skal bruke ansiktmasker hver kveld, det skjer jo aldri.

Hvilken duft anvender du når du skal på flotte deg til, og hvilken anvender du i hverdagen?

-Etter jeg fikk en liten datter har jeg ikke brukt så mye parfyme, men min hverdagsduft/ sommerduft  i år har vært Aerin Hibiscus Palm, og Ormonde Jayne Frangipani. Den siste nyheten fra Ormonde Jayne Ambre Royal er litt tyngre, og en duft jeg har brukt mer fest.

LES OGSÅ: BEAUTYTALK MED MONICA FLATLAND

Noen sommernyheter du har fått øynene opp for akkurat nå? 

-Jeg elsker REN sin siste tonic med aha-syrer som jeg bruker for å fjerner døde ( solbrune) hudceller, sitrusansiktsprayen fra Kora Organics, nattmasken fra Skin Regimen, og en annen ansiktsmaske med ananas fra Herbivpre Botanicals. Jeg er også snart tom for det deilige bodyserumet fra Amazing Space som er et av mine favorittmerker. 

Hva er det mest overvurderte og undervurderte produktet du kjenner til?

-Jeg vet mineralske oljer kan gjøre underverker for eksemhud som mister fuktighet, men da jeg leste ingredienslisten på luksusklassikeren fra Creme de la Mer, må jeg innrømme at jeg syntes denne var overpriset. Hovedingrediensen er billig, og jeg skjønner ikke hvordan algene som visstnok er ”mirakelingrediensen” i kremen kan trekke prisen opp. Men folk betaler jo tusenvis av kroner for en enkel designer t-skjorte, så det er vel ønske om å kjøpe litt av statusen som tiltrekker.

Når det gjelder undervurderte er dette vanskelig å svare på ettersom det som passer min hud ikke nødvendigvis er riktig for andre. Men jeg spiser avokado og fete fisker flere ganger i uken, og er overbevist om at de smører huden min fra innsiden. 

Har du egenpleie dager? Hva gjør du da for treate deg selv? 

-Jeg har små spa-sessions så ofte jeg kan, men velger hudpleiebehandliger når jeg skal ” ta i et tak” for huden. Hjemmeprodukter kan bare gjøre så mye, og det er lurt å oppsøke profesjonell hjelp for å få en status som bekrefter at man har riktige hjemmerutiner. Ellers har lørdager blitt den dagen jeg bruker hårkur, og søndager dagene der jeg tester nye masker eller smoothioppskrifter. 

Beautyhacks?

-Shit, jeg er så kjedelig. Har ingen! 

True Blue summer we love you🦋

Et innlegg delt av SILVANY BRICEN (@silvanybricen)

LagreLagre

Slik dreper du ikke plantene dine i sommer

Vi har hittil hatt den varmeste sommeren målt i Norge noensinne, og det er ingen tvil om at plantene trenger litt ekstra omtanke akkurat nå. I tillegg er det feriesesong, som for mange betyr å komme hjem til visne planter (med mindre du har verdens beste nabo). Heldigvis er det noen smarte grep du kan gjøre for å sørge for at plantene dine trives i sommervarmen. Slik dreper du ikke plantene dine i sommer.

Ser plantene dine triste ut og henger med hodet er de mest sannsynlig dehydrerte. Jo tynnere bladene er, jo mer vann trenger planten. Hvis de har begynt å tørke i tuppene og ser brune/gule ut og eller mister blader, behøver de mer kjærlighet og omsorg. Enten du drar på ferie i to dager eller to uker bør du forberede plantene dine på dette. Sjekk ut våre beste råd under.

Sett plantene dine på den kjøligste plassen i boligen, som også har vinduer, men ikke direkte sollys. Står de midt i sollyset hele dagen vil de tørke ut på et blunk.

Hvis de henger med hodet.  Sliter du med å huske og vanne bør du helt klart skaffe deg en selvvanningspotte/ferievanner. Dette har de aller fleste blomsterforretninger, og vil spare deg for mange døde planter i fremtiden.

Dusj/spray bladene. Dette elsker de fleste grønnplanter, spesielt om sommeren.

Sjekk ut Elisabeths fantastiske oppussingsprosjekt

Gi de mer jord. Står en stor plante i lite jord, er den mye mindre robust og trenger mer omsorg. Ofte etter en stund har planten “spist” opp mye av jorden og dens næring, og det er derfor lurt å kjøpe en sekk næringsrik jord og fylle på.

Plasser en tykk skive oasis i bunnen av potteskjuleren og fyll vann opp til overflaten av oasisen. Plasser plantene oppå. Slik drukner de ikke, men har tilgang til vann.

Tilføy næring. Grønnplantenæring hvis det er grønnplanter, blomsternæring for blomstrende planter, og økologisk for spiselige planter. Næringspinner kan putte rett i jorden og er såå smarte, for de vil tilføre næring til jorden hver gang du vanner og varer lenge.

Med disse rådene og mange bønner håper vi plantene overlever ut sommersesongen!

foto: Julia Norlander

 

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

Dette er bøkene vi vil lese i sommer

Ikke mye slår følelsen av en skikkelig god bok. Du vet når kapittel etter kapittel flyr unna, og det er umulig å legge den fra seg. Vi elsker litteratur som er engasjerende, ikke bare de med et spennende handlingsforløp, men de som engasjerer fordi boken har velskrevne setninger som flyter godt og treffer dypt.  Disse bøkene er ikke nødvendigvis oppdaget på bestselgerlista, men kommer ofte fra anbefalinger fra venninner. Dette er bøkene vi vil lese i sommer.

“Kan jeg finnes i andre formater”

Isabell El-Melhaoui

Denne boken har flere venninner tipset om. Isabell El-Melhaouis debutbok handler om den daglige scrollingen etter format å passe inn i. Gjennom en serie portretter og selvportretter blir vi introdusert for livsverdenen til en ung kvinne med flerkulturell bakgrunn. Det er en bok om å finne sin plass i byrommet; om å tilbringe kvelden på en tom basketballbane, om vinden på toppen av Telthusbakken og om toalettet på Klingenberg kino. Vi hører rykter om at dette er meget god lesning!

“Vår i det hinsidige”

Gine Cornelia Pedersen

Denne boken kommer ikke ut før i August, men den skal definitivt kjøpes og leses når den tid kommer. En venninne som jobber i et forlag tipset om denne, og det skal visstnok være en helt fantastisk god bok. En bok med velskrevne setninger og dybde. Det er en kraftfull roman om en ung jentes oppvåkning – til seksualitet, vekst og brå død. Vår er på vei til å bli voksen, hun øver på å kysse, gnir kroppen mot barken på treet, og er ubeskyttet i møte med verden. Helt til døden kommer og tar noen fra henne. Vår leter etter tegn og stiller mange gode spørsmål. Vi tenker denne boken kanskje vil være en av årets fineste leseopplevelser.

 

“Shoe Dog”

Phil Knight

Okei, denne boken er kanskje ikke anbefalt av en venninne, men den er anbefalt av Emily Weiss, founderen av Into the Gloss og Glossier. Og det er jo ca. det samme?? Denne boken har vi også hatt øynene oppe for en stund, men ikke rukket å lese! Denne sommeren derimot, skal det bli tid. I boken følger vi grunnleggeren av et av de desidert mest vellykkede sneakerbrandet i verden – Nike. Fyren startet å selge sko fra sin egen bil, og endte med å skape et av verdens mest anerkjente skomerker. Dette er en historie vi vil vite og lære alt om!!!

LES OGSÅ: DETTE SKAL DU PAKKE I FERIEKOFFERTEN

Go strapless

Go strapless! Sesongens kuleste veske er stroppeløs, og er designet med et håndtak. Sirkel-hanken er spesielt trendy denne sommeren, og disse veskene florerer verden over. Det er en trend alle kan rocke, og et accessory som passer sommerkjolen perfekt. Sjekk ut sesongens fineste vesker under.

The Beachy Vibe

 

Late Evenings

LES OGSÅ: MINE FAVORITT SOMMERKJOLER

My Everyday Bag

 

LagreLagre

When in Rome: 3 steder å besøke

Roma er en fantastisk italiensk storby, men kan også bli et turistmareritt i disse sommermånedene. Klart, er du sugen på å se de berømte severdighetene har de fleste helt klart en wow-faktor ved seg, men du skal være svært forberedt på å bruke mye av dagen i kø blant mange, mange mennesker. Her er 3 steder å besøke i Roma, som gir deg noe av det beste Italia har å tilby: Mat, romanse og kunnskap.

Mimi E Coco Winebar

Denne lille vinbaren er virkelig en liten perle. Bordene sitter trangt, den finnes ikke luksuriøs, men den har sjarm. Maten vil få deg til å felle en liten lykketåre, for det er-så-godt. Denne plassen behøver ingen innkaster, for her er det alltid fullt. Er du to personer er det håp om å få bord uten å reservere, men vil du være sikker kan det være lurt å booke. Rimelige priser, fantastisk stemning og skikkelig, skikkelig god pasta.

Fontana de Trevi

Her snakker vi romanse! Denne berømte fontenen fra filmen”La Dolce Vita” (det er forøvrig strengt forbudt å bade i denne nå), er verdt turen. Her kan du i kjent stil kaste en mynt i fontenen og ønske deg noe, men i en av verdens største og flotteste fontener. Dra hit sent på natten da det er færre turister. I tillegg er fontenen lyslagt i mørket, og på sitt flotteste på denne tiden. Du så kanskje Kourtney Kardashians instatory for et par dager siden, fra fontenen med sine kjekke franskmann?

Book et matlagingskurs med lokale italienere

Airbnb er ikke lenger bare genialt for å bo på de mest sentrale stedene i Roma by, men tilbyr nå også en egen kategori med “opplevelser”. Her tilbyr lokale,matglade italienere cooking classes i fleng. Book de med bra anmeldelser, og du kan få den beste opplæringen i italiensk matlaging av en ekte italiener.

 

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

Janka og Martes Podcast episode 9

©Foto: Ida Ørsal Angvik // Ronja Slar // ELLE

9’ende episode av Janka og Marte er ute, og det kjennes helt sinnsykt ut at vi har holdt på i 9 uker allerede. I denne ukens podcast hadde vi masse på agendaen, ELLE festen var så klart et stort tema. Vi møtte endelig John Carew, det ble skrevet i sladrepressen, det ble trekantdrama og Marte dro på kjærestetur til Marbella uten å ha kjæreste. Jeg blir så glad av å høre at dere liker podcasten.

Neste uke skal vi lage en spørsmåls-podcast, rett og slett fordi det kommer inn så mye spørsmål til oss hele tiden. Har du noe du vil spørre oss om eller har du et dilemma du vil vi skal diskutere? Legg igjen melding her, eller send en dm på Facebook siden vår om du vil være anonym.

Hør på episode 9 her!

 

 

dette skal du pakke i feriekofferten

(Affiliate)

Jeg elsker den tilfredsstillende følelsen jeg får ved å pakke smart. Med massevis av reising der alt i hui og hast blir kastet i kofferten føles det alltid så bra å pakke til ferien, der jeg har mer kontroll over hva som skal i kofferten og slipper å tenke på fashion week pakking. Joda, det er heeelt annerledes å pakke til ferie.

Når du vet hva du har lyst til å ha på deg, hvor mange antrekk du trenger, og riktige plagg for å unngå kleskriser ( Som har en lei tendens til å dukke opp når du minst trenger det.) så er mitt beste tips til å pakke til ferien er å pakke ting du kan bruke i forskjellige kombinasjoner, men som kan se helt annerledes ut fra gang til gang.

Og det jeg har notert så langt er at jeg ikke skal gå hvor som helst denne våren uten disse 5 klærne

Skjorten. Det perfekte plagget å pakke med på ferie ( men sørg for å ha med deg en steamer så er du safe om stedet du bor på ikke har strykejern.) Skjorten er kanskje det plagget du kan bruke aller mest på flere forskjellige måter.

 • Bruk skjorten åpen over bikinien om du skal ligge ved bassengkanten. Perfekt å k
 • Skjorte og denim shorts med sandaler og en hatt er kanskje det ultimate ferie antrekket
 • Skjorten kan du også style til kveldsantrekket, over en kjole eller til jeans med heels

 

Sandaler er et must å pakke i feriekofferten. Jeg pleier å pakke med meg et par som er like fine til hverdags som til kvelds.

 • PS! Husk å stelle føttene dine før du skal bruke sandaler. Det er ikke veldig pent med sprukne heler og avskallet neglelakk.
 • Gå for et par sandaler i nøytrale farger så passer det til flere antrekk i feriegarderoben din.

 

Bikini eller badedrakt. 

 • Et must på stranden
 • Fint å style under skjorten på kvelden for en ekstra detalj
 • Pakker du med deg en badedrakt kan du style den under et fotsidt skjørt på kvelden

 

Stråvesken.

 • Ta med deg en stor stråveske som håndbagasje på flyet, i den kan du pakke med deg et ekstra antrekk og litt toalettsaker om kofferten din plutselig ikke skulle dukke opp på flyplassen
 • Stråvesken er like fin på stranden som til shopping og er sommerens største it-bag.

 

Hatten.

 • Jeg har en lei tendens til å få pigmentering i huden min om ansiktet mitt er for mye i solen. En stor hatt forhindrer det, og jeg ser kul ut
 • Hatten er kan også komplimentere en enkel look på 1-2-3

 

 

 

Travel essentials

Det har vært mye reising så langt i 2018, og det er enkelte ting vi bare må ha med oss på tur. Reisevesken er stappet med nødvendigheter som kan forhindre enhver krise. Vi snakker minst mulig bekymringer, og mest mulig komfort. Sjekk ut våre travel essentials.

 1. Mobil og powerbank. Powerbank bør understrekes to ganger, for den har virkelig vært redningen SÅ mange ganger.
 2. Headphones. Lytt til en bok digitalt, en podcast eller din beste spilleliste. Noen ganger er de også redningen fra støy i flyet. Du vet aldri hvem du havner ved siden av!
 3. Håndkrem og antibac. Bakterier kan være bra for immunforsvaret, men akkurat på reise kan det bli for mye av det gode og Antibac være redningen. Håndkrem er et must uansett årstid, men spesielt nå!
 4. Ullsokker/kosesokker. Er det bare vi som fryser på fly? Det er så deilig med et par ekstra tjukke sokker under flyturen!
 5. Fuktighetsmaske eller fuktighetsspray til ansikt. Ingen vil lande med gusten og dehydrert hud. Luftfuktigheten i flykabiner er nærmest ikke-eksisterende, så det er ikke uvanlig å føle seg stram i masken etter noen timer.
 6. Tannbørste. Kanskje bagasjen blir borte, eller du skal reise over natten. Uansett, deilig å ha muligheten! Les også: 5 gode tips til deg som skal reise med håndbagasje
 7. Solbriller.  Er du av typen som reiser uten sminke, kan et par solbriller være redningen. Arrive with style!
 8. Baby wipes. Sykt undervurdert. Kan brukes til så mangt! Fjerne sminke, vaske hender, tørke bort kaffesøl på blusen…you name it!
 9. Reisestørrelser i tørrshampoo, parfyme, tannkrem.
 10. Sovemaske. Like mye som den redder dårlig søvn hjemme, redder øyenmasken søvn på flyturer. Også fin om du er uheldig og skulle ende opp med et rom som får lys inn klokken seks om morgenen.
 11. Notatbok. Endelig har du tid til å tenke ut nye ideer og prosjekter. En notatbok er din beste venn.

 

Hva er dine travel essentials? Del gjerne dine gode tips med oss!

Les også: 5 gode tips til deg som skal reise med håndbagasje

Translate »