Turtlenecken, singleten eller den perfekte hvite t-skjorten – basics redder oss ut av en hver kleskrise. Vi synes det absolutt er verdt det å investere i gode basisplagg, og et bra baseplagg trenger ikke nødvendigvis være t-skjorten. En ribbestrikket kjole eller gode jeans er like bra utgangspunkt i en garderobe. Dette er fire basicmerker som vi elsker.

Totême

Elin Kling og kjæresten Karl Lindman startet Totême i 2014, og er allerede et prominent merke i motebransjen, med kvinner som Alicia Vikander og Kate Bosworth som kunder. Ikke minst har det New York-baserte merket fått omtale i internasjonale magasiner som Elle, Harper’s Bazaar og Vogue. Og med Elins bakgrunn som moteblogger og Karls bakgrunn i Interview Magazine, er det ingen tvil om at de to har et godt utgangspunkt for et tidløst merke.

Polliani basicmerker toteme

Le Backhand

Sophisticated basics er Le Backhands utgangspunkt, og merket er et spennende tilskudd i den norske moteverden. Bak merket står nemlig tidligere snowboardkjører Lene Nordermoen og supermodell Iselin Steiro. Mens Lene, som er utdannet ved KHIO og Esmod, er grunnlegger og designer, er Iselin kreativ partner, co-designer og art-director. Sammen designer de undertøy inspirert av den nordiske hverdagen til både kvinner og menn, og legger vekt på enkle og rene snitt og gode materialer.

Basicmerker Polliani

Helmut Lang

Ikke et rent basicmerke, men et merke som definitivt har vært med på å definere minimalistisk mote. Merket startet opp allerede i 1986 og har siden det laget de avslappede, men elegante klærne vi kjenner det for idag. Det var på 90-tallet Helmut Lang virkelig fikk sitt gjennombrudd, med modeller som Naomi Campbell og Kate Moss som fast inventar på catwalken. Som Sarah Mawer beskriver det i hennes artikkel om Helmut Lang i Vouge: It was the coming of age of the cool. Ganske cool fortsatt, spør du oss.

Basicmerker Helmut Lang

elle&il 

Vi heier på norsk mote, og Rikke og Lene Holmen-Jensen bak elle&il imponerer stadig på tross av få år på markedet. Denne våren slipper de også kolleksjon med Celine Aagaard, der hun har designet sine ultimate baseplagg. Vi gleder oss til å se hva samarbeidet har å by på, og ikke minst stjernefotograf Ray Kay sine kampanjebilder.

Basicmerker Polliani

Foto Totême, elle&il/Marian Jade, Le Backhand/Lars Petter Pettersen, Helmut Lang

Translate »
Read previous post:
Remix Fashion

Se hvordan antrekket ble til, når jeg ble utfordret til Remix Fashion av Zalando.

Close