Det er kanskje litt motstridende å si at veien til en naturlig sommerlook er gjennom sminke. Det er derimot ikke sånn at et naturlig resultat trenger å ta all verdens tid, og man kan velge selv om du vil gjøre en eller alle stegene. Kanskje du har fått masse farge i ansiktet i sommer? Vis den frem og bare ta på litt mascara. Eller har du urenheter eller ujevn hudtone du vil jevne ut? Da er BB-kremen perfekt. Her er våre beste sminketips for en naturlig sommerlook.

  1. Påfør concealer sammen med litt fuktighetskrem. Da tørker den ikke inn i huden og blir kakete. Bruk concealeren der du har ujevn hudtone, utbrudd eller lignende, eller for å highlighte for eksmpel brynsbenet eller kinnbena.
  2. Bruk en BB eller CC-krem i hele ansiktet. Disse inneholder mer fuktighet og ofte solfaktor, som gir et mer naturlig resultat enn foundation og er perfekt i sommervarmen. Forskjellen på BB- og CC-krem er liten, de er begge lettere enn vanlige foundations, samtidig som de skal gi farge og dekk på huden. CC cream står derimot for Color Correction og kan derfor være enda lettere enn BB og fokusere mer på å jevne ut hudtonen.
  3. Bruk naturlige farger på øynene og lek deg heller med flere ulike jordfarger fra en palett. En lys beigetone nederst på lokket, med en mørkere brun/bronse-tone over gir et naturlig uttrykk samtidig som det får frem øynene dine.
  4. Litt rouge i kinnene er prikken over i’en for en naturlig glød, husk å være forsiktig med hvilken farge som passer til din hudfarge og hudtype. De billigere variantene har ofte masse rosa pigmenter. Denne rougen fra Laura Mercier er uten glitter og finnes i farger som passer enhver hudtone.
  5. Enkelte klassikere dør aldri ut – om sommeren er friske rød og nude leppestifter perfekt på leppene. YSL Rouge Volupté har gode pigmenter, men også fuktighet så ikke leppene ser tørre og flakete ut. Skift leppestift til rødt på kvelden og du er good to go uansett hvor mye skinke du har på.

Get The Look Naturlig Sommersminke

MAC False Lashes Mascara, YSL Top Secret BB Cream (finnes også i CC), parfyme Byredo Blanche, RMS Champagne Rosé Luminizer, blush fra Laura Mercier i fargen Rose PetalTom Ford Eye Quad-palett i Nude, YSL Rouge Volupté i Nude Beige og Rose Neillia. 

Translate »
Read previous post:
Close