“Wear more color”, skriver Harpers Bazaar redaktørene i innlegget ‘BAZAAR Editors 2018 Style Resolutions‘ den syvende januar. Spesielt på denne årstiden er det vanlig å skli inn i en sort epoke og fargerike antrekk er et sjeldent syn i byen. Farger er heldigvis ikke forbeholdt sommeren, og det er som HB redaktørene sier: Den enkleste måten vi kan bekjempe vinterdepresjon på er å tilføye farger. Her er våres beste tips.

Greit, alle mennesker kler kanskje ikke alle fargenyanser like godt. Men vi er helt sikre på at alle kan oppdage minst en farge de kler. Det handler om å tørre og gi farger en sjanse, og knekke fargekoden. Her er våres beste tips til å finne farger og toner som kler deg. 

1. Les fargene. Ser du sliten og grå ut med ujevn og skjoldete hud ut, bruker du feil farge. Får du glød i ansiktet og i øynene, uten at det ser billig ut, er du i mål. 

2. Merk deg hvilke farger du bruker når folk kommenterer at du ser bra ut. Det kan være nøkkelen til fargemysteriet.

3. Farger er delt inn i fire årstider. Er du en varm person (vår eller høst), er håret ditt gjerne rødt, kastanjebrunt, jordbærfarget lys blondt eller i dyp gull. Huden din en anelse blek. Farger som passer kan være jordfarger som grønt, gull og rødt, samt orange og varme rosa- og rødtoner.

4. For kalde personer (sommer eller vinter), som har alt fra svart og mørkebrunt til grått, hvitt eller blondt hår samt roseaktige farger i ansiktet, er softe farger som rosa og lavendel, blått og knall-rødt perfekt til deg. 

5. Den eneste fargen som passer alle hudfarger er ellers postboksrødt, tro det eller ei.

Les også ‘Dette skjedde da jeg begynte å bruke farger’ og bli inspirert av kunstner Thea Klingvall sin fargerike leilighet og malerier her.

Do’s and don’t’s når det kommer til farger:

-Bruk blanke stoffer og lyse farger kun på områder på kroppen du vet tåler oppmerksomhet.

-Sort fremhever gunsten og grå hud, og ringer under øynene, unngå derfor å bruke sort helt opp til ansiktet, da det kun vil fremheve det mer

-Kombinerer du svart med lyse farger kan det sorte fort se kjedelig ut, og fargene se billigere ut. 

-Unngå for mye kontraster mellom overdel og underdel om du er liten eller kraftig bygd, da det vil dele opp kroppen din på midten.

Translate »
Read previous post:
Statementspenner er på vei til å bli en av vårens største trender

Tvilling-spenner, hårnåler og hårbøyler. Bobbypins med blomster, perler, gull og stener. Vårens mest trendy hår-asseccoarer ser ut som de stammer...

Close