En TODAY-undersøkelse fra 2014 viste at kvinner gjennomsnittlig bruker til sammen to uker i året på å ta på sminke. Det er 55 minutter hver dag på å gjøre seg klar til jobb, skole, fest eller bare en helt vanlig dag. Og selv om dette tallet kan variere, vet de fleste verdien av å føle seg fresh hva enn du skal – og å bruke tid på det er ikke bortkastet. Men selv om vi er gode på å ta på sminke, er vi ikke alltid like gode på å ta den av – noe vi bør legge minst like mye innsats i. Uansett hvor mye eller lite sminke du bruker, undervurderer mange hvor godt den kan sitte. Etter en hel dag med forurensing og touch up, har du sannsynligvis mer sminke og “skitt” igjen i ansiktet enn du tror.

rens

Feilen mange gjør er å ikke fjerne sminken ordentlig eller ikke renser godt nok. Å legge på serum eller krem på ansiktet uten å rense ordentlig, gjør at du bare kaster bort pengene du har brukt på hudpleie. Det holder altså ikke å bare fjerne sminken, men å rense huden så den ikke er tilstoppet. Derfor – er det er én vane du bør legge til i skjønnhetsrutinene dine, er det å rense dobbelt.

  • Først og fremst: dropp serviettene – sminkeservietter kan være handy om du er på telttur uten vann tilgjengelig, men det er ikke en rutine du bør tillegge deg. Sminkefjerningservietter bidrar til å forstyrre den naturlige oljeproduksjonen i huden og irritere, i tillegg til å ikke fjerne sminken godt nok.
  • Bruk en oljebasert pre-cleanse først for å fjerne det øverste laget med sminke, før du bruker en rens spesielt tilpasset din hud. Det første steget handler om å fjerne sminken, og krever derfor ikke produkter som jobber dypt i huden. Ikke vær redd for å bruke oljebaserte produkter heller, poenget er bare at oljen skal ta med seg laget med sminke.
  • Deretter er det tid for den faktiske rensen. Når all sminke og smuss er borte fra huden, kan du bruke en ordentlig rens tilpasset din hudtype eller eventuelt problem. Har du sensitiv hud, acne-utbrudd eller aldrende hud – bruk akkurat det som passer til deg. Poenget er at uten sminke i bunn vil rensen kunne jobbe mer og gjøre huden mer mottakelig for serum eller krem til slutt.

Ikke akkurat rocket science, men noe man trenger å minnes på en gang i blant!

LES OGSÅ: Hudpleietrend – multimasking

Translate »
Read previous post:
kle deg i årets it-farge

årets it-farge ble spottet på catwalken tidligere denne sesongen og lyser opp ethvert antrekk.

Close