Ved å lære seg de viktigste knepene ved bruk av lyse og mørke øyenskygger, kan du selv bestemme om du for eksempel ønsker å forstørre små øyne, sminke tettsittende øyne lenger fra hverandre eller gi løft til hengende og triste øyne. Sjekk ut hvordan du kan legge øyenskygge som passer din øyefasong.

Tettsittende øyne: Dersom øynene dine sitter tettere enn en øyelengde i avstand, bør du lysne området mellom øynene. Legg en lys øyenskygge innerst i øyekroken og utover mot midten av øyelokket. Dette gir et inntrykk av større avstand mellom øynene. Bruk gjerne en mørkere øyenskygge i globallinjen og i ytterkanten av øyelokket. Husk å duse den ned slik at du får en jevn overgang. Unngå å legge kajal helt inn til øyenkroken da det vil gi et inntrykk av at øynene står tettere sammen

Dyptsittende øyne: Har du mindre øyne som sitter dypere inn i hodet har du mest sannsynlig også mindre fremtredende øyelokk. Ved å legge en lysere farge på delen av øyelokket som beveger seg, og en mørkere skygge akkurat over globallinjen, skaper man en illusjon av et øyelokk og større øye. Blend opp og utover.  Du kan også bruke eyeliner eller kajal langs øvre og nedre vippekant, men den bør være syltynn.

Hengende øyne: For å balansere tunge øyelokk, er det viktig å jobbe med ytterkanten av øyet ditt for å åpne blikket. Ikke følg den naturlige formen på hele øyet hvis du vil oppnå en myk og mer åpen form.Trekk oppmerksomheten til det øverste øyelokket. Unngå lyse skimrende skygger på tunge lokk, da dette bare vil fremheve dem ytterligere.

Mandelformede øyne: Gratulerer! Du er ansett å ha den perfekte øyefasongen, og alle teknikker vil fungere!

Triste øyne/nedover-pekende: Her bør fokuset på skyggen være opp og utover. Du kan legge eyeliner over den øvre vippekanten, men ikke følg vippekanten som peker nedover. Legg skygge tett langs den øvre vippekanten og i det ytre hjørnet av øyet.  Bruk en vippetang og mascara for å “løfte” fasongen oppover.

Utstående øyne: Legg skygge rundt hele øyet, gjerne sammen med en mørk kajal. Bruk en mørk kajal på våtkanten -både oppe og nede. Det forminsker og markerer øyet, og gir ofte en illusjon av et mer mandelformet øye. Fra globallinjen og opp mot brynet, kan du gjerne bruke en skygge som inneholder en anelse skimmer for å gi løft til øyet. Påfør derimot ikke lyse og skimrende farger på lokket, da vil øynene se enda større ut.

Sjekk også ut den fineste julebord-makeuplooken her.

 

 

LagreLagre

Translate »
Read previous post:
Se min kjole

Det å pynte seg med kjole DET syns jeg er skikkelig vanskelig. Kriteriet mitt for drømmekjolen er som et ondt...

Close