2016-05-30_52moreyears0329

Gitte Witt er skuespiller med en forkjærlighet for mat. Sammen med fotograf kjæresten Filip Loebbert har hun startet 52moreyearsen mat og livsstilsblogg.  I møtet mellom mat, mennesker og foto finner du innholdet på bloggen 52 more years, som er blitt en av mine favoritt matblogger. Hun klarer seg ikke uten maldonsalt, chiliflakes og hvitløk av krydder. Også digger hun fortsatt ostesmørbrød, med ketchup på

Jeg har alltid friske blåbær, eple eller plommesyltetøy, nøttesmør, vanlig smør, egg, kaviar, juice, salami, epler, grønnkål og et par/tre gode oster (som parmesan, en hvit geitost og mozzarella eller gruyere) sier Gitte om innholdet som alltid er i kjøleskapet til henne og kjæresten

hyttelife1

hyttelife_11

Jeg spiser ost uten unntak hver eneste dag, med mindre jeg er i Thailand. Som jeg har vært en gang. Ost er for meg viktigere en kjøtt (om jeg skal velge) og noe jeg ofte bruker til middag sammen med en pasta eller salat.

 

df16998

Tips til enkel og god hverdagsmat finner du på bloggen til Filip og meg. Smakfulle supper, patstaretter og salater lager vi mye. Og ostesmørbrød, det trenger ikke være kjedelig selvom det skal være enkelt og hverdagsmat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Av og til om kvelden da jeg var liten laget pappa ostesmørbrød til oss istedenfor vanlige brødskiver til aftens. Det var ingen fancy greier, men det var fantastisk godt. Og koselig. For ostesmørbrød er skikkelig kosemat. Pappa tok det brødet vi hadde, la på salami eller leverpostei, og så ost på toppen. Inn i ovnen og så var det bare å sette tennene i med et godt lag ketchup på.

 

Sjekk ut Gittes ostesmørbrød oppskrift her!

 

dsc02946

Min favorittrett er nesten alt jeg får servert fordi jeg lager så mye mat selv. Men ravioli med spinat og ricottafyll i tomatsaus er høyt oppe på lista. “Gitte Witt

Jeg elsker pasta. Kanskje nesten mer en noe annet. Når det gjelder mat, altså. Det er både vanvittig godt, og det er som jeg har snakket om tidligere den perfekte hverdagsmaten, samtidig som det er romantisk. Og den kombinasjonen er jo uslåelig. Alle våre første møter over en middag, bestod av pasta. Og fremdeles er det ofte det vi lager, om vi skal kose oss hjemme og dele en flaske vin. Det er koselig å lage pasta sammen, og det er koselig å spise det sammen. Og det er, vil jeg påstå, også det aller beste å spise om du er alene.”

df16942

Også burrata mozzarella med ferske tomater og basilikum. Men, så lenge man ikke er i Italia, får man la Italia komme til seg. Det vil si italiensk mat. Det finnes vanlig mozzarella, buffalo mozarella som er ennå ferskere, og så finnes det burrata. Den aller mest eksklusive mozzarella osten. Den er på ingen måte rimelig i pris, men den er så god at jeg får vann i munnen bare ved tanken. Burrata mozzarella er en fersk italiensk ost lager av mozzarella og fløte. Så om du ønsker en virkelig smaksopplevelse, som allerede er tilberedt og du føler for å “lyxe till det lite” som vi sier på svensk, anbefaler jeg å gå til innkjøp av en burrata og ha en italiensk festaften

Sjekk ut oppskrift på Gittes Italienske drøm her!

Og plutselig fikk jeg vann i munnen av Gittes deilige oppskrifter, finurlige penn og kjæresten Filips bilder av deres kjærlighet på kjøkkenet.

 

 

 

Translate »
Read previous post:
slik får du vakker vinterhud

Annonse Mange opplever at huden blir tørr, gunsten og livløs i vinterhalvåret. Kombinasjonen av varm og tørr luft inne og minusgrader og...

Close