Jeg har tidligere skrevet innlegg om kampen min mot spiseforstyrrelser. Jeg tror at om du har slitt med spiseforstyrrelser så skal det godt la seg gjøre å bli 100 % frisk igjen. Det er kanskje ikke helt det samme, men jeg bruker sammenligningen allikevel, er du en alkoholiker vil du alltid ha lyst på alkohol – og selv om du kan komme deg unna det jaget etter mestringsfølelsen jeg hadde når jeg sultet meg, jaget etter å bli tynn så er det å legge om livet sitt uten aldri å tenke på vekten eller kroppen så og si umulig.

Etter enorm respons på dette innlegget har jeg valgt å reposte et av innleggene om kropp, og det som for meg var en stor avgjørelse, men en av de viktigste avgjørelsene, å slå opp med badevekten!

Vi lever i en verden der idealene som vises på TV eller i de største motemagasinene er langt under gjennomsnittet når det kommer til kropp og vekt. Jeg kan selv ta meg i å sammenligne meg selv med andre. En dårlig vane jeg ikke har klart å legge av meg etter jeg hadde spiseforstyrrelser, er badevekten. Den er liksom med meg i tykt og tynt, og jeg er avhengig! Jeg vet at ekspertene forteller deg at du heller skal måle deg, men for meg er den vekten viktig, og når man kjenner kroppen sin som en anorektiker gjør, så vet du om 2 kg er 2 kg vann eller 2 kg godteri. Og jeg skal være helt ærlig, den vekten den stresser meg stadig, og jeg kan veie meg opptil flere ganger om dagen.

I lang tid nå har jeg ikke hatt batterier på badevekten, og jeg vet ikke om det først var feigheten min eller at jeg egentlig innerst inne var livredd for å ha gått opp i vekt som gjorde at jeg ikke kjøpte batterier på butikken. Vet du, jeg er lykkeligere uten badevekt! Jeg veier meg ikke i tide og utide, det betyr at jeg heller ikke kjenner meg tjukk på samme måte som tidligere. Jeg kunne veie meg før jeg gikk ut av huset og lå vekten på 1,5 kg mer enn tidligere på dagen følte jeg meg så dårlig at jeg ikke ville møte folk.

Jeg ser det nå kjære badevekt, du og jeg skulle slått opp for lenge siden, det året jeg ble lagt inn på psykiatrisk sykehus, da burde du ha lyttet til meg, for jeg trengte deg ikke da, og jeg trenger deg ikke lenger. Jeg slår opp!

Translate »
Read previous post:
Tone Kroken Interiør
Tone Krokens interiørfavoritter

Vi tok en prat med en av de dyktigste interiørstylistene vi vet om – Tone Kroken.

Close