Mamma til Michelle, jeg hater å måtte si dette, but I told you so.

Anna Rasmussen begynte å blogge som 14 åring under navnet Mamma til Michelle, da var hun 14 år og gravid med sitt første barn.

Jeg må få lov til å starte med å si at jeg er imponert over denne dama. for det er jo akkurat det hun har rukket å bli. Hun har akkurat rukket å bli 20 år, har tre barn og har jobbet hardt for å bli en av norges største bloggere. Jeg heier på folk som er grundere, som klarer å starte sin egen bedrift og som tør å satse. Jeg vet hvor mye jobb som ligger bak det å drive en blogg og engasjementet oppe, og det er heller ikke tvil om at hun er en god mor, virkelig ikke. Men, det er et stort MEN, oppe i det hele – og det er her jeg “hater” å måtte si dette, I told you so

I går kom det frem i en artikkel på VG.no at Anna vurderer hjemmeundervisning for sin eldste datter som til høsten skal starte på skolen. Og vet dere hva, min sønn starter også på skolen til høsten, men det visste du ikke, ikke om du leser bloggen min heller eller følger med på meg i sosiale medier. For i motsetning til til mange andre som blogger, har jeg valgt å ikke eksponere barna mine, mine barns navn er aldri nevnt i sosiale medier, og jeg tror de færreste av dere kan si at dere vet hvordan barna mine i dag ser ut, om du da ikke har møtt oss på gaten

Jeg vet ikke om dere husker at jeg skrev denne saken : Det kan skje deg, nå må vi som foreldre ta ansvar

Kort fortalt så handler saken om at så fort vi poster bilder av barna våre i sosiale medier, så mister vi kontrollen. Hvem som helst kan få tak i bildene, pedofile kan bruke de til ting jeg ikke engang vil tenke på, i verste fall i kidnappingssaker, Vi vet nemlig aldri! Vi vet ikke hva bildene av våre barn vil bli brukt til!!!  Jeg har heller tenkt at mine barn ikke trenger å bli eksponert, at barna mine selv skal få lov til å bestemme – at det ikke skal være masse bilder av de på nettet når de blir eldre.

FNs barnekonvensjon som er en del av norsk lov sier at barnets beste skal ivaretas, og at barnet har rett til privatliv. Et barn som får opprettet en instagramprofil som liten, har ingen grunnlag til å forstå hva det innebærer. Og jeg kan sanktens forstå at vi har lyst til å publisere bilder av barna våre, eksponere de i blogg eller i sosiale medier, men i disse tilfellene kan vi ikke være etterpåkloke?

Anna sier til VG at hun frykter at pedofile skal dukke opp i barnehagen og på skolen til barna, og vurderer hjemmeundervisning. Og, det er flott at hun nå gjør tiltak, men samtidig er det en stemme i meg som tenker at det hele kunne ha vært unngått. Og, ja jeg vet at det blir fine folk av de som har hjemmeundervisning også – men, det er vel ikke poenget i denne saken sant?

Vi har levd med sosiale medier i en årrekke nå, så om vi har kommet helt til 2017 og ikke skjønner at vi må beskytte barna våre fra sosiale medier er vi ikke litt tjukke i huet da?

Hva syns du: hvor mye man bør eksponere sine barn på sosiale medier?

Jeg har i dag sett meg nødt til å stenge og slette kommentarer fra dere. Dette var ikke ment som en hets sak, og jeg ønsker heller ikke at denne saken skal bli større. Jeg har aldri vært ute etter å ta Anna, dette har vært en sak om at vi bør tenke oss om hvordan vi eksponerer våre egne barn, jeg kunne like gjerne ha tatt frem andre bloggere som eksponerer barna sine.  Jeg hadde ikke trengt å nevne henne ved navn, jeg er enig med dere – men det var på bakgrunn av artikkelen i VG at jeg valgte å skrive om dette. Jeg ber dere om å tenke dere om hva dere også skriver i sosiale medier og kommenterer. Det er tydelig en sak som engasjerer, og jeg er glad for at så mange av dere har valgt å delta i debatten og som har gitt tilbakemeldinger til meg som er saklige, men personhets kan vi godt droppe.

Les også: Bloggerbarna

Kilde: VG

 

 

 

 

Translate »
Read previous post:
en deilig start på dagen

Det å sette av noen minutter på morgenen til deg selv, kan gi deg en deilig start på dagen

Close