Den første snøen falt i Oslo denne måneden, og julelysene i gatene har blitt tent.  November har vært en begivenhetsrik måned, og har skapt mange snakkiser. Her er noen hendelser som har fått oss til å prate denne måneden.

Tbilisi Fashionweek. Den første uken av November var det duket for Mercedes-Benz Fashionweek i Tbilisi, og Polliani og scandijentene var på plass. Les om brands vi fikk øynene opp for her og se flere streetstyle bilder her.

Britiske vogue har fått ny redaktør. Etter 25 år som editor har Alexandra Shulman blitt erstattet med Edward Enninful, og har uttalt sin tvilsomhet til Enninful til The Guardian.I en spalte på hjemmesiden ‘Business of Fashion’ stiller hun seg selv spørsmålet om hva som gjør en bra editor, og svarer med at det er: “certainly not a job for someone who doesn’t wish to put in the hours and thinks that the main part of their job is being photographed in a series of designer clothes with a roster of famous friends”. Tidligere har Shulman blitt kritisert av Enninfuls gode venn Naomi Campbell for at publikasjonen viser lite mangfoldighet. Det har tidligere vist seg at av rundt 50 ansatte fantes det ingen mørkhudede. Det er mye snakk frem og tilbake om tilstandene hos britiske Vogue under Enninfuls styre, og noen kilder har ment at det har vært som å jobbe på produksjonen av ‘The zoolander’. Til tross for mye snakk er alle enige om at det er flott å se første utgave med en genuin representasjon av mangfoldighet i både modeller og talenter.

Black friday var denne helgen. En omdiskutert dag, hatet og elsket av nordmenn. Tom Wood, Holzweiler, F5 og Ikea er blant butikker i Norge som har tatt avstand fra den store salgsdagen. I en pressemelding sier de dagen skaper salgsmonstre som kun vil handle til reduserte priser, og butikkenes marginer blir presset.  Den amerikanske tradisjonen får mye mediedekning hvert år, og folk blir dyriske og sloss om tilbudene på kjøpesentrene.  Vi forstår at flere butikker er avhengige av å henge seg på trenden for å ikke miste kundene sine til andre konkurrenter denne dagen, men vi foretrekker heller å handle i fred og ro en annen dag, enn å spare et par hundrelapper.

Matel lanserte verdens første Barbie med Hijab for å hedre det amerikanske fekte-talentet Ibtihaj Muhammad. Muhammad er den første muslimske kvinnen noensinne til å vinne en medalje i olympiske leker.

#metoo kampanjen har vært på alles munner den siste måneden. Filmprodusenten Harvey Weinstein fikk en rekke overgrepsanklager som skapte en storm i media over hele verden. Tusenvis av mennesker har stått frem med sine overgrepshistorier i tråden #metoo. I senere tid har også støtteerklæringen #stilleforopptak fra norske regissører oppstått, og #nårmusikkenstilner hvor 1100 kvinner snakker ut om overgrep i norsk musikkbransje. Les mer på Aftenposten om saken.  Menn har svart med #howiwillchange kampanjen, og mediepersonligheten Aleksander Schau har nå i november kastet seg på tråden ved å belyse fem tilfeller av seksuell trakkasering i sin bransje. I 24 tweets viser han til overgrep, maktmisbruk, trusler og vold, og viser at det skjer i “alle bransjer”. 

LagreLagre

LagreLagre

Translate »
Read previous post:
#giveitliveit

#annonse Sjekk ut de fantastiske bildene fra vår kampanje med Farfetch fotografert av stjernefotograf Thomas Qvale

Close