men tyngst av alt er ensomheten

Det er et par år siden jeg først delte denne posten, men jeg syns det er viktig å sette lys på det uperfekte – og nå i påsken som er en familiehøytid er det viktig å tenke på de som ikke har noen. Derfor har jeg valgt å publisere denne igjen, den er like aktuell og viktig i dag som for to år siden.

Posten ble skrevet på bakgrunn av denne artikkelen i VG der overkriften lød “tyngst av alt er ensomheten”  og den traff meg rett i hjertet.

Det er nemlig ikke så mange år siden jeg selv var ensom, fryktelig ensom. Det var før jeg fikk familie og barn.Høytider feiret jeg alene! Og det var ikke bare julen som var vanskelig, men andre høytider som påske, der familie og venner samles i dagevis til etegilde på fjellet, det virket som om “alle” hadde familie å være med

På den tiden var det “gudsjelov” ikke altfor mye sosiale medier, og hadde det vært det tror jeg at jeg hadde gått i dørken. Tenk deg å sitte alene i påsken, du føler deg ensom og deppa uten noen, fordi venner har andre planer med sin familie, men du tør ikke å si til andre at du ikke har noen å være med. Hvor du en ser i dag i sosiale medier så blir det postet lykkelige bilder rundt høytiden og hvor mye folk koser seg.

Dagens samfunn har et behov for å dele noe gjennom instagram, snapchat, twitter, facebook, blogger og viser ikke alltid hvordan man egentlig har det, vi deler fine øyeblikk, ikke de triste, og har til tider filtrerte liv.

Og det er kanskje ikke sånt man skriker høyest om, hvem vil vel egentlig si til noen at “jeg er ensom”? Det virker jo så stakkarslig, jeg husker godt jeg tenkte det,..Men, det er allikevel mange ensomme sjeler rundt omkring og jeg syns det er viktig å belyse temaet, så at de som sitter hjemme og føler seg ensomme vet at de allikevel ikke er alene. Jeg har en gang vært det selv. Men, i dag har jeg satt pris på at jeg ikke lenger er ensom, men har min egen fine familie.. også har jeg sendt meldinger til de jeg vet ikke har så mange, det bør du også gjøre..

Translate »
Read previous post:
topp 7 hvorfor jeg elsker å være mamma

Jeg er så heldig som får lov å være mamma, men let's face it, med søvnløse netter, trassalder og tidsklemme...

Close