For the smoothest legs

OK – på tide å get down and dirty med kanskje verdens største mysterie – shaving. Vi har vel alle vært borti det, uten å helt finne oppskriften på det perfekte resultatet. Mye fordi vi alle er forskjellig og mye på grunn av alle mytene som spinner rundt. Her er mine fem tips som gjør shavingen litt enklere.

Varm opp huden

Aldri shave før du har vært ti minutter i varmt vann. En av de viktigste tingene du gjør når du shaver, er å passe på å varme opp huden før shaving. Etter 10 minutter er hårsekkene varmet opp og hårene mykere og du får dermed et bedre resultat.

Oppdater barberhøvelen din

Hvilken høvel du bruker og hvordan du har oppbevart den er nesten like viktig som hvordan du shaver. Pass på at høvelen ikke er rusten ved å bytte blad ofte og ha den på et rent sted. Vask alltid høvelen før bruk så du unngår bakterier. I tillegg er det bedre å bruke litt mer penger på en høvel til ditt behov, enn å kjøpe noe som irriterer huden. Om vinteren er det for eksempel lurt å se etter en tilpasset tørr hud.

shaving_polliani

Buly 1803 Shaving CreamAromatherapy Associates Body Brush, Aesop Geranium Leaf Body Scrub, Aesop Petitgrain Reviving Body Gel, Grown Alchemist Shaving Gel og Gillette Embrace Sensitive

Skrubb

En god skrubb fjerner døde hudceller og kan hjelpe mot inngrodde hår. En kroppsbørste er også genial til å stimulere sirkulasjon og øke cellefornyelsen. I tillegg gir en god skrubb eller børste en glødende, jevn hud før soling eller påføring av selvbruning.

Velg en retning

Kanskje temaet med mest forvirring, hvilken retning skal man shave – med eller mot hårene? Som det meste annet er dette opp til hver enkelt. Men – ikke shave i alle mulige retninger. Det er definitivt sikrest å shave med hårene for minst mulig sår og irritert hud, men det avhenger gjerne av hvilket område du shaver. På leggene får du for eksempel best resultat ved å shave mot hårene.

Olje under og etter

Finn en shavingkrem og en god fuktighetskrem. Jeg har tidligere skrevet om kokosolje og hvordan du både kan bruke det i håret og på huden. Siden kokosolje er antibakteriell, er denne perfekt å bruke under shaving og etter, for å hindre sår og irritasjon i huden etter shaving.

Photos Dermalogica, Gillette, Net-A-Porter, produsentene

Translate »
Read previous post:
Tasty Wednesday: Zoodles med tomat og avokado

Vil du ha sunnere pasta? Vi introduserer zoodles.

Close