Annonse

Enten du har invitert venner til 17. mai-frokost eller du skal ha en gjeng hjem på kvelden, er det ekstra hyggelig å gjøre stas på gjestene med et nydelig dekket bord på nasjonaldagen. Festbordet kan dekkes på mange ulike måter, og i år inviterer jeg  til en utradisjonell bordsetting. Se hvordan jeg pyntet et festbord i flotte farger, fulle av makroner, lakris og sjokolade.

Så utrolig gøy det er å dekke bord! Jeg er en visuell person, og det hele føltes som et perfekt stilleben, full av favoritter på bordet alt fra Steen & Strøm Department Store.

Velg et tema for bord dekorasjonen din

Enten om du dekker til 17 mai, jul eller andre høytider. Velg et tema og “stick to it”. Det kan fort bli rotete om du har mange elementer når du pynter bordet. Jeg valgte CANDY som tema og bordet ble dekket med deilig lakris fra Lakrids, ferske makroner fra Sebastien Bruno og Summerbird sjokolade, alt fra underetasjen på Steen & Strøm Department Store.

Duk og dekkefat gjør stor forskjell

Dekker du bordet til 17 mai er duk et stort must. Den tradisjonelle hvite duken har fått flekker midt på, så jeg valgte å dekke til den tradisjonelle linduken med en tykk duk fra Lexington, med matchende servietter gjorde det en stor forskjell på bordet. Plutselig var det fest! Dekkefat fra Georg Jensen ble dandert under tallerkenene og ga bordet med en gang en innbydende velkomst.

Pynt bordet i forskjellige høyder

Et bord ser mer forseggjort om du dekker og pynter i ulike høyder og det gjør at bordet ser mer innbydende ut. Jeg pyntet bordet med godterier i forskjellige skåler og en høy kakeoppsats som satte prikken på bordet fra Georg Jensen. De fine tallerknene og glassene gjør seg perfekt til festbordet og jeg valgte å dekke med fine sommerblomster både i de utradisjonelle kaffekoppene og i fine vaser i stål, for å lage ulike høyder.

Velg farger som passer sammen

Sørg for at det du dekker bordet med farger som passer sammen. Alt trenger ikke ha samme farge, men det er fint at det passer sammen som en helhet. Ta gjerne opp fargen to – tre ulike steder. Som her hvor fargen på blomstene går igjen i godteriet Og de hvite dekketallerkenene passer til duken. Kombinasjonen av det hvite, stål og alle fargene i godteriet var en perfekt kombo.

Dekorer med blomster

Det er ikke noe som er mer irriterende enn altfor høye blomster på bordet. Lave buketter fungerer fint. Plasser gjerne flere mindre vaser, eller som jeg har gjort her kopper fra Georg Jensen rundt på bordet, det sprer dekorasjonen utover.

Gi blaffen i reglene

Borddekking skal være gøy og gi gjestene en hyggelig, annerledes, koselig opplevelse. Glem derfor alt om regler og dekk bordet på din måte.  17 mai feiring der du inviterer til kaker og godterier, hvorfor ikke. Prøv gjerne noe nytt, tenk utenfor boksen og skap et helt personlig og annerledes bord, som gjestene dine husker.

I underetasjen på Steen Og Strøm Department Store har du et stort utvalg av deilig sjokolade, lakris og makroner i tillegg til en helt egen foodcoort med stort utvalg av mat. Mange av restaurantene tilbyr også Foodora, helt fantastisk om du trenger hjelp til å lage mat til festen. Du finner dine favoritter her!

 

Translate »
Read previous post:
kleskrise: disse antrekkene kan redde festen

ikke noe å ha på deg? denne posten kan redde deg

Close