Bare Philosophy Slik får du bedre søvn Janka Polliani

Det er ingenting som er mer irriterende enn dårlig søvn. Og om du ikke har barn som vekker deg til alle døgnets tider, eller en kronisk sykdom, skyldes søvnmangel gjerne stress eller dårlige rutiner. En dansk undersøkelse har funnet at cellene eldes mye hurtigere hos de som sover for lite – så kanskje på tide å få orden på søvnen eller?

I’ve got some tricks up my sleeve, og en god ide er å sette i gang med de nye rutinene når en ny uke starter

Stretch

Yin Yoga er kjent for å forbedre både fleksibilitet og øke sirkulasjon, men den skal også bidra til å fobedre søvn. Yogaformen baserer seg på dype strekk man holder i 3-5 minutter – mer eller mindre avehngig av nivået ditt. Det er heller ikke sånn at du trenger å dra på trening for å gjøre en Yin-økt. Følg for eksempel en Youtube-video, som Yoga With Adriene, eller bare sett av en stund før leggetid til å strekke ut ordentlig.

Fjern all teknologi før leggetid

Lyset fra data eller mobil hjelper ikke akkurat på å få hjernen i søvnmodus. Selv om det er aldri så fristende å scrolle gjennom Instagram til du faller i søvn, er det nok det stikk motsatte som er resultatet. Studier har nemlig vist at det blå lyset fra datamaskinen din, heller lurer kroppen til å holde seg våken. Derfor – skru av all teknologi en time før leggetid, og les heller en bok.

Rutiner

Å sove lenge er selvfølgelig digg, og ikke minst nødvendig, fra tid til annen. Men, sover du for lenge kan det fort forstyrre søvnen for resten av uken. Lag en plan og sett heller på vekkerklokken litt tidligere.

 Frisk luft

Trening hjelper som kjent på både helse og søvn, men du trenger ikke nødvendigvis sette av masse tid for å løpe på mølla. Ta heller en tur ut i frisk luft, det hjelper på både stress og å klarne hodet.

Foto Victoria Mehlum Pysj og maske fra Bare Philosophy

Translate »
Read previous post:
polliani x zalando partystyle

Annonse Drømmer du om en personlig shopper? Zalando hjelper deg på veien i shopping jungelen og deres "trend scouts" har...

Close