Lurt på hvordan motepersonligheter alltid ser ut som om de har på seg det nyeste fra catwalken, selv når de tagger Zara i outfitbildet sitt? Det er ikke alltid like lett å skulle være først ut med det siste, og å bruke månedslønnen på nye designerklær er forbeholdt Victoria Beckham. Slik fornyer du garderoben din som en moteekspert:

Det er ingen hemmelighet at motebloggere og redaktører digger high street-butikker som Zara eller H&M, men det er ikke dermed sagt at du vil at det skal være så tydelig. Styr unna klærne som står i vinduet, og gå heller bakerst i butikken og finn de gjemte skattene. Ofte er det plagg det ikke lages så mange av, ellers har de eksklusive kolleksjoner der både designet og stoffene er hakket bedre.

Kjøp plagg du vet vil lønne seg. Det er ikke uten grunn av nordmenn helst bruker mer penger på sko og vesker – de holder seg gjerne lenger og du får mer bruk ut av de. Leter du etter en ny blazer, skinnjakke eller basic jeans er det dette du bør legge penger i – ikke en trend som er over i morgen.

Vær kreativ. Dra på vintage-butikker og/eller finn frem saksa. Har du en kjole du skulle ønske var kortere? Klipp den av selv. Har du en formløs herreskjorte? Finn inspirasjon fra vintage-ekspert Jenny Skavlan som har masse oppskrifter på hvordan du re-designer gamle eller kjedelige klær.

Bruk farger og mønstre. Finn en farge eller et mønster du kler og du føler deg komfortabel i og miks det med resten av garderoben.

Sist men ikke minst – gå ut av komfortsonen og style plaggene andre ikke tørr å gå med. Bare noen vide culottebukser kan gå en lang vei for å sprite opp et ellers kjedelig antrekk. Eller et rosa tyllskjørt med hjerter, såklart.

Slik fornyer du garderoben  Slik fornyer du garderoben

Translate »
Read previous post:
sos for liten og stor

Noen ganger er det greit med ting som gjør livet litt enklere.

Close