Lav luftfuktighet og kulde kan gjøre vinteren til hårets største fiende. Man tenker kanskje for det meste at det er sol og sommer som ødelegger manken, men også vinteren sliter på håret. Det er også en kjent sak at man røyter mer i denne perioden, og det skandinaviske håret føles ofte derfor tynnere og mer slitt. Slik kan du ta vare på håret ditt i kulden.

  • Invester i en god kur. Sov gjerne med den over natten for en ekstra boost. Hør gjerne med en frisør om hvilke produkter som passer ditt hår. Har du bleket håret ditt og det er porøst/tørt trenger du for eksempel en mer proteinrik shampoo og balsam for å bygge håret sterkere igjen. Hår kommer naturlig i forskjellige kvaliteter, farger og former, og det er viktig å tilpasse produktene deretter.
  • Klipp tuppene hver 4-8 uke. Er tuppene slitte er det ingen kur som kan lime de sammen igjen. Klipp de heller av, så de slipper å spise seg oppover. Håret blir ofte tørrere og mindre slitesterkt om vinteren, og med store skjerf i nakken slites det og floker seg til enda mer. Det kan være lurt å ta et ekstra frisørbesøk i denne perioden.
  • Bruk oljer eller leave-in produkter for fukt og beskyttelse hele dagen. Ikke glem varmebeskyttende!
  • Bruk strikker som ikke sliter på håret. Scrunchies er superpoppis igjen og har ingen metallkant som sliter. Hair bubbles(de som ser ut som en gammel telefonledning) sliter mindre på håret da de i tillegg ikke strammer og drar i håret. Les også hvordan du kan oppgradere hestehalen her.
  • Prøv å kutte ned på antall hårvasker og varmebehandling som føning og rettetang. Vi sverger til tørrsjampo! Og til slutt, unn deg selv litt luksus i juletiden! Det er viktig å ta vare på seg selv innimellom også.

 

LagreLagre

 

LagreLagreLagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagreLagreLagre

Translate »
Read previous post:
takk for at du tar deg av barna mine!

En hyllest til de som passer barna våre hver eneste dag!

Close