Annonse

Har du sovet godt i natt? Spørsmålet kommer fra venninnen min som har en liten baby, jeg så på snapchat at du var oppe klokken fem, sier hun, mens hun fortsetter; Vi var selv våkne klokken fire i dag. Det er det som opptar oss mest, søvn! Om du selv sover lite vet du hvordan det kjennes, men når barna sover lite er alt mye verre. Jeg har iallefall barn som da spiser mindre, griner, skriker og er misfornøyde barn. Og en ting har jeg lært meg, det er gode søvnvaner for barnet mitt som til syvende og sist hjelper.

Siden jeg ble mor for første gang for snart seks år siden har jeg sovet lite, noen ganger våkner jeg opp med følelsen av at jeg nesten bare har lukket øynene såvidt. Gode søvnvaner og rutiner er alfa og omega hos oss, sluntrer vi unna blir søvnkvaliteten hos hele familien dårligere. Og når barna endelig er i seng på kvelden kan jeg få den etterlengtede “meg-tiden”.

Alle barn og babyer er forskjellige, og det er opp til oss å lage rutiner som er best for deg og barnet ditt, det som fungerer for meg, fungerer ikke alltid for alle andre og det er viktig å lytte til deg selv og deres behov. Jeg har allikevel noen tips til hvordan du skaper gode søvnrutiner for barnet ditt.

  • Vi har skapt trygge kveldsrutiner for barna, for mange er det kjedelig med rutiner, når det kommer til søvn er det faktisk bare bedre å sove på nettene enn å tenke at man har for mye rutiner.
  • Ro ned barna dine før legging. Mine barn får ikke se på TV når det er en time til sengetid, de trenger å roe seg ned og få annen stimuli gjennom lesing av bøker, sang eller rolig lek.
  • Lag kveldsmat som metter og la barna roe seg rundt kveldsmaten. Snakk om dagen som har vært, vær delaktig i hverdagen deres og planlegg morgendagen.

Etter dette begynner vi kveldsstellet, og selv om barna våre er blitt større følger vi allikevel Natusan® sin 3-stegs leggerutine som er klinisk bevist å hjelpe din baby til å sove bedre på bare en uke.  Med de 3 enkle stegene BadMassasje og Stille Stund før leggetid kan din baby få hjelp til å sovne raskere og sove lengre. Prøv det i 7 netter og se hvilken forskjell det kan gjøre for din baby. Natusan Bedtime er en serie med beroligende og avslappende egenskaper.

1. Bad En deilig og avslappende opplevelse for deg og din baby. Det er den perfekte måten å forberede din baby på leggetid. Jeg husker denne fine tiden med barna hvor badet var høydepunktet på dagen. Ungene elsker det fortsatt, og etter lange dager i barnehagen er det godt å få av seg all skitt. Natusan Bedtime Bath dufter deilig og ungene mine elsker skummet. Natusan Bedtime Shampoo kan også anbefales, den rengjør mildt og skånsomt og har en deilig duft av lavendel.

2. Massasje Det andre steget er en flott måte å få babyen din til å føle seg trygg, elsket og klar for søvn- en beroligende massasje. Noen barn elsker det, andre ikke. Vi har to barn som er helt forskjellige her, men minstejenta syns fortsatt dette er deilig. Natusan Bedtime Baby Oil er fortsatt favoritten her hjemme.

3. Stille Stund Etter å ha gitt din baby et varmt bad etterfulgt av massasje, er det tid for å få barnet i seng med en stille stund sammen. Sørg for at du holder atmosfæren rolig og unngå aktiv lek. Du kan hjelpe barnet med å roe seg gjennom lesing, rolig sang eller amming/flaske. Det er ikke noe som er bedre enn å krype under dyna med to nyvaskede barn og lese favorittboken og lese nattasanger. Følelsen av å få den gode nattaklemmen og sussen før de sovner er fantastisk.

Også er det faktisk MEG-tid. Det er utrolig viktig å tenke at alle barn er forskjellige og at ting blir bedre. Men, gode søvnrutiner handler ikke bare om søvn for meg, men det er en utrolig fin tid sammen med barna, vekk fra sosiale medier, TV og andre forstyrrelser.

 

Translate »
Read previous post:
Tasty Wednesday: Bli inspirert av denne Whole Foods-bloggeren

Made By Danica gir tips til en sunnere hverdag og oppskriften på sunne scones.

Close