Lave temperaturer går hardt utover huden din. Sensitiv hud, tidlig aldring og sprengte blodkar er noen av konsekvensene av å ikke ta vare på huden gjennom vinteren. Her er noen tips til hvordan du kan passe på huden din litt ekstra gjennom den kalde tiden.

  • Rens huden hver morgen og kveld. Mange tror de kan hoppe over morgenrensen, men kroppen kvitter seg med avfallsstoffer gjennom huden mens man sover, og det er derfor mye som bør renses bort om morgenen.
  • Skal du derimot ut i kulden over lengre tid, bør du droppe rensen og legge en kuldekrem med en gang. Når du kommer inn fra tur, vent i en halvtime til huden får stabilisert seg, før du renser og påfører serum og krem.
  • Peeling er noe av det viktigste vi gjør for huden vår. Det finnes mange typer peelinger på markedet, og hudterapeutene anbefaler ofte en litt sterkere peeling til hjemmebruk på vinteren når det ikke er sol. Et eksempel er Glycol-syre, en kjemisk peeling hvor syrene trekker ned i huden og løser opp de døde hudcellene sammen med smuss og talg.
  • Man bør alltid bruke et bra serum under krem og makeup. På dagtid anbefales et antioksidant-serum, som ofte er konsentrert med ren C-vitamin. Dette sterke antioksidantet beskytter mot skadelige ytre påvirkninger, og gir et boost til collagenproduksjonen. På natten er det mange som behøver et rikere serum, da er et oljebasert serum med antioksidanter å foretrekke.
  • Man skal alltid bruke en krem over serumet, et serum er småmolykulært og er ment til å trekke dypt ned i huden. Når det er kaldt bør man ofte velge en rikere krem enn den man bruker vår og sommer. Dette for å holde huden stabil gjennom hele året.
  • Ikke glem at kroppen også trenger ekstra pleie på vinteren! Husk scrub og body lotion.

LES OGSÅ: Fire sminkefeil som får deg til å se trøtt ut

Translate »
Read previous post:
Disse matkontoene bør du følge på Instagram

Noen ganger er det ikke strenge dietter som skal til, men bare litt inspirasjon. Her er fem matkontoer på Instagram...

Close