Du kan ha brukt mange penger på en splitter ny foundation, men av en eller annen grunn får du det ikke helt til å funke og ender opp skuffet over produktet. Ofte skyldes dette feil valg av sminkekost, og det er derfor ikke nødvendigvis produktet det er noe galt med. Sminkekoster er helt avgjørende for å kunne legge en perfekt makeup, og for å oppnå ønsket resultat. Men hvilke sminkekoster bør du velge? Hva brukes de forskjellige sminkekostene til? Bør du velge naturbust eller syntetisk bust? Vi guider deg igjennom de vanligste utfordringene. Slik velger du riktig sminkekost.

Koster til hudsminken

Det første du må spørre deg selv er hvilket resultat du ønsker og hvordan type foundation du eier (mineralpudder, flytende, osv.) En kost med syntetiske hår passer best til flytende produkter som foundation, concealer og leppeprodukter, og en kost med naturhår passer best til ‘tørre’ produkter som mineralpudder, blush, solpudder og lignende. Huskeregelen når det kommer til ønsket dekkevne er: -Jo tettere børste, jo mer dekk.

Form på sminkekosten

Så hvor stor skal den være? Og hvilken brukes til hva? Sminkekoster kommer i alle former, fasonger og størrelser som alle gir ulike resultater. Store koster er best til store områder, mens en smalere kost gir en mer nøyaktig og spesifikk påføring. Hvis du for eksempel skal legge et solpudder, passer en tynn/skrå kost  perfekt hvis du vil markere kinnebena og andre spesifikke deler av ansiktet. En stor og fluffy kost egner seg bedre til å påføre glød i større deler av ansiktet. En typisk blushkost er rund i formen og bør være mindre igjen for å få en mer nøyaktig påføring. En beautyblender er også helt rå til flytende makeup. Husk å væte denne før bruk så ikke svampen suger til seg alt av produktet.

Koster til øye-makeup

Nummer 1. Concealer-kost. En concealerkost gjør det lettere å legge concealer under øynene og der det er behov for ekstra dekk av ujevnheter. Concealerkosten bør være liten og smal for presis og nøyaktig påføring. Nummer 2. Øyeskyggekoster. Det holder som regel med tre. En tynn en for presis påføring, en litt større du kan skyggelegge med, og en blending-børste(stor rund). Les også hvordan du kan legge skygge som passer din øyeform her.

Vedlikehold av kostene dine

Ikke glem å vaske kostene! Det er ikke bare en skikkelig bakteriebombe, men det er også viktig å rengjøre de for å holde de fine lengst mulig. Ta en liten mengde produkt i håndflaten, fukt penselen og jobb produktet inn i hårene. Skyll hårene grundig i lunkent vann til det ser klart ut.  Pass på å ikke drukne festet på børsten, da kan limet løsne og metallet rustne. Klem ut overskuddsvannet og form busten slik du vil ha den, før du legger de til tørk på et håndkle.

 

Inneholder adlinks men er ikke et sponset innlegg
Translate »
Read previous post:
min feststil

sjekk ut min feststil

Close