Tasty Wednesday: Spicy scampi med blomkålstappe

For å ta opp tråden fra forrige ukes supermat-tips, deler vi en oppskrift på hvordan du lager sunn blomkålstappe med grønnkål. Denne oppskriften er superlett å følge, og kan tilpasses til hvor mye tid du har eller rett og slett hvor sunn du vil den skal være. Oppskriften tar utgangspunkt i spicy scampi som tilbehør, men den er like god til laks eller andre typer kjøtt – eller hva med en kjøttfri dag og steke masse grønnsaker til?

Til fire personer trenger du;

1 spiseskje olivenolje

1 blomkål, kuttet opp i mindre biter

3 hvitløksbåter, oppkuttet (bruk mer eller mindre etter egen smak)

2,5 dl melk

7 dl grønnsaks- eller kyllingbuljong

20 g ost, for eksempel parmesan

1 spiseskje salt

Slik gjør du;

Stek olivenoljen i en stor panne, legg til blomkål og hvitløk. Stek i ett par minutter og legg til melken og buljong. La koke på middels/svak varme i rundt 10 minutter til blomkålen begynner å bli myk. Du kan justere konsistensen på blomkålen ved å legge til mer buljong eller melk, men pass på å ikke ta for mye væske med en gang. Når blomkålen er blitt myk, hell over i en kjele og bruk stavmikser til å gjøre den til en stappe.

Til kålen; Legg olje, kål og litt hvitløk i en kjele og la steke på lav varme. Legg gjerne litt vann i kjelen for å “steame” kålen. Fjern når du har nådd ønsket konsistens, og ha gjerne litt salt, pepper eller annet krydder på.

Stek scampien som vanlig, legg gjerne til krydder her også for å få de spicy.

Voilá – sunnere “potetstappe” og et supergodt måltid.

Les også: Tasty Wednesday: Veggie Carbonara

 

Photo via A Pinch of Yum 

Translate »
Read previous post:
Bli mer organisert
Slik blir du mer organisert hjemme

Få oversikt over hva du har og bli mer organisert.

Close