Mens noen starter dagene etter påske med en spring clean med juicer og dietter for å komme tilbake til gode rutiner, er det et annet område av livet ditt som trolig vil trenge en detox, garderoben din. Før du freaker ut, så er det ingen som sier du skal kvitte deg med alt du har i garderoben din, det er rett og slett på tide å trimme det overflødige. Faktisk så kan en detox effektivisere og gjøre at det blir lettere å kle seg. I stedet for en tettpakket garderobe der du ikke har oversikt over hva du faktisk eier, blir påkledningen på morgenen mye enklere. Og du kan enklere se hva du faktisk trenger å kjøpe inn til sesongen. Her får du enkle steg til Spring clean garderoben din.

 – STEG 1 –

Sett av tid i kalenderen

Det er bare å innrømme det: Hvis det ikke er notert i kalenderen din, vil du sannsynligvis aldri gjøre det. Sett av minst tre timer til å gå igjennom hele skapet. Gjør det hele mer gøy med en ny musikkliste ( og kanskje et glass vin?)

 – STEG 2 –

Gå igjennom ett og ett plagg

Dette er den vanskelige delen. Ta deg tid til å se på og gå igjennom hvert eneste plagg i garderoben din, og bestem deg for om du vil beholde det. Still deg selv disse spørsmålene; Har jeg brukt plagget det siste året? Gjenspeiler denne min personlige stil? Gleder jeg meg til å bruke det? Hvis noe har betydelig affeksjonsverdi, får du et gratis pass, men alt fra en ex bør gå rett til fretex.

 – STEG 3 –

Sorter, sorter, sorter

Organiser etter  hva du ønsker å beholde, hva du skal donere, hva som kan kastes og hvilke designerplagg du skal selge. Brett alle klærne enten om du skal donere eller selge i poser slik at du ikke blir forvirret eller fristet til å snike det tilbake i skapet. Belive me, det kommer til å dukke opp fristelser.

 – STEG 4 –

Selg klærne du er ferdig med

Følger du trender kan du banne på at du på et tidspunkt blir lei. Men, det er mange som ikke følger trender i samme tempo og det er fantastisk å kunne videreselge klærne dine. Både Tise og Finn er fantastiske verktøy online, men har du lyst på en fin dag med venner så er byttefester og marked fantastiske alternativer.

 – STEG 5 –

Gi deg selv en belønning

Har du fulgt alle punktene og tjent noen penger på din gamle garderobe kan du gi deg selv en belønning. Er det noen hull i garderoben din etter detoxen, ta en titt og se hva du trenger i garderoben og bruk pengene du har tjent på en ny oppgradering

Happy Detox!

Les også: Ta vare på garderoben din!

Translate »
Read previous post:
bli scandi-chic med denim on denim

Akkurat nå ønsker enhver kvinne å gi garderoben sin et touch av den kule, nordiske minimalismen som regjerer gatene i...

Close