Supermaten du bør ha i skapet

Vi heier på det naturlige, også i matveien. Det er ikke sånn at supermat er en egen definert matgruppe, men heller mat som inneholder mye næringsstoffer og som har en positiv helseeffekt. Selv om mange kanskje har skapet fullt av helsekost i form av piller med ulike næringsstoffer, er det gang på gang bevist at kroppen kan få nok vitaminer og riktig næring gjennom naturlig mat. Dette er våre fem favoritter vi passer på å ha i skapet.

Kål

Grønnkål er kanskje ikke det første vi tenker på å bruke i salaten vår, men det har den all grunn til å være. Med høyt innhold vitamin K, A og C er dette noe av det sunneste du kan få i deg. Bruk det like så godt i salaten, som i smoothien. Den siste tiden har også tørket grønnkålchips gjort inntog på helsekostbutikker – et absolutt godt alternativ til chips om du er fysen på noe.

Acai

Acai er et bær som er vanligst å finne i regnskogen i Amazonas, og er spesielt assosiert med sitt høye innhold antioksidanter. Dette gjør at acai skal være en naturlig kilde til å styrke immunforsvaret. Bruk acai i smoothies sammen med annen supermat som spinat, banan, appelsin og mandelmelk. Du får bærene både som pulver og frosne på helsekost og dagligvarebutikker med godt utvalg

Sitron

Sitroner er først og fremst fulle av vitamin C, som booster immunforsvaret, mens potassium hjelper på hjerte-, hjerne-, og nervefunksjoner. For å få i deg mer sitron er et glass sitronvann om morgenen genialt. Sitron og varmt vann hjelper på fordøyelsen, mens antioksidantene kan minske utbrudd i huden. Sitronvannet er også, tro det eller ei, en super drikk å bytte ut med morgenkaffen.

Mandler

Mandler er en genial snack om du blir sulten mellom måltider. For ikke å snakke om at de er blant det sunneste du kan spise, på grunn vitaminer som biotin, vitamin E, vitamin B2 og fiber. Mandler har også høyt innhold enumettede fettsyrer, de samme fettsyrene som du finner i olivenolje, som gir deg raskere metthetsfølelse og er koblet til redusert risiko for hjertesykdommer.

Avokado

Avokadoen har du vel allerede i skapet? Avokadoen har jo nærmest blitt ikonisk etter all avokado-toasten it-girls foreviger på Instagram. Det er derimot ikke uten grunn at folk elsker avokado-toast. Avokado inneholder også potassium, vitamin K, vitamin E og magnesium, i tillegg til høyt fiberinnhold. På riktig knekkebrød eller brød er dette med andre ord et både sunt og godt måltid.

Supermaten du bør ha i skapet

Kilde WHFoods.com

Translate »
Read previous post:
tasty wednesday: Rødbetsalat

Rødbetsalat er like godt som tilbehør som et helt måltid, og er en stor favoritt her i huset. En sikker...

Close