Den buddhistiske og hinduistiske tradisjonen består av mentale, fysiske og spirituelle øvelser. Siden 1500-tallet har Yogaens form spriket ut i nye varianter som ‘Hot Yoga’ og ‘paddleboard-yoga’. Uansett hvilken variant man praktiserer er det mange helsefordeler å hente inn. Her er hvorfor du bør ta med deg Yoga inn i det nye året.

-Tilstedeværelse. Man hører det hele tiden. “Lev i nuet”. Ikke bli sittende igjen i fortiden, eller engste deg for fremtiden. Tilstedeværelse. Det er så lett å glemme. Hverdagen sluker dagene, og det er viktig å stoppe opp og puste. Være der du er med kropp og sinn. Yogaen minner deg på nettopp dette. Tankene flyr de første gangene med yoga og det kan være vanskelig å være helt til stede mentalt. Dette er en treningssak. Når man lykkes i å være tilstede en hel yogatime føles det HELT fantastisk når man er ferdig. Det er litt som å sette en pauseknapp på livet, og man går ut av timen med en helt ny energi.

-Styrke. Du blir ikke bare mentalt sterkere med yoga, men kroppen blir sterkere! Du får trent alle musklene i kroppen i både statiske og dynamiske øvelser. Du får en mye sterkere rygg og bedre holdning! Du blir også sterkere i de mer funksjonelle musklene som du trenger i hverdagen. Balanse og styrke i anklene er gull verdt i hverdagssituasjoner hvor man for eksempel skal løpe til bussen uten å gå på trynet i heler!! No more broken ankles….

-Økt konsentrasjon. De fleste av oss er fæææle på multi-tasking. Yoga trener deg på å holde konsentrasjonen til én ting om gangen.

-Finne pusten. Yoga bringer bevissthet og kontroll til pusten, og pusten er så viktig! Den kan være med på å dempe følelser, og i noen tilfeller kan en inn-og-ut-pust sørge for at du ikke sier noe du vil angre på. Jo mer du connecter med pusten din, jo klarere blir tankene dine.

-Du vil garantert sove bedre. En mengde studier forteller oss at yoga kan bidra til bedre søvn kvalitet og kvantitet hos mennesker som sliter med søvnløshet. Yoga gjør at vi stresser mindre, som igjen gjør at vi sover bedre om natten.

-Takknemlighet. Vi nordmenn er ikke flinke nok til å si takk! Noe av det aller fineste med yogatimene, er å takke hverandre for en fin opplevelse på slutten av timen. En gjeng fremmede som igjennom ‘namaste’ viser takknemlighet ovenfor hverandre og opplevelsen, -er skikkelig fint det.

Ps. Nye sportsbutikken ‘The Juice’ på Egertorget selger verdens diggeste og fineste yogabukser fra det kanadiske merket Lululemon! Tror forøvrig de også er de eneste som selger dette merket i Norge.

 

 

 

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

Translate »
Read previous post:
Slik kan du ta vare på håret ditt i kulden

Lav luftfuktighet og kulde kan gjøre vinteren til hårets største fiende. Man tenker kanskje for det meste at det er...

Close