Den største frykten jeg hadde etter at jeg fikk barn, var å sende barnet i barnehage. Det at noen andre skulle få lov til å være sammen med barnet mitt, og ikke jeg var en forferdelig følelse. Lite ante jeg at det skulle være det beste som har skjedd i livet til barna mine. Så til du som jobber i barnehage – takk for at du tar deg av barna mine!

Jeg husker første dagen i barnehagen til eldstemann fortsatt fryktelig godt. I en altfor stor parkdress, med en liten sekk på ryggen gikk vi inn porten i barnehagen han hadde fått plass i. Han så ut som en liten pingvin, vaggende. Vi hadde snakket om at han skulle begynne i barnehage, at han skulle få leke med andre barn hele dagen, så heldig han var.

Han var veldig fornøyd når vi kom inn døren, og mens jeg sakte men sikkert trakk meg litt vekk fra leken så han kunne leke med de nye “vennene sine” enset han meg ikke. Dette kom til å gå riktig så bra tenkte jeg. Mammahjertet braste i gråt når jeg skulle dra fra barnehagen og la han være der noen timer alene, uten meg. Han snudde seg nonchalant rundt og sa “hadet mamma” som om at de 1,5 årene vi hadde hatt sammen hver eneste dag 24/7 var borte. Jeg gråt på vei hjem, sånn hulkende. De timene satt jeg pal på telefonen og ventet på at barnehagen skulle ringe meg for å si at det ikke gikk bra med Peanut, at jeg måtte hente han. Ingen telefon kom.

Jeg nærmest løp til barnehagen den dagen, og når jeg kom fikk jeg verdens beste bamseklem, lyden av “mammaaaaaaa” var så deilig. Når han var ferdig med klemmen begynte han å gråte, han hadde savnet meg litt allikevel. 

Det å jobbe i barnehage er verdens viktigste jobb, rett etter det å være foreldre! Det er ingen som bruker mer tid på barnet ditt enn de som jobber i barnehagen. De bruker faktisk mer tid på barnet ditt enn du gjør selv. 

Takk til deg som har trøstet barna mine, som aldri har vært redd for å ta de på fanget, takk for at du har tørket tårer og snørr og for at du har sett barna mine. Takk for at du lager opplevelser og trygghet for barna når mamma og pappa ikke kan være der, og takk for at dere ler og gråter sammen. Takk for at du gjør læring om til lek, og takk for at du har lært barna mine noen av deres første ord. Takk for at du leker de samme lekene, leser den samme boken og hører det samme skrålet igjen og igjen. Takk for at du gjør hverdagen til barna fantastisk. Og takk for at du blir glad i barna mine – og gjør de klar til skolestart. Det kan ikke være lett å se på at de forsvinner ut av barnehageporten og blir borte. 

Translate »
Read previous post:
Hvordan legge øyenskygge som passer din øyefasong

Ved å lære seg de viktigste knepene ved bruk av lyse og mørke øyenskygger, kan du selv bestemme om du...

Close