00

happy plate

Jeg ELSKER når det er farger på tallerkenen. Og etter å ufrivillig kun spist suppe, smoothies og yoghurt i to uker føltes det skikkelig godt med en happy plate. Rett og slett en tallerken full av farger og full av smak.

Vi er en skikkelig grillfamilie. Så fort solen og våren kommer begynner vi å grille og sesongen den varer helt til snøen kommer på balkongen. Og da våren kom i Oslo på søndag grillet vi svin, koteletter og pølser til ungene og mor spiste tilbehør. Det er jo det beste med grillsesongen, at spisebordet er fullt av mat er det ikke?

Jeg lagde søtpotetfries (noen ble litt brune, men de smakte sinnsykt godt) Quinoa og spinat med Mozarella og erter og Rødbetmos. Resten av bøttebaletten ville ha en dressing også

happy plate

Slik lager du Søtpotetfries

Skrell søtpotetene og skjær dem i fingertykke staver. Legg potetene i iskaldt vann i ca 10 minutter og hell av alt vann. Bland potetene godt inn med olje og salt.Bak i ovnen ved 225°C i ca. 25 minutter til de er gjennomstekt og sprø.

Slik lager du Quinoa og spinat salat

Vask quinoa som anvist på pakken og følg kokeanvisningene til det er ferdig. Vask spinaten og ta vekk de største stilkene, smelt litt smør i en stekepanne og stek spinaten på middels varme til du ser de trekker seg sammen, salt og pepre. Bland quinoa med spinat og mozarella.

 Slik lager du Rødbetmos

Skrell rødbeter (ps gjør det med hansker, rødbeter avgir masse fin farge) Jeg pleier å bruke 4-5 middels store. Del de i like store biter og fyll på med vann i en kjele til det akkurat dekker. Kok opp og la det koke til rødbetene er møre. Kjør det til en mos med stavmikser, tilsett noen klatter med smør og smak til med salt og pepper.

Slik lager du Sesamdressing

Bland to deler soyasaus med en del sesamolje og press saften av en lime. Smak til med salt, pepper og frisk koriander

Have a tasty wednesday

 

 

 

 

Translate »
Read previous post:
se hvordan it-jentene styler hettegenseren

En av sesongens største trender er hettegenseren, ikke rart at it-jentene har omfavnet den komfye trenden. Sjekk hvordan de styler...

Close