Thaisalat er genialt for kjøttfrie dager hvor du ikke vil stå for mye ved ovnen. Du trenger heller ikke følge oppskriften alt for slavisk, og du kan enkelt droppe eller legge til ingredienser du liker. Alt du trenger er en stor salatbolle, en god kjøkkenkniv og masse grønnsaker. Denne salaten er en vitaminbombe og er overraskende rask å lage!

Thaisalat

Til dressing

3 fedd hvitløk

3 ss soyasaus

2 ss vann

2 ss eddik

2 ss honning

1 ss sesamolje

saften fra en lime

Til salaten

 Edamame-bønner (Finnes pakker med 400g i frysedisken på butikker med godt utvalg, som Meny etc)

En pakke grønnkål

3 store gulrøtter

2 paprika, velg selv om du vil ha både rød og gul

Koriander

3 stilker vårløk

50 g cashewnøtter (Gjerne ristede eller med chili-smak)

Glassnudler/risnudler om du ønsker

Slik gjør du

  1. Bruk en kjøkkenmaskin til å mikse alle dressingingrediensene, test gjerne underveis for å tilpasse hvor sterk eller mild du ønsker den. Liker du ikke hvitløkssmak kan du gjerne kutte ned på det. Sett dressingen til side og gjør kjøkkenmaskinen klar til bruk igjen.
  2. Kok edamame-bønnene i 3-5 minutter, la de kjøle seg ned mens du skjærer opp kålen, gulrøttene, paprika og koriander vårløk i tynne skiver.
  3. Legg edamame i kjøkkenmaskinen og pulser ett par ganger til du de er lett hakket opp, legg de i salatbollen og gjør det samme med cashewnøttene. Miks alle grønnsakene i en bolle, legg til edamame og cashewnøttene og topp salaten med dressingen. Vil du gjøre salaten enda litt mer mettende, kok gjerne opp glassnudler/risnudler. Miks godt sammen og du har thaisalat!
Translate »
Read previous post:
video: get ready with me

Get ready med meg er meg i et nøtteskall der jeg gjør meg klar for jobbdagen.

Close