Annonse

For aller første gang på mange år er jeg tidlig ute med juleforberedelsene her hjemme. Jeg har sendt avgårde et brev til nissen, laget en liste over hvem jeg skal kjøpe gaver til, og jeg har fått nytt servise til bord dekking. Ettersom familien har vokst og barna har blitt eldre (og ikke like mye knuses) var det rett og slett på tide å kvitte meg med billige slitte tallerkner. Og etter å ha vært på julegateåpning i sentrum på lørdag var jeg så i julemodus, at jeg forsøkte meg på borddekking med nye fine ting fra Iittala. Resultatet ble et lekkert bord og under kommer 5 tips til borddekkingen.

Jeg ELSKER borddekking, men jeg skal innrømme at jeg stort sett står med blomster i den ene hånden, tallerkener og glass i den andre, samtidig som jeg prøver rydde unna leker minutter før gjestene ringer på døren. Jeg liker å holde bordet enkelt, men vil at det skal se ut som jeg har brukt masser av tid og innsats på det. 

Iittala ble etablert i Finland i 1881 og er kanskje for folk flest kjent for glassprodukter med Aalto-vasen som et av de mest ikoniske produktene. I dag er det mer enn glassprodukter i Iittalas portefølje, porselen, dekketøy, bestikk, interiørprodukter, belysning tekstiler m.m.

1.Fargeskala
Lag en fargeskala og la den gå som en rød tråd gjennom hele borddekkingen. Jeg tok utgangspunkt i spisestuebordet vårt som har fått en ny marmorplate på toppen som er i hvitt og grått. Jeg valgte å droppe duken fordi jeg ønsket å dekke bordet feminint, rustikt, glamorøst og forseggjort. Jeg ønsket tallerkner som var lekne, tidløse og spesielle på et og samme tid. 

Jeg elsker den dekorative serien Taika ( som betyr magi) som forestiller en magisk eventyrskog. Du finner den her! Fargeskalaen er i forskjellige blåtoner, rødt og brunt og hvitt. Og for å ta opp igjen fargene, men samtidig bryte opp valgte jeg mindre tallerkener i blått fra den klassiske serien Teema. Du finner den her!

 2. Blomster
Sett få, vakre blomster i flere små og store vaser. Istedenfor å kjøpe masse forskjellige blomster, velg deg ut en bukett og del den opp. Hold deg til en enkel fargeskala. Jeg gikk for grønt og orange sammen med de vakre vasene og skålene designet av Alvar Aalto for Iittala. Jeg valgte å style bordet med matchende skåler for å få et mer spennende uttrykk. 

Til borddekkingen valgte jeg å bruke flere vaser av Alvar Aalto i forskjellige høyder. Skålene er like fine til julemiddagen, som til lunsj og er dekorative tilskudd til bordet. Jeg har tatt opp igjen fargen fra tallerkenene og har valgt å style bordet i blått, hvitt, grått og orange. Du finner de fine vasene og skålene her!

3. Bland materialer
Ikke vært redd for å blande materialer og farger. Men, følg noen fargetoner, så ikke bordet blir for rotete. Glass, farget glass og kobber blir enda finere når alle kombineres.

4. It’s all about the details 

Små detaljer setter ofte prikken over i’en. Jeg har stylet bordet med Nappula lysestaker her i forskjellige høyder, og servietter med fantastiske detaljer fra samarbeidet med Iittala X Issey Miyake her!

5. Servise Utgangspunktet for denne borddekkingen var serviset Taika!  Serviset er en fest i seg selv, og gjør det superenkelt å dekke et vakkert festbord. 

Det beste med serviset jeg har plukket ut er at det kan brukes sammen, hver for seg, og hele året. Jeg er ikke helt typen som drar frem fin-serviset to ganger i året – jeg tenker på samme måte som når jeg handler klær, det jeg kjøper skal brukes. Men, med det sagt, – jeg skal spare de store fine Taika tallerkenene til julen ringer inn, men resten skal jeg dekke på til frokost allerede i morgen. Sjekk ut littala fantastiske produkter og kjøp dine favoritter her!

 

Translate »
Read previous post:
Slik får du glød til julefesten

flere enn meg som føler huden er gusten før julefesten? jeg deler mine beste tips for ekstra glød til huden

Close