Vi har alle vært der. Et event i helgen venter, og du trenger desperat en kjole. Dessverre føles alle kjolene i skapet oppbrukte, og du ender opp på spontanshopping. Trenger du virkelig enda en kjole? Til dette ene eventet? Svaret er kanskje ja, men denne gangen kan du låne den istedet.

FJONG har holdt på i litt over ett år på Skillebekk. De er først og fremst et digitalt klesskap hvor du kan låne designerkjoler, eller leie ut dine egne. Med sine flotte showroom på Skillebekk i Oslo kan du også stikke innom for å prøve klær eller hente bestillingen du booket i nettbutikken. Du husker kanskje i Sex and the City hvor Carries assistent forteller at hennes Louis Vuitton-veske er en “rental”?  I såfall kan vi gledelig fortelle deg at Fjong også tilbyr designervesker til utlån. En Gucci-veske for eksempel, som stort sett ligger i en utilgjengelig prisklasse for de fleste, kan bli din i en uke for rundt 800kr. Vi ville høre mer om denne spennende startupen, og tok en tur til jentene på FJONG.

Hei FJONG! Kan dere pitche konseptet deres i en setning?- Din nye garderobe har ingen grenser!

Hvordan kom dere på denne geniale ideen? Sigrun: -Det begynte i grunn med at jeg og min start-up partner Marie var kollegaer i et konsulentfirma. Vi var opptatt av klær og kjøpte også mye klær, men samtidig følte oss som skikkelig miljøsyndere. I tillegg kan det oppleves som et skikkelig hassle å hele tiden måtte kjøpe nye antrekk. På jobb så vi litt misunnelige på kollegaer som brukte skikkelig fine ting, og spurte oss selv, er det innafor å spørre om å låne det? Det var vel kanskje litt høy terskel for å spørre om dette, så vi tok saken i egne hender og startet først opp i Maries leilighet. Vår første “startpakke” ble å handle på Høyer til rundt seksten lapper. Det ble så god attraction på Fjong at vi til slutt sa vi opp jobbene våres i konsulentfirmaet og satset på startupen på fulltid.

Visste du at bare 1% av alle startups i Norge er drevet av kvinner?

Vil dere fortelle litt om hvorfor dere opprinnelig ønsket å starte fjong?  -Vi ønsket først og fremst å bidra til en mer bærekraftig fremtid. Gi muligheten til å låne klær istedenfor å kjøpe klær. Et håp om å redusere den negative virkningen av klesindustrien, men samtidig få jenter til å føle seg fine. Win, win!

Medeier Sigrun viser frem en av vårens favorittkjoler fra FWSS. Trendplagg som florerer hvor enn man snur seg er ofte gøy å ha i en kort periode. Hvorfor ikke leie den istedet? Trenger man egentlig eie den livet ut?

Hvor kommer klærne fra? -Rundt 75% er et svært selektivt utvalg fra privatpersoner. Resten er fra våre samarbeidspartnere. Blant de mest populære er Bytimo, Ganni, Høyer, FWSS, Holzweiler, Malene Birger, Fam Irvoll, Line of Oslo og Samsøe Samsøe. Vi har et bredt utvalg, rundt 3000 pieces. Alt fra unike vintageplagg til trendplagg fra de nyeste kolleksjonene.

Hva slags klær tenker dere det er gunstig å leie i stedet for å eie? –Kjoler til spesielle anledninger(eller kleskriser), jakker fordi man ikke kommer foruten de i dette landet, og vesker. Det er generelt gunstig å leie hvis man ønsker litt variasjon i hverdagen!

Hva slags klær kan man leie ut? –Vel, det må først og fremst være av kvalitet. En verdi i form av håndtverk eller design. Folk må ville leie det. Vi tar inn alle størrelser, og ønsker å kunne tilby noe for enhver alder og fasong. Vi har for eksempel i det siste hatt stor etterspørsel av kjoler til gravide, og la ut en post på Instagram hvor vi søkte nettopp dette. Vi fikk raskt mange forespørsler og kan nå tilby mye fint til gravide kvinner også.

Hva slags type kunder har dere? -Vi fant nylig ut at vi har en gjennomsnittsalder på 31 år. Særlig Oslofolk, men vi leverer også over hele landet. Det er mest kvinner som er bevisste på hvordan de kler seg og som ønsker tilgang til en gigantisk drømmegarderobe.

3 tips til å være fjong men bærekraftig?

  1. Lei eller lån klær! Enten det er av oss eller venninner!
  2. Gi garderoben din en detox, og la de fineste klærne du er lei av få en ny eier. Lei ut!
  3. Vær bevisst på kvalitet.

Få tilgang til din drømmegarderobe på Fjong.co

Intervju & Foto: Anna Johansen

All rights Janka Polliani

 

Translate »
Read previous post:
4 inspirerende kontoer å følge på instagram

ÅÅå som jeg simpelthen digger å finne nye inspirerende instagram kontoer. Etter at den nye algorytmen satte i gang syns...

Close