Grønnplanter i boligen er ikke bare trendy, men tilfører også fuktighet til inneluften, som ofte er fraværende i vinterhalvåret. De skaper bedre inneklima, og lager bevegelse og stemning i alle rom. Enkelte planter kan derimot være tidkrevende, og noen trenger også mye omsorg. Heldigvis finnes det drøssevis av ulike grønnplanter som er lettstelte, selv for en uten grønne fingre. Her er 6 grønnplanter du garantert klarer å holde i live.

Sukkulenter & Kaktus

Sukkulenter og kaktus-planter er de enkleste plantene du kan eie. De har tykke og robuste blader og stengler, og holder derfor ekstremt godt på fuktigheten. De kan holde seg i flere uker uten stell, og i vinterhalvåret trenger de nesten ikke vann i det hele tatt. Vannes kun når jorden er fullstendig tørr.

Monstera

Monstera-planten har blitt et fast inventar i alle Instagram-hjem, og er svært dekorativ med sine store, grønne og hullete blader. Den vokser langsomt, men kan bli stor størrelse. Elsker en dusj i ny og ned, men er lettstelt og tåler å bli glemt en gang i blant. Med denne kan man også kutte av de svære bladene og sette de i vaser med vann.

Yuccapalme

Foto: Mester Grønn

Denne palmen er så lettstelt at den er lett å drepe likevel. De fleste som tar livet av denne gjør det fordi de gir den for mye stell og vann. Får den for mye vann vil det gå fukt i stammen og den vil sakte men sikkert råtne. Bladene begynner å bli gule, og man gir den enda litt mer vann. Dermed dreper de fleste yuccapalmen med for mye omsorg. Denne skal altså ha svært lite vann og vannes fra skål så ikke stammen blir våt og råtner.

Aloe Vera

De fleste forbinder aloe vera med sine skjønnhetsprodukter og helsegoder, men det er også en plante som ser fantastisk ut i de aller fleste hjem. Planten trives best på en lys plassering uten direkte sollys, og skal vannes en til to ganger i uken.

Zamioculcas


Eller smaragdpalme som den også blir kalt, er en av de tøffeste plantene vi har. Har du en mørk gang med svært lite lys klarer den seg utrolig nok her også. Dette er en plante alle klarer å ta vare på. Den tåler både sol, skygge og tørke. Pass på at den ikke blir stående med røttene i vann.

Les også hvordan du kan style dine grønne planter her.

 

Translate »
Read previous post:
Slik velger du riktig sminkekost

Du kan ha brukt mange penger på en splitter ny foundation, men av en eller annen grunn får du det...

Close