Det er ingenting vi ønsker oss mer enn en frisk og glødende hud. Har du en hudtype som er fet/oljet har du på mange måter også vunnet i lotto. Den gir en naturlig glød, er mindre utsatt for ytre påkjenninger, og vil få aldringstegn senere enn andre. Uheldigvis er det også en del irritasjonsmomenter som følger med denne hudtypen, som store porer, kviser og blankhet. Her er 6 gode tips for en fet hudtype.

Skum eller gel rens

En god rens er spesielt viktig for deg med en fet/oljete hudtype. God rensing av huden gjør at kremer “kommer bedre til”. Rens huden både morgen og kveld, og dobbel-rens hvis du bruker mye sminke. Eventuelt kan du avslutte med en toner for å få vekk resterende avfallsstoffer. Vær varsom med altfor sterke renseprodukter som kan tørke ut huden. Disse kan ende opp med å gjøre resultatet vondt verre, og huden vil begynne å produsere enda mer olje.

 

 

Skrubb en gang i uken for en klarere hud

En skikkelig skrubb er alpha omega for en fet hudtype. Huden har vanskeligere for å kvitte seg med døde hudceller og talgen tviholder på disse. En opphopning av dette kan igjen forårsake kviser og tette porer. Vær varsom med de groveste skrubbene dersom du har en del urenheter.

LES OGSÅ: 4 FANTASTISKE PRODUKTER FOR EN SENSITIV HUD

 

En dagkrem uten fettstoffer

Mange forbinder olje/fett med fuktighet, men det er ikke riktig! Hyaluronsyre for eksempel, er en ingrediens som bidrar til et balansert fuktnivå i huden, som igjen vil hjelpe overproduksjonen av olje. Velg en tyntflytende krem eller gel konsistens. Noen ganger er også planteoljer det eneste som tar knekken på olje og balanserer huden. Fett og olje er to forskjellige ting. Clarins har en fantastisk ansiktsolje for en oljet/kombinert hud som du kan sove med over natten. Hold deg unna kremer for en tørr hudtype da disse ofte inneholder fettstoffer.

 

Unn deg en ansiktsmaske

Det finnes sååååå mange gode ansiktsmasker på markedet nå, som tar hudpleierutinen din til et nytt nivå. Rens ALLTID huden først. Bruk en eksfolierende maske, en balanserende eller detox maske.

 

En oljefri primer

Velg en oljefri primer. Denne fra Youngblood korrigerer oljeproduksjonen og forhindrer blankhet i t-sonen utover dagen. Den minimerer også porer og jevner hudtonen.

 

Blottingpapir

Det er mye man kan gjøre for å redusere overproduksjonen av olje, men når makeupen kommer på toppen og temperaturen utover dagen varierer, er det vanskelig å unngå en blank panne+nese. Blottingpapir er derfor et must for mange å ha med i vesken. Clarins har et perfekt produkt med transparent nedmattende pudder og blottingpapir+svamp i ett. Superprodukt!

 

Translate »
Read previous post:
En stor takk

en skikkelig stor takk til hver og en av dere.

Close