Malin Molden og Lars Terje Gudem Hansen er to av åtte designere som har vært med å skape plattformen DIO(Designers in Oslo). På søndag skal DIO i samarbeid med Oslo Runway og Kulturhuset vise frem en helt unik motevisning. For flere av designerne vil det også bli deres aller første steg ut i motebransjen. 

Hei Malin og Lars! Vil dere fortelle litt om DIO(Designers in Oslo)? Malin: -Klart vi vil! DIO er startet av 8 designere her i Oslo, som et klyngeprosjekt i håp om å fremme ukjente og små designere i norsk mote. Lanseringen under Off-schedule programmet til Oslo Runway vil for flere av medlemmene fungere som det første skrittet ut i bransjen. Lars: -Intensjonen var også å lage et event som skulle være åpent for alle!

DIO består av Black Rat, By BvB, By Mari Nordén, Cindy Roee, Flesh, Hernude, Lars Terje Gudem Hansen, og Morcrystals. Det er designere i kategorier fra old school tailoring og street wear til smykker. 

Hvordan fungerer Designers in Oslo i praksis? Malin: -DIO består per i dag av 8 individuelle designere som alle har medbrakt sitt interessefelt, sin kunnskap, og sitt driv inn i prosessen “felles visning. Vi hadde et ønske om å ha en visning under Off-schedule programmet til Oslo Runway, og har sammen med ORW og Kulturhuset jobbet oss frem til et spennende arrangement. Lars: -Vi kommuniserer mest digitalt da alle har mye å gjøre oppimot visningen. Ellers møtes vi så ofte vi kan. Samarbeidsprosjektet er avhengig av den gjensidige respekten vi har ovenfor hverandre. 

Utstillingens active hours er søndag fra 15.00-17.00 på Kulturhuset, hvor hver av de åtte designerne skal dele sine ulike universer med offentligheten. De har kalt visningsformatet en “walk along catwalk”, der publikum selv går fra designer til designer. DIO forteller at de på denne måten vil få publikum tettere på kreasjonene og få et nærere forhold til designerne bak de forskjellige merkene.

Hva er det kuleste dere har fått til sammen? Malin: -Jeg vil si at det kuleste vi har fått til sammen som gruppe er å komme til enighet. Det er viktig i en gruppe av 8 (vidt) forskjellige designere at alle blir representert på en måte som fremmer talent og egenhet, men også at det holdes en rød tråd gruppen innad. En felles visning er virkelig ikke noe nytt i sin forstand, men at vi har fått det til her i Norge – hvor det sårt trengs – tror vi alle i fremtiden kan være en viktig aktør og platform i norsk mote. 

 
FLESH
Er det åpent for nye medlemmer?
Malin: Vi ønsker at DIO skal vokse med medlemmer, og at det skal være en arena for nye talenter. At det i fremtiden kan presentere nye “gems” fra undergrunnen av norsk mote. Da Kjell Nordström og jeg snakket om konseptet første gang i september 2017, satt jeg meg ned å kontaktet designere jeg nylig hadde snakket med på sosiale medier. Basically, kan man si at gruppa per i dag er kurert av instagram!  
 

I helgen er det duket for Oslo Runway og DIO skal vise seg frem på søndagen på kulturhuset. Hva kan vi forvente oss? 

Lars: –Et nytt konsept og en ny visningsplattform! Vi håper at publikum vil bli inspirerte av den litt uvanlige motevisningen, og oppleve at mote kan være for alle. Malin: God vibes, only! I hvert vårt rom har vi planlagt helt forskjellige ting, hvor publikum vil få et lite innblikk i våre kreative hoder. Alt fra catwalk, konserter til presentasjoner med modeller.   

 

Hva er planene til DIO videre? Malin: -Jeg håper Norge ser verdien i å vise frem nye talenter, på en platform som ikke finansielt ruinerer unge og nye designere, hvor man samt har muligheten til å idemyldre med likesinnede. Om arrangementet viser seg å være en suksess, så håper vi på å kunne holde ett nytt til neste sesong av ORW. Kanskje denne gangen også med flere samarbeidspartnere. Lars: –Vi får se, men håpet er at DIO står som et knutepunkt for alle typer klesmerker i fremtiden også. 

 

Vi ønsker DIO masse lykke til med sin unike motevisning på søndag! Den er åpen for alle.  

 
Translate »
Read previous post:
takk for at du tar deg av barna mine!
Favorittprodukter i vinterkulden

Vinteren kan være en påkjenning for huden. Sjekk ut våre favorittprodukter

Close