Norske Rawdah Mohamed er på god vei til å bli Norges nye streetstyle-yndling, og ble i år avbildet i Vogue etter sin aller første deltakelse av moteuken. Denne dama er smellvakker, og har i tillegg til mote en stor interesse for beauty. Vi tok en beautyprat med Rawdah Mohamed for å få høre mer om hennes skjønnhetsverden.

style du monde

Rawdah Mohamed er 27 år gammel og jobber i hovedsak som vernepleier, men med soMe på siden. Hun har røtter fra Somalia, men er oppvokst i Skien og bor nå i Oslo.

Hvordan oppstod interessen for beauty?

-Den oppstod ganske sent egentlig, da jeg skjønte at man kunne eksperimentere med sminke og at man kunne bruke sminke som et hjelpemiddel for å fremheve de egenskapene man ønsket. Jeg hadde kjøpt meg concealer fra maccosmetics og brukte det for å skjule mørkeringene mine, etter det var ingen vei tilbake. Beauty ble den store lidenskapen.

Hva var ditt første beautyprodukt?

-Mitt første sminkeprodukt var en mascara og en hvit eyeliner. Ellers kommer jeg fra en kultur der det er veldig vanlig med hjemmelagede ansiktsmasker. Som ungdom fikk jeg alltid deler av ansiktsmasken til tantene mine og mamma.

Hvilken duft anvender du når du skal på flotte deg til, og hvilke anvender du i hverdagen?

-Jeg elsker SI fra Giorgi Armani og bruker den til alt.

Vil du fortelle litt om dine hudpleierutiner?

-Jeg er veldig nøye med å fjerne all sminke, så dette bruker jeg litt tid på. Bruker først kokosolje for å fjerne sminken, fungerer utmerket, deretter tar jeg sminkefjerner for å fjerne resterende produkt og avslutter med å ta en runde med såpe. Tar på serum som skal gi glød og en jevnere hudtone og til slutt fuktighetskrem.

Hvem inspirerer deg?

-Litt klisje å si, men moren min. Hun er en sterk kvinne med høy «drive» for livet. Hun har en sunn livstil og tar vare på kropp og sjel.

Hva pakker du i vesken?

-Lipgloss, leppestift, leppepomade og håndkrem er et must. Deretter solbrikker og hansker etter værforhold.

Hva er din go-to look til eventer?

-Smokey Cat-eye – look med nude lepper. Hvertfall i disse kommende mørke høst- og vinter kvelder.

Har du sminkefri dager, eller ser du like smashing ut hver dag???

-I hverdagen er jeg oftest sminkefri, litt fordi jeg stadig har dårlig tid på morgenen og fordi jeg ønsker å gi ansiktet mitt et lite avbrekk fra sminken.

Hva har du anvendt for å få denne looken?

-Her har jeg på meg foundation sheer-glow fra NARS, concealer fra maccosmetics, en matte lysebrun øyeskygge med en mørk glitterkygge fra Mac. Bronzer og highlighter fra Sleek. Leppestiften er Maccosmetics Matte Taupe med tilhørende lipliner.

Noen høstnyheter du har fått øynene opp for akkurat nå?

-Øyekrem for dag og natt! Det er noe jeg har lagt merke til i det siste og kommer til å forsette med ut vinteren.

Ikke alle øyekremer egner seg like godt under en concealer på dagtid, men kan samtidig ha fantastiske egenskaper og ingrediensen som huden har behov for. Derfor kan denne være lur å påføre om  natten istedet, hvor også huden regenerer seg best. 

Hva er det mest undervurderte produktet du kjenner til?

-Det mest undervurderte produktet jeg kjenner til, er primeren. Det har så utrolig mye å si for hvor lenge sminken kommer til å sitte og man unngår en concealer som «rynker» seg, særlig under øynene. Kombinerer du dette med setting powder er sminken din sikra, du kommer hjem slik du gikk ut for å si det sånn.

Har du egenpleie dager? Hva gjør du da for treate deg selv?

-Søndager pleier å være egenpleie-dagen min. Da tar jeg på ansiktsmasker, en som er dyptrensende, og en som gir fuktighet og glød til huden.

-Favoritt ansiktsmasken er laget av tea trea oil fra Bodyshop. I tillegg elsker jeg min hjemmelagde ansiktsmaske som består av gurkemeie, honning, sitron og naturell yoghurt. Jeg liker også å ta manikyr og pedikyr mens jeg venter på at maskene skal tørke.

Beautyhacks?

-Jeg syns det å fjerne sminke er det kjedeligste som finnes, så det å bruke kokosolje for å fjerne sminken er et genialt triks. I tillegg bruker jeg Q-tips for å fjerne sminkerester som sitter igjen på øynene. 

For mer inspirasjon og beautylooks, sjekk ut @rawdis på Instagram.

LES OGSÅ: BEAUTYTALK MED BEAUTYREDAKTØR SILVANY

Translate »
tags, as close as possible to the opening tag. Creation Date: 08/27/2018 --> tags, as close as possible to the opening tag. Creation Date: 05/31/2018 -->
Read previous post:
Bli med hjem til fargerike Trine Brunsvig

Trine Brunsvig (34) bor med sin mann Javier i et fargerikt hjem i hjertet av København. Den danske læreren er kjent...

Close