I det siste har universet bedt meg om å bremse,  ta en pause, og bare fokusere på det som er viktig. Kanskje du kan relatere deg til det? Har du noen gang åpnet kalenderen din, takket ja til altfor mange arrangement til, bare for bare for å ha angret max etterpå? Kanskje du også har forpliktet deg til et prosjekt du en gang elsket, men at det nå er slutt på lidenskapen til prosjektet eller du har sett at du ikke har tid lenger? Begge scenariene skjedde med meg i forrige måned, og jeg brukte mye tid på å tenke “Hvorfor sa jeg ja, og hvordan kommer jeg meg ut av det”?  Spørsmålene ble straks fulgt av masse skyldfølelse for at jeg hadde takket ja til å gjøre ting jeg ikke har tid til eller ork til å gjennomføre. 

Så slo det meg. Jeg kom til dette punktet fordi jeg ikke var klar over hva jeg virkelig ønsket, og kom frem til at jeg ofte ikke sier ja til de riktige tingene. I stedet for å gå igjennom kalenderen min og ta en ærlig avgjørelse over tid og energi sa jeg ja til nesten alt som kom til meg. Jeg er en JA person! 

Formålet med denne posten er ikke å fortelle deg at du skal si nei til alt som kommer din vei, målet er ikke å si nei. Jeg er ikke i stand til det selv, men det er er en påminnelse om å fortelle deg at det er ok å bremse – ta en pause – og tenke deg om hva du forplikter deg til FØR du gjør det. Her er noen punkter jeg skal bli bedre på før jeg begynner å si ja til de riktige tingene. 

Kjenn daglig hvordan du føler deg

Dette trinnet er kanskje det viktigste i minn JA detox. Hver dag sjekker jeg hvordan jeg faktisk har det med meg selv og hvordan jeg ligger an i mengde jobb. Føler jeg meg overveldet over ting som skjer rundt meg kutter jeg ned på å lage planer og booke viktige møter, jeg bruker tid på det jeg ønsker. Jeg er med barna, tar en kaffe med venninner eller jeg kobler av og er glad for å kunne stå opp tidlig for å trene klokken 6. Andre dager trenger jeg å være i harmoni med meg selv.  Det å kjenne på hvordan du faktisk har det før du sier JA er en game-changer, iallfall for meg.

Detox livet ditt

En detox trenger ikke å handle om mat. Kvitt deg med ting du ikke trenger lenger, det kan være en rydding i skapene. Men, en detox kan også være å kvitte deg med venner som bare stjeler energien din, eller sette deg ned å snakke med personen om at ting plager deg, selv om du har unngått det i en liten evighet. I en alder av 38 år har jeg innsett at jeg ikke orker å bruke tid på folk som bare stjeler energien min.

Ta en pustepause

Ja-personer har en tendens til å svare JA umiddelbart, men lær deg å ta en pause. Si heller jeg skal sjekke opp om jeg kan. Dette er definitivt det vanskeligste for meg. Men, tenk deg godt om før du sier JA!

Jeg har allerede sagt JA, fillern

Du har allerede sagt ja, men du angrer. Mitt enkle og beste råd til deg er å være ærlig. Vær ærlig med deg selv, med vennen din, kollegaen, kjæresten osv. Har du sagt ja, men du ikke vil være der, si jeg har rett og slett forpliktet meg til noe jeg ikke kan gjøre akkurat nå, jeg har ikke den tiden jeg trodde jeg hadde, jeg trenger å slappe av litt. Bare si ting slik de er, folk er snillere enn du tror og forstår mer enn du først trodde. Kanskje de er JA – mennesker de også?

 

Translate »
Read previous post:
5 nye coffee table books du vil elske

Ønsker du ny inspirasjon på bordet?

Close