©szymon brzóska

Påskeferien er i gang og vi har plutselig litt mer tid til å gjøre de tingene vi ellers ikke tar oss tid til i hverdagen. Og selv om utenlandsferier og koordinering av reiser hit og dit kan være en fulltidsjobb i seg selv, handler jo faktisk ferie om å senke skuldrene og få tid til seg selv. Hvorfor ikke teste ut disse fem sunne vanene? Hvem vet – kanskje vanene holder seg ut sommeren til og med.

LES OGSÅ: Ti antrekk å hente inspirasjon fra denne sommeren

Start dagen med trening

Å trene på morgenen er for mange helt uaktuelt. Ikke akkurat uforståelig med jobb som starter tidlig fra før av. Men, i ferien starter dagen gjerne senere, og er du heldig har du ingen steder du trenger å være med en gang etter økten heller. Ta utnytte av de dagene der ingenting står på planen, hva med å utforske nye områder rundt der du bor? En joggetur/gåtur i skogen gjennom en løype du ikke har vært før kan være forfriskende i seg selv. Er du på påskefjellet er det klart du skal på ski, men det er lett å glemme treningen om du tar deg dager fri hjemme i byen.

 Test ut nye oppskrifter

Har du alltid hatt lyst til å være den dama som lager seg en grønn smoothie hver dag? Det kan du nå. Velg deg ut noen oppskrifter du ønsker å teste ut, og prøv deg frem med hva du liker best. Kombinasjonen av å faktisk vite at du liker det du lager, og at du vet at det blir godt, gjør at det kan være enklere å ta seg tiden når du ikke har like god tid. I tillegg får du i deg masse sunne næringsstoffer på samme tid.

Gå mer 

Gåing er en undervurdert aktivitet, og noe vi kan ende opp med å gjøre så alt for lite av i en stressende hverdag. Hvor lett er det ikke å sette seg på trikken ett stopp, hoppe inn i en taxi eller bare bestille en Uber? De aller fleste gangene er det jo ikke verdt pengene en gang, og det kan være like irriterende å stå på en stappfull trikk som å gå noen hundre meter. Kanskje du har en iPhone der du kan sjekke hvor mange skritt du går i gjennomsnitt? Du trenger ikke sette deg hårete mål, men kanskje bare overgå det som er gjennomsnittet nå.

Dra nye steder

Drar du alltid samme sted og bestiller det samme? Enten det er kaffe, en salat eller en drink – kanskje det er på tide å teste ut noe nytt? Dra ut og opplev byen din, og gi nye steder eller ting som er utypisk deg en sjanse. Hvem vet, plutselig har du et nytt stamsted når sommeren er over.

DIY

Mestringsfølelse og kreative utfordringer er ikke å forakte. Og med tid til overs kan du faktisk ende med et bra resultat uansett hvor håpløs du selv tror du er. Enten det er å lage sin egen te, stryke på patches på en jakke eller lage tassle-øredobber – ta en tur på YouTube og sjekk hva du kan lage helt selv.

Translate »
Read previous post:
Vil du låne en Gucci-veske?

Sjekk ut FJONG sitt etterlengtede konsept

Close