superenkelhverdagsrett

Superenkel hverdagsmat

Jeg er over gjennomsnittlig opptatt av mat, i hverdagen liker jeg raske, sunne retter som passer for hele familien. Og siden jeg ikke spiser kjøtt er jeg opptatt av balanse i kosten til barna, som oftest spiser de hva jeg spiser, men nå og da griller jeg feks kjøtt til denne super enkle og gode retten

 Pastaen er byttet ut med strimlet squash eller Zoodles, mozarellaen jeg elsker er byttet ut mot en mykere variant som heter burrata, de fleste innvandrerbutikker eller velassorterte ostedisker har dette

Jeg er allergisk mot løk, men kan se for meg at denne retten smaker digg med hvitløk, så om du ønsker det kan du tilsette det.

dsc_0628

Du trenger: Smakstomater, cherrytomater, basilikum, squash, burrata, salt pepper, olivenolje

Slik gjør du: Varm opp olivenolje over middels varme og tilsett fennikel ( og hvitløk om du liker det ) Rør ofte, pass på at fennikelen ikke blir brent, den skal være lett gyllen. Tilsett smakstomater, sett på lokket og kok i ca 5 minutter. Ta av lokket, og knus tomatene til en saus med hjelp av en sleiv, tilsett cherrytomater, noen oppdelte noen hele og kok til sausen bobler og er redusert .

Mens alt koker opp river du squashen og putter det i gryten til den er mør ca 2-3 minutter. Slå av varmen og pynt med revet basilikum og burrata. Krydre med salt og pepper og avslutt med extra virgin olivenolje, om ønskelig.  Holy Zoodles, dette er godt! Have a tasty wednesday!

Translate »
Read previous post:
Julies matblogg
Tasty Wednesday med Julies matblogg

Julie Balas tipser om sunn mat på farten og den diggeste sommermaten.

Close