Den varme sommeren gjorde huden vår godt. Vi fikk mer glød, økt fuktighet i huden, og følte vi kunne skippe ett, to eller tre steg i sminkerutinen vår.  Huden fikk puste, og vi ble et par(hundre) fregner rikere. Nå derimot, får  huden kjenne skikkelig på værforandringen, og mange opplever tørrhetslinjer, gusten hud, og en makeup som kakkelerer seg i tørre områder utover dagen. Hva kan vi gjøre for å bevare sommergløden?

Jeg er både blank og tørr:

Huden din reagerer mest sannsynlig på temperaturforandringen. I disse dager kan det være iskaldt en dag, og varmt en annen. Huden blir ofte litt forvirret, og overproduserer talg og olje for å beskytte seg, mens den samtidig kjennes dehydrert enkelte steder.

Dag: En kombinert hudtilstand eller kombinert hudtype trenger hudpleie som har en balanserende effekt. Forsøk også å peele huden et par ganger i uken, og legg to forskjellige ansiktsmasker. Er du blank i t-sonen kan det være lurt å legge en dyptrensende/eksfolierende maske på dette området, og en fuktmaske i resten av ansiktet. Multimasking!

Natt: Test ut en rikere nattkrem, et fuktserum, deilige ansiktsoljer eller nattmasker for en ekstra boost. Om natten regenereres huden best. Husk å rense om morgenen før du legger ny hudpleie! Huden skiller ut avgiftsstoffer om natten.

Sminken forsvinner utover dagen og legger seg stygt: Et godt underlag er alt. Spesielt under denne årstiden når huden kan være mer kranglete. Er huden dehydrert vil det være vanskelig å legge en perfekt makeup som holder seg fin.

Ser du at huden din allerede har tørrhetstegn, så skrubb den skikkelig før du påfører hudpleien din. Det nytter ikke legge foundation på en dehydrert panne. Virker huden helt fin om morgenen, men du blir tørr utover dagen kan det være lurt å ha med seg en skikkelig god fuktspray som også virker balanserende og reparerende.

Husk å legge serum under dagkrem som legger et lokk på fuktigheten og bevarer den inne i huden igjennom hele dagen. Velg også en primer med hudpleiende ingredienser istedenfor en “quick-fix” som fyller linjer og porer kun der og da. Forhør deg i parfymeriet om dette! 

Jeg har mistet sommergløden:  

For deg med lys hud kan det hjelpe veldig å investere i en god selvbruning til ansiktet! Ikke av typen som gjør deg overdrevent brun, men en som gir deg et hint av farge og glød. Mange føler man trenger litt ekstra dekkevne i disse kalde månedene, men med en naturlig glødende hud som utgangspunkt, vil du automatisk føle du trenger mindre makeup. 

Disse 5 makeup-produktene bør du nå gå til innkjøp av: En god primer, bronzer i en lysere tone enn du hadde i sommer, Highlighter med et hint av farge, blush og en illuminating foundation. 

inneholder affiliate links, ikke sponset/reklame

Translate »
tags, as close as possible to the opening tag. Creation Date: 08/27/2018 --> tags, as close as possible to the opening tag. Creation Date: 05/31/2018 -->
Read previous post:
Høstens brilletrender på tilbud

Annonse For andre året på rad er jeg stolt ambassadør for Norges beste brillekjede, Interoptik, og for et par uker...

Close