Hva kjennetegner et sengetøy i god kvalitet? Og hva skal man egentlig se etter? Vi tok en prat med gutta fra ‘Abate’ for å finne ut hvordan vi som forbrukere kan orientere oss i et stort og uoversiktlige marked.

Hei Abate! Vil dere fortelle litt om hva dere driver med?

Til vanlig jobber vi som piloter, og med bred hotellerfaring kom vi en dag til å diskutere hvorfor det var så vanskelig å finne attraktive sengetøymerker i Norge. Vi syntes det var merkelig at det skulle være vanskelig å finne enkelt sengetøy med høy kvalitet, og at sengetøy skulle være et så kjedelig produkt. Det fantes veldig mange tilbydere i lavkvalitetssegmentet og noen få sterke merkevarer til høyere priser, men selv disse snakket ikke til oss. Da brukte vi en hel del tid på å lære oss om produksjon og bestemte oss til slutt for å satse og lage dette selv. Det vi ville tilby var en høyere kvalitet og enkelt design til en god pris.

Hvorfor ‘Abate’?

Det er et engelsk merkevarenavn. Ordet Abate betyr blant annet «å redusere», og dette er vår sentrale bedriftsfilosofi. Vår målsetning er å lage tidløse kvalitetsprodukter som varer lenge og derfor reduserer forbruket. Vi har også minimert organisasjonen vår for å kunne gi en bedre pris til kunder. Det gjør at vi kan tilby denne kvaliteten til en ærlig pris uten påslag for alle kostnader man ikke trenger.

Et innlegg delt av Abate (@abateoslo)

Hva kjennetegner et sengetøy i god kvalitet? Hva skal man som forbruker se etter?

Dessverre er det vanskelig å orientere seg som forbruker, og produsenter er ikke alltid like flinke til å være transparente. Som et minimum anbefaler vi alltid rene naturfibre. Disse har en bedre evne til å holde deg tørr og fresh gjennom natten. Når det kommer til bomullsprodukter henger kvaliteten tett sammen med lengden på fibrene som er brukt i trådene, så du ønsker en såkalt langfibret bomull.

Guttene forteller oss at flere deler av verden produserer dette, men at den aller beste kvaliteten kommer fra områdene langs Nilen i Egypt. De anbefaler å se etter sertifiseringen «Cotton Egypt Association», for å sikre at det er høykvalitetsbomull fra Egypt man faktisk får. “Cotton Egypt Association” går så langt som å DNA-teste bomullen i produkter med deres merking gjennom uannonserte kontroller.  Slik kan de kvalitetssikre at merker som Abate er ærlige mot sine kunder.

En måte å måle at du har lange fibre på er ved å se på trådtettheten i stoffet. Normale bomullsprodukter har noe over 100 i trådtetthet, men man bør ha over 300 i høykvalitetssengetøy. Vi bestemte oss for å produsere en trådtetthet på 400 i våre produkter. Med lengre fibre føles stoffet tynnere og mykere enn vanlig bomull og fordelen er samtidig at det holder seg finere lengre.

Hva gjør deres sengetøy unikt?

Vi har tenkt minimal design og holdbarhet i alle våre produkter, og vi har ikke sett vår kvalitet til bedre pris noe annet sted i det norske markedet. I Norge har vi ikke tradisjon for å satse penger på kvalitetsprodukter på soverommet, men vi merker et lite skifte i fokus. Derfor håper vi at vi kan friste de som aldri har tenkt over kvalitetsforskjeller til å prøve et produkt som dette. Det er en stor forskjell på dette og vanlige bomullsprodukter.

Hva er deres beste tips til å oppnå den deilige hotellseng-følelsen hjemme?

Om man tar skrittet og velger et høykvalitetssengetøy, anbefaler vi at man også satser på et laken i samme kvalitet. Det er kanskje ikke like selvfølgelig å investere i et flott laken, men gjør veldig mye for opplevelsen.

Hva er Abates største drøm/mål?

Vår målsetning er å bli et attraktivt alternativ til de etablerte merkevarene i Skandinavia. Vi skal representere skandinavisk minimalisme og bærekraft og vil jobbe for at merkevaren anerkjennes som et livsstilsmerke for designinteresserte, bevisste forbrukere.

Vi elsker Abate’s “buy less, choose well” -mentalitet, og drømmer om mange late morgener i egyptisk bomull. 

Les mer om produksjonen på abate.no

Fotos: Abate, Journalist: Anna Johansen

Translate »
Read previous post:
Off we go again

Med et stort smil, altfor mye i koffertene og sommerfugler i magen setter jeg snuten mot København i morgen og...

Close