Annonse

Vi har alle på en eller annen måte et forhold til blomster. Jeg husker første gangen Stefan ga meg blomster, og minnet om den første blomsten fra en liten møkkete barnehånd med altfor kort stilk, som så vidt har plass i et kjøkkenglass. For noen uker siden var jeg på et inspirerende workshop i regi av Iittala, der de feiret våren og inviterte naturen inn og jeg fikk være “Blomster-Finn”

Med Iittala Floral Affair fikk vi muligheten til å leke med blomster og dekorere disse for å vise vår personlighet med forskjellige vaser og dekorasjoner fra Iittala. Det skal sies at det ikke er vanskelig å leke seg med blomster når du har utallige variasjoner på både vaser, potter og blomster. Hvordan pleier du å dekorere hjemmet ditt med blomster? Kjøper du en kvast og putter den i en vase, eller plukker du blomster etter din personlige smak?

Jeg er en enkel sjel, en kvast er en kvast og en vase er en vase. Men, så feil skulle jeg altså ta! Blomsterpike Magnhild lærte meg at det å blande forskjellige blomster eller dekorere i forskjellige vaser er lov. Så jeg forsøkte å blande og holde det enkelt, for et helt annet utrykk det ga enn den samme kvasten gang på gang. Jeg har hatt en tendens til å kun ha en vase på bordet, men det å ha flere vaser på bordet uten å fylle de stappfulle med forskjellige blomster i var helt enkelt lekkert. Her hjemme den siste tiden har jeg blandet forskjellige vaser med både blomster fra butikken og naturen, i vasene mine får både grener og ville blomster plass og blomsterkvastene ungene kommer hjem.

Tips!  Hvorfor kjøpe en vase til å passe en blomst, når man kan finne blomster som passer vasen? Ta meg deg vasen din til blomsterbutikken din, så tilpasser de blomstene så den passer vasen du har hjemme.

Iittala er ekspert på å leke seg med farger og hele deres sortiment av vaser leker med deilig fargespill. Den grønne Ruutu vasen ( her ) er min favoritt akkurat nå. Den er håndlaget og hele prosessen fra start til slutt av produksjonen tar 24 timer. Er ikke det helt sinnsykt? Hver gang jeg setter nye friske blomster i de fine vasene tenker jeg på hvem som kan ha laget den, som har hatt tålmodighet og lagt sin passion i dette verket. På Iittalas workshop valgte jeg å pynte Ruutu vasen med en gren, også matchet jeg med en grønn Kastehelmi vase ( her )

Les også: 5 tips til borddekkingen

Nå som våren endelig er her, er det ekstra deilig å ta med våren inn i huset også. Neste uke skal jeg lære dere noen triks på veien til å dekorere bordet med blomster.

xo Janka

 

Translate »
Read previous post:
TREND: De hotteste veskene nå

Sjekk ut sesongens mest trendy bags

Close