juletorsk med tvist -min-favoritt-rett-i-julen_tastywednesday_polliani_jankapolliani-1-of-2

Hva serverer du i julen? Hos oss blir det som regel mye forskjellige retter, mye fordi jeg er ikke spiser kjøtt, men også fordi jeg ELSKER at det er mye mat på bordet. Når det er jul skal det bugne over av deilige retter på bordet og i år igjen skal jeg spise juletorsk med tvist.

Da jeg ble invitert på hjemmelagd middag av mannen for aller første gang var det pinnekjøtt han serverte. Og selv om jeg med årene har sluttet å spise kjøtt elsker jeg lukten av pinnekjøttet når det står på komfyren på julaften. For sånn er det når man er gift med en vestlending, da blir det pinnekjøtt! Og etter flere spørsmål av dere om hva jeg spiser til jul, kommer det en liten reprise på denne oppskriften. Den er like god i år også :)

juletorsk med tvist_min-favoritt-rett-i-julen_tastywednesday_polliani_jankapolliani-2-of-2

 

Jeg har vært nødt til å tenke litt ut av boksen når det kommer til julemat, i og med at resten av familien spiser kjøtt. Så for at jeg ikke skal okkupere kjøkkenet når mannen lager julemiddagen lager jeg selv ganske enkel, men god mat på julaften.

Oppskrift på Pannestekt torsk. Jeg går alltid i fiskedisken og kjøper torskeloin, som er selve inderefileten til torsken, den er ofte skåret ut av ryggen av torskefileten og kalles for Gourmet Torsk. Det finnes i fiskedisken, men du kan faktisk også bruke den frosne utgaven, helt sant. Bare pass på å tine fisken før du starter å lage retten

1 granateple

1 stor sellerirot

2-3 mandelpoteter

persille

smør

melk

salt og pepper

Slik gjør du: Salt torsken og vask av saltet etter 10 minutter før du tørker den av med et kjøkkenpapir. Ha i 1 del olivenolje og en del smør i stekepannen og stek fisken på middels varme i panna i 3-4 minutter på den siden skinnet har vært, snu den og skru av varmen og stek fisken ferdig på ettervarmen. Du kan velge om du vil ha smør og persille rett i panna eller steke opp smør i en liten smørgryte og ha i persille ved siden av. Personlig syns jeg det er godt å steke persillen raskt i litt smør før jeg heller over smeltet smør over. Kok opp sellerirot og mandelpotet (uten skall) i usaltet vann. Hell av kokevannet, tilsett melk, og mos sammen med salt, pepper og litt smør om ønskelig. Server torsken på en seng med mandel – og sellerimos, persille smør og granateple

 

 

Translate »
Read previous post:
6 apper alle matelskere bør sjekke ut

Sjekk ut disse fantastiske mat-appene

Close