Du skal omfavne din appelsinhud, ta bilder uten makeup og unngå Instagram-filtre. Har du lyst til å ligne en Barbiedukke er det også helt ok, spesielt om du i samme slengen setter på deg tittelen feminist. Alt er lov i 2018 og aldri før har “body-positivitet” blitt omfavnet som i dag. I dag finnes det kroppsaktivister i forskjellige innpakninger, kampen om kroppen er real. 

I en middag med noen venninner sist uke, ble denne diskusjonen nok en gang real. Hva er egentlig ekte! Og hvordan er det å vokse opp i 2018. Etter at jeg skrev dette innlegget i 2017 diskuterer vi fortsatt hva som er rett og galt. Influencere er i strupen på hverandre og klarer ikke helt å finne ut av hva som er rett og galt. Er du tynn skal du ikke få lov til å poste sexy bilder av deg selv, er du normal kan du bruke det som humor. Det er vanskelig å bli enige, men en ting er sikkert – kropp er kropp, uansett!

Fikk dere med dere debatten om bloggere og influensere er bevisst sitt ansvar når det gjelder å håndtere rollen som forbilder se hele debatten her!

Vi skal omfavne kroppen i 2018, enten om du er den naturlig tynne, den med store hofter og rumpe, om du er den som går uten makeup, om du er tykk eller om du supertrent og poster 1000 bilder i året der du poserer i trusa. Du skal omfavne kroppen om du er stolt av å være kvinne eller usikker på deg selv,  om du er den som sparkler makeup på ansiktet ditt til det ugjenkjennelige, eller om du fikser på utseende ditt for at du skal være fornøyd, redigerer du bildene dine herfra og til evigheten er det også akseptert! ALT er lov på instagram og alt omfavnes.

Kvinner har fått en ny måte å vise frem seg selv på, de som for noen år siden ville bli kalt narsissister blir nå kalt feminister. Fordi de blir hyllet for å gi FAEN. Dette er den nye typen kroppsaktivister og jeg kjenner jeg har en blandet følelse når det kommer til alt sammen. Jeg er FOR alt det bodypositive, men ALT med måte.

Jeg er selv kroppsaktivist! På bildet over kan du se meg i bikini, der jeg viser valker etter et keisersnittarr som ikke vil trekke seg tilbake. Det dukker alltid opp negative ting når man poster seg selv, men til syvende og sist – jeg er stolt fordi jeg tør å være et talerør. Dette handler ikke for meg om å fremme meg selv, dette handler om å være et menneske, å vise unge jenter hva som er virkelighet for i en tidsalder der alt er lov, er det ikke lett å se hva som er the real deal. En ting er sikker, BE YOU!

Jeg skal innrømme det! Det er ikke alltid enkelt å be you! og fortsatt sliter jeg med dårlig selvbilde i forhold til kropp, jeg syns til tider det kan være vanskelig å være et forbilde. 

Hvorfor? Fordi jeg syns vi kan heie på en fet kvinnes selvtillit for å vise seg frem i sosiale medier lett avkledd og tydelig stolt av seg selv, MEN jeg syns ikke vi skal hylle at hun ikke tar vare på helsen sin. Jeg syns vi kan heie en vakker kvinnes selfiekonto der hun viser en vakker “fikset-på” kropp, men jeg syns ikke vi skal motivere unge jenter til å ønske seg nye lepper i konfirmasjonsgave. Jeg syns vi kan heie på kvinner som viser frem en gjennomtrent og flott kropp på instagram, men jeg syns ikke vi skal heie på at de motiverer og og deler mat, porsjoner og fettprosent med unge jenter. Det jeg mener å si er, som profiler må man gjøre alt med måte! Det er vel ikke vits i å lage en free-the-nipple kampanje om bildet ditt blir sensurert? 

Jeg har selv blitt konfrontert med det og sitte i offentlig rom og amme og ble etter dette oppmerksom på hvor hvor forskjellig kvinner oppfatter hverandre, og hva som er akseptert og ikke. 

Jeg elsker at vi er mange kroppsaktivister, selv om det stikker i forskjellige retninger. Noen kjemper for retten til å være feite, mens andre kjemper om retten til å få bruke botox. Mens, andre mener at løsningen er at vi skal dekke til kroppen og andre mener vi skal vise mer. Men, med forskjellige kroppsaktivister mener jeg at alle bør følge Sunn Fornuft Plakaten, også de som ikke blogger, men som har en offentlig profil på instagram. Kjenner du ikke til den bør du lese her!

 

Translate »
Read previous post:
Sesongens brilletrender

#annonse PS! Nå får du 50% rabatt på et stort utvalg av innfatninger hos Interoptik

Close