Selvtillit og selvfølelse er faktorer som ofte styrer hvor bra vi føler oss, og hvor tilfreds vi er i livet. I perioder kan vi føle oss mislykket og demotivert, og selvtilliten svikter. Det er da det er viktig å gi seg selv en pause, kartlegge prestasjoner, og kunne klappe seg selv på skulderen for det man faktisk har fått til.

Husker du sist du følte deg ekstra selvsikker? Kanskje det var etter en tur til frisøren eller etter en yogatime? Kanskje det var etter et vellykket jobbmøte? Uansett når det var, kan vi nok være enige om at vi følte oss skikkelig bra akkurat da, og tenk om vi kan føle oss slik hele tiden? 

Det er grep vi kan ta for å føle oss bedre, og for å generelt føle oss mer selvsikre i livet. Det handler mer om å få disse grepene til å bli til vaner i hverdagen. 

Det første man kan gjøre er å stoppe opp og reflektere over hvor man var for 365 dager siden, og hvor man er i dag. Har det skjedd en forandring? Har du oppnådd noen av målene dine på veien? Mest sannsynlig har du fått til både store og små ting, og de er det viktig å huske på. Ikke la opplevelsen av det som ikke gikk helt i mål overskygge prestasjonene dine. 

Forsøk å ta en de-briefing av uken som har vært. Gi deg en klapp på skulderen for det du har oppnådd. Ble ikke uken helt perfekt? Vel, done is better than perfect. 

Sett deg delmål frem til målet ditt. Det er så viktig for motivasjonen! For hver gang du får til ett delmål virker veien til mål kortere, og du vil føle deg mer suksessfull og selvsikker. Å lage seg ett svært og nesten uoppnåelig mål, vil definitivt ikke gjøre deg mer selvsikker. 

Det siste, og kanskje også det mest effektive grepet vi kan gjøre, er å jobbe med kroppsspråket vårt. Hver gang du tar deg selv i kroke ryggen, pille på hårtuppene, pirke på negler eller en løs tråd i ermet på genseren, stopp. Rett deg opp i ryggen,senk skuldrene, stå stolt og tør å ta plass. Kryper du deg sammen vil du oppleves mer maktløs og usikker. Opplever andre deg selvsikker, vil de naturligvis også tro på deg og det du sier. Du kan faktisk lure hjernen til å øke selvtilliten ved å bruke kroppsspråket. 

Les også: 10 måter å forelske seg i mandager

Translate »
tags, as close as possible to the opening tag. Creation Date: 08/27/2018 --> tags, as close as possible to the opening tag. Creation Date: 05/31/2018 -->
Read previous post:
Vinn produkter fra Dermalogica

Annonse Et av de mest stilte spørsmålene jeg får er, hva gjør du med huden din, hva er favoritt produktene...

Close