Det er Interior Tuesday, og denne gangen har vi vært på besøk hos trettito år gamle Nazanin Pouresmaili. Nazanin er utdannet Retail Designer og jobber til daglig for en innredningsdesigner som retter seg mot hotell og restaurantbransjen. Hun elsker å jobbe prosjektbasert, og upcycling er defintivt en av hennes sterke sider. Hun har en utrolig evne til å se potensiale i ting og gi de nytt liv. Bli med hjem til upcycling-dronninga Nazanin Pouresmaili.

 

Hei Nazanin! Hvordan oppstod egentlig interessen for interiør? -Jeg har vel alltid vært mer eller mindre estetisk utformet, men landet ikke ordentlig på interiør før jeg begynte å studere det. Plutselig ble møblering og dekorasjon en hverdagsaktivitet, og jeg begynte raskt å søke etter min “interiør-personlighet”. Og tro meg, den søker jeg enda etter!

“Jeg satte meg ned med noen tuber akrylmaling, og plutselig fikk det kjipe bildet nytt liv. Man bør alltid se potensiale i ting man vurderer å kaste!”

Vil du fortelle litt om soverommet? -Min førsteprioritet når det kommer til soverom, er å fylle sengen med masse fine puter og pledd man kan drukne i.  Maleriet over sengen er opprinnelig en kjempegammel innflytningsgave og et masseprodusert Ikeabilde. Jeg satte meg ned med noen tuber akrylmaling, og plutselig fikk det kjipe bildet nytt liv. Man bør alltid se potensiale i ting man vurderer å kaste!

Hva er ditt beste interiørtips? -Jeg liker når ting tar tid, og når man bit for bit får ting på plass og noe uventet får sjansen til å dukke opp. Som igjen leder meg til mitt beste interiørtips: Bruk tid, og la din personlige stil få sjansen til å modne og komme til syne. Let deg ihjel på loppemarkeder og bruktbutikker. Det er heller ikke alltid den første ideen som er den beste, men vil du få ting på plass umiddelbart, så forsøk å lete etter enkelte elementer som skaper kontrast i rommet. Det kan være tekstur, farge eller form. Det vil med en gang skape en mer spennende helhet. Det er viktig å ha noe som “bryter”.

“The corner of repurposing.” En arbeidsplass basert på gjenbruk og upcycling. Dekoren på veggen henger i et gammelt tørkestativ. Her har Nazanin blant annet hengt opp et gammelt krydderstativ/sylindere som hun har plassert litt ymse grønt i. En gammel veske fungerer som en dokumentholder, og skrivebordet ble funnet på et loppemarked og deretter oljet og malet. Lampen og stolen er også skatter fra loppemarkeder.

Gjenbruk/upcycling av et gammelt krydderstativ.
Veske som har blitt til en dokumentholder.

Speil har evnen til å få mindre rom til å virke større. Også er de jo superdekorative! 

Nazanin liker å skape en rød tråd i rommene sine. Elementer som går igjen. Rotting-stolen går for eksempel igjen i stuelampen. Begge to var budsjettfunn for under 50-lappen. 
Hva er ditt favorittmøbel? -Mitt favorittmøbel må være min rosa veloursofa. Den er favoritten av flere anledninger. Først og fremst så er den så fin, se på den!  Men også fordi jeg fant den på “gis bort” på Finn.no. Gjenbruk er awesome! Tenk at noens skrap kan bli andres juveler.
Hva er det verste du vet innen interiør? Typ det verste du ser folk gjøre? -Jeg avskyr når folk overmatcher, kanskje fordi jeg selv ofte ligger på grensen til det. Og klisjé-ordtak på veggene. Skriv de heller ned i en fin bok som du kan ha på bordet!
Favorittrom? -Jeg elsker mitt hverdagsrom. Til tross for at det er en million ting overalt (jeg burde definitivt ta en opprensing) så er det en viss harmoni og behagelig atmosfære, og det finnes alltid noe fint å ha øynene på. Soverommet kommer nok på en andreplass. Jeg har verdens skjønneste seng. Å sove er nemlig min største hobby-winning!  

-Jeg har alltid sagt at jeg ikke skal skaffe meg en bokhylle før jeg føler at jeg har et skikkelig hjem. Så jeg antar at jeg nå har et hjem!

En gammel og sliten lenestol som er altfor komfortabel til å pensjoneres. Hva gjør man? Gjem den under masse deilige pledd og puter. Plasser en nydelig fotskammel ved siden av, og voila du har laget verdens deiligste lesekrok. 
Hva er på toppen av ønskelisten nå? -Øverst på ønskelisten er faktisk en ny leilighet, noe nytt og freshere. Men jeg trives egentlig veldig bra så kanskje vi bør hoppe til nummer to på listen her, andre ting jeg heller ikke har råd til:En lenestol designet av Nirvana Ritcher og et stort ekte Berber teppe.  

“Med en limpistol og litt tålmodighet kan man komme langt!”

Har du en DIY oppskrift til oss? -Jeg skal være helt 100% ærlig og si at mine DIY forsøk mislykkes ganske støtt og stadig før det blir bra. Det er litt sånn prøve og feile prosjekter. Men! Man skal ikke gi seg, og har du plass og mulighet, så spar på alt du tenker kan bli til noe i fremtiden. Med en limpistol og litt tålmodighet kan man komme langt!

 For mer DIY og inspirasjon, følg @bynazanin på Instagram.

Foto: Nazanin Puresmaili, Tekst: Anna Johansen
All rights Janka Polliani
Translate »
Read previous post:
Her får du den perfekte basegarderobe

Den perfekte basegarderobe er det mange av dere som har spurt meg om. Her kommer mine beste tips!

Close