Selv om vi elsker gode oppskrifter, er vi alltid på utkikk etter nye og spennende steder å spise – enten det er her hjemme, i Skandinavia eller Europa. Anders Husa er mannen bak en litt annerledes matblogg, som heller fokuserer på anbefalinger av hvor du bør spise. Han samler de beste matopplevelsene fra ulike steder i Norge og utlandet, samt guider og tester. Så, om du leter etter inspirasjon til ferien, ta en tur innom Anders Husa Foodie Stories, hvor du finner noe unikt hvor enn du er.

Anders Husa

LES OGSÅ: Tasty Wednesday – Sunn fast food

Hvordan startet Foodie Stories? 

– Foodie Stories har blitt til gradvis over de siste 8 årene. En hobby som har utviklet seg til et levebrød. Om jeg skal gå helt tilbake til starten, må jeg selvsagt skylde på foreldre som alltid har laget fantastisk mat av gode råvarer. Jeg er fra Sandnes, som er en liten by når det kommer til kulinarisk mangfold, så bare det å flytte til Oslo var av stor betydning for videreutvikling av min matinteresse. Her ble jeg også inspirert av andre folk, for eksempel lidenskapen Tim Wendelboe har for kaffe og ulike restauratører som brenner for spennende konsepter og god mat.

Hvordan skiller den seg fra andre matblogger? 

– Jeg refererer ofte til bloggen min som en restaurant- og reiseblogg mer enn en matblogg. Det er få eller ingen oppskrifter å finne der. For det aller meste skriver jeg om spesifikke restauranter, eller lager guider og kartoversikter til de beste stedene i en by. Skandinavia er mitt hovedområde, men jeg har vært på de fleste kontinenter. Du finner derfor tips fra hele verden, og det kommer mer av dette fremover.

Hva er ditt beste restauranttips i Oslo?

– Min favorittrestaurant i Oslo er Pjoltergeist, fordi maten og atmosfæren er unik og jeg kan gå der hver uke uten å bli lei. Det har jeg imidlertid svart i såpass mange år nå at det begynner kanskje å bli kjedelig for folk å høre om. Hvis jeg får lov til å trekke frem noen flere gode restauranter, vil jeg gjerne nevne Bokbacka som er en utrolig spennende nynordisk matbar på Frogner. Gå der før de får Michelin-stjerne! Samt Brutus på Tøyen om du liker naturvin, den luksuriøse restaurant À L’aise på Majorstua for de virkelig storslåtte kveldene, nyåpnede Melt Grilled Cheese for syndige oste-toast på St. Hanshaugen, og den nydelige cocktailbaren Abelone i Brugata for sommerens diggeste drinker.

Hva med i Europa? 

– Jeg elsker København – man trenger egentlig ikke dra lenger. Det første stedet du skal på da er restaurant 108, som er søsterrestauranten til verdenskjente Noma. Befinner du deg i Paris – dra på Clown Bar for naturvin og digg barmat, og er du i London kan du ikke gå glipp av Bao hvor de lager autentiske Taiwanesiske steambuns i en nydelig liten restaurant.

Hvor gleder du deg mest til å spise i sommer? 

– Jeg gleder meg mest til å spise på nyåpnede Barr i København, på Vollmers i Malmö og på Mugaritz i Spania. Det blir en sommer med mye reising og god mat!

Anders Husa photo by Hedda Kaupang

Foto: Hedda Kaupang

Anders Husa Anders Husa anders husa

Photo/ Anders Husa og Hedda Kaupang

Translate »
Read previous post:
VIDEO: Fra barcelona

jammenmeg rakk jeg å lage en liten video vlog fra Barcelona

Close