Åse Ørjasæter er 39 år og jobber som kreativ leder og designer for By Bjørkheim. By Bjørkheim er en norsk merkevare med røtter fra Bali. Hun driver merket sammen med sin mann Sondre Bjørkheim. Surfing og jobb har bragt paret til Bali utallige ganger, og den eksotiske øya har etterhvert blitt deres andre hjem. Sjekk ut By Bjørkheim sine beste interiørtips for 2018.

Etter å ha blitt godt kjent med både øya og den Balinesiske kulturen, oppsto drømmen deres om å skape en egen merkevare. En merkevare som blander den særegne håndverkstradisjonen på Bali, med den rene og enkle skandinaviske stilen. De ønsket å lage møbler som både designmessig og kvalitetsmessig har en lang holdbarhet med fokus på ærlige og naturlige materialer som heltre, stein, marmor og metall.


Etter mye reseach og fabrikkbesøk satte de i gang å designe egne møbler i samarbeid med en lokal produsent. Først til eget bruk, for testing og tilbakemeldinger, og senere til andre. Sondre er snekker og Åse produktutvikler. Bali har en lang tradisjon i å produsere møbler og har en rekke spennende råvarer å velge i mellom. Og ikke minst, Bali har et fantastisk folkeslag som merkevaren ønsket å gi noe tilbake til.

Hvordan vil du beskrive bybjørkheims interiør-pieces?
-Vi lager møbler som både designmessig og kvalitetsmessig har en lang holdbarhet, med fokus på ærlige og naturlige materialer som heltre, stein, marmor og metall. Vi har et eget verksted hjemme der kundene kan være med å sette sitt preg på møblene ved å velge mellom ulike finisher, bordemner og understell. 

By Bjørkheim har nå en kolleksjon bestående av spisebord, salongbord, krakker, lamper og steinservanter.

Har du mye julepynt hjemme?
-Nei. Vi er ofte på Bali i hele førjulstiden, og drar rett videre til en fjellgård på Dagali der vi feirer jul og nyttår. Den er til gjengjeld skikkelig julepyntet så vi får dosen vår da;)

Hvilke interiørtrender og materialer tror du kommer til å bli populært til nyåret?
-Ekte og naturlige materialer som heltre, marmor, stein, bambus og rotting.
-Lune og varme tekstiler som velur, ull, lin m.m
-Mer farger i hjemmet. 
-Uformelt og personlig

Hva er dine beste interiørtips for 2018? -Få inn farger og varme i hjemmet! Det trenger vi i kalde nord. Farger på puter, pledd, tepper og bilder. Lys. Vi trenger mye lys når det er mørkere ute. Både i 2018 og senere! Skap en lun stemning med stearinlys, gulvlamper og bordlamper. 

-Materialer og tekstiler som gir rommet “varme” som heltre (gjerne nøttebrunt), kork, grønn marmor, mykt velur, ull etc. Ikke følg trendene slavisk, men bruk de heller som inspirasjon. Et personlig hjem er bedre.

-Grønne planter. Mange planter!! Junglefever🌵🌴🌿


Hva er dine topp 3 interiørbutikker?
By Bjørkheim – www.bybjorkheim.com(sier Åse med glimt i øyet), Oslo Deco – www.oslodeco.no og Bolina (Futura)

Fotografier av Line Dybwad-Olsen og Instagram @bybjorkheim

Journalist: Anna Johansen

Translate »
tags, as close as possible to the opening tag. Creation Date: 08/27/2018 --> tags, as close as possible to the opening tag. Creation Date: 05/31/2018 -->
Read previous post:
Jeg tester microneedling

Jeg tester trenden microneedling og gir deg rabatt på Swiss Clinic Skin Renewal. Perfekt rett før jul!

Close